Smart Bidding-guide för displaykampanjer

Rekommenderade metoder för annonsmaterial för displaykampanjer som använder Smart Bidding

Se till att ditt annonsmaterial är skräddarsytt för den aktuella målgruppen. Undvik att ersätta allt annonsmaterial i en annonsgrupp mitt under en pågående kampanj.

Om du behöver ändra annonsmaterialet kan du förvänta dig en tillfällig förändring av resultatet medan de nya annonserna samlar på sig resultathistorik. Resultatet återgår till tidigare nivåer bara om annonserna ger liknande resultat vad gäller klickfrekvens och konverteringsfrekvens. Nya annonser kan ge ett annat resultat jämfört med befintliga annonser, vilket kan påverka skalan.

Därför kan ändringar i annonsmaterialet påverka resultatet av en kampanj

• Annonsväxlingsinställningarna påverkar vilka annonsmaterial som deltar i auktionen.
  • Nya annonser har inte samlat på sig tillräckligt med resultathistorik för att våra algoritmer ska kunna beräkna förväntad klick- och konverteringsfrekvens. Det betyder att Googles automatiska budstrategier har mindre data att utgå ifrån för att fatta beslut om budgivning.
  • När vi fastställer budet på ett visst annonsmaterial bedömer vi faktorer som tidigare klickfrekvens, konverteringsfrekvens, enhet och annat.

Tips för att minimera variationer i resultatet

• Om du använder tillgångsbaserade annonsmaterial bör du gradvis rotera in nya tillgångar och inte pausa alla befintliga tillgångar samtidigt. Resultathistoriken för tillgångsbaserade annonsmaterial är kopplad till både de enskilda tillgångarna och annonsgruppen. Om du tar bort alla tillgångar kan du få betydligt sämre resultathistorik.
  • Om du använder statiska bildannonser (till exempel annonser med .jpeg- eller .png-bildfiler) bör du byta ut en annons (per annonsstorlek) åt gången och pausa annonsen som ger sämst resultat i annonsgruppen. Radera inte annonser om du planerar att visa dem på nytt.
  • Återuppta pausade annonsmaterial i stället för att ladda upp samma annonsmaterial igen. Den gamla historiken kan användas för att förbättra annonserna.
  • Kom ihåg att om du använder annonsvisningsverktyg från tredje part med dina annonser begränsar du den data Google kan se och optimera mot.
  • Följ alla rekommenderade metoder för annonsmaterial i Display-nätverket.
  • Använd Maximera konverteringar i stället för Mål-CPA eller Mål-ROAS om du byter ut allt annonsmaterial varje vecka i en annonsgrupp.
  • Pausa inte alla annonstillgångar i en annonsgrupp samtidigt. Det medför variationer i resultatet. Om du måste pausa annonstillgångarna bör du höja du buden med 20 %.
  • Sänk inte buden samtidigt som du lägger till nya annonstillgångar i en annonsgrupp. Tänk på att resultatet av annonsmaterialet påverkar skalan. Om du lägger till nya annonser eller tillgångar som leder till lägre klickfrekvens eller konverteringsfrekvens kan det resultera i en nedgång i trafikvolymen och antalet konverteringar.