Handleiding voor 'Slim bieden' voor display-campagnes

Praktische tips voor advertentiemateriaal voor display-campagnes waarin gebruik wordt gemaakt van Slim bieden

Zorg ervoor dat het advertentiemateriaal is afgestemd op uw doelgroep en dat u niet alle advertenties in een advertentiegroep vervangt terwijl een campagne in volle gang is.

Als u van advertentiemateriaal wilt wisselen, kunt u een tijdelijke verandering in uw prestaties verwachten terwijl de nieuwe advertenties gegevens verzamelen voor de prestatiegeschiedenis. De prestaties keren alleen terug op het oude niveau als de prestaties van de advertenties ten aanzien van klikfrequentie en conversiepercentage vergelijkbaar zijn. De prestaties van nieuwe advertenties kunnen afwijken van die van uw huidige advertenties. Dit kan invloed hebben op het bereik van de advertenties.

Waarom wijzigingen in advertentiemateriaal van invloed kunnen zijn op de prestaties van een campagne

• De instellingen voor advertentieroulatie bepalen welk advertentiemateriaal deelneemt aan de veiling.
  • Nieuwe advertenties hebben geen prestatiegeschiedenis die inzicht geeft in de verwachte klikfrequentie en het verwachte conversiepercentage. De automatische biedstrategieën van Google beschikken daardoor over minder gegevens om biedingsbeslissingen te nemen.
  • Wanneer we bepalen hoeveel er voor een bepaalde advertentie moet worden geboden, gebruiken we diverse gegevens (zoals de historische klikfrequentie, het conversiepercentage en gegevens over het apparaat) om het bod in te stellen.

Tips om prestatieschommelingen tot een minimum te beperken

• Als u op items gebaseerd advertentiemateriaal gebruikt, moet u nieuwe items geleidelijk aan de roulatie toevoegen en niet alle bestaande items tegelijk onderbreken. De prestatiegeschiedenis voor op items gebaseerd advertentiemateriaal heeft betrekking op zowel de afzonderlijke items als de advertentiegroep. Als u alle items verwijdert, kan dit ertoe leiden dat een aanzienlijk deel van uw prestatiegeschiedenis verloren gaat.
  • Als u gebruikmaakt van statische beeldadvertenties (bijvoorbeeld advertenties met jpeg- of png-afbeeldingen), vervangt u 1 advertentie (per advertentieformaat) per keer en onderbreekt u de slechtst presterende advertentie in de advertentiegroep. Verwijder advertenties niet als u van plan bent ze te hervatten.
  • Doen: Onderbroken advertentiemateriaal hervatten in plaats van hetzelfde advertentiemateriaal opnieuw te uploaden. We kunnen de oude geschiedenis gebruiken om snel op gang te komen.
  • Doen: Er rekening mee houden dat de hoeveelheid gegevens die Google kan zien en waarvoor Google kan optimaliseren, wordt beperkt als u weergavetools van derden gebruikt voor uw advertenties.
  • Doen: Alle praktische tips volgen voor advertentiemateriaal voor display-campagnes.
  • Doen: De strategie 'Aantal conversies maximaliseren' gebruiken in plaats van Doel-CPA of Doel-ROAS als u al het advertentiemateriaal in een advertentiegroep wekelijks doorwisselt.
  • Niet doen: De bestanden voor advertentiemateriaal in een advertentiegroep allemaal tegelijk onderbreken. Dit leidt tot prestatieschommelingen. Als u de bestanden voor advertentiemateriaal toch onderbreekt, verhoog uw biedingen dan met 20%.
  • Niet doen: Biedingen verlagen op het moment dat u ook nieuwe bestanden voor advertentiemateriaal toevoegt aan een advertentiegroep. Houd er rekening mee dat de prestaties van uw advertentiemateriaal invloed hebben op uw bereik. Als u nieuwe advertenties of items toevoegt die lagere klikfrequenties of conversiepercentages genereren, kunnen het verkeersvolume en het aantal conversies afnemen.