Handleiding voor 'Slim bieden' voor display-campagnes

Uw 'Slim bieden'-strategie beheren voor display-campagnes

Nadat u 'Slim bieden' heeft aangezet en u gegevens kunt bekijken voor de voortgang voor uw doelen na de opstartperiode van 2 weken, hoeft u weinig aan campagnebeheer te doen.

Als u in uw campagne grote wijzigingen doorvoert, kan dit de prestaties verstoren, omdat het algoritme meer te weten moet komen over de nieuwe instellingen en het zich hieraan moet aanpassen. Deze wijzigingen omvatten (maar zijn niet beperkt tot) bodverhogingen, nieuw advertentiemateriaal, en updates in targeting en doelgroeplijsten.

Voorbeeld

Als u zich net heeft aangemeld voor automatische targeting en u daardoor in aanmerking komt voor een groot aantal nieuwe vertoningen (waarvoor 'Slim bieden' geen historische gegevens heeft), worden de prestaties hierdoor mogelijk kort verstoord. Als u aanzienlijke wijzigingen moet doorvoeren in een display-campagne die op dat moment gebruikmaakt van 'Slim bieden', is het verstandig om al die wijzigingen in één keer door te voeren, zodat de leertijd wordt verkort. Controleer de kolom Status om na te gaan of het algoritme nog bezig is met het leren van de instellingen.

Gevolgen van het wijzigen van biedingen in uw campagne

• Als u de campagne moet optimaliseren, is het verstandig om uw biedingen met 20% te verhogen of te verlagen en een week te wachten voordat u nieuwe wijzigingen doorvoert. Kleine, incidentele wijzigingen in doel-CPA- of doel-ROAS-biedingen veroorzaken waarschijnlijk geen merkbare problemen. Als u in een advertentiegroep een zeer hoog conversievolume heeft (bijvoorbeeld meer dan 100 conversies per dag), kunt u vaker wijzigingen doorvoeren.
  • Het is normaal als de prestaties tijdelijk achteruitgaan. Het algoritme wordt in de loop van de tijd steeds beter en past uw biedingen aan om slechte prestaties te compenseren. Als u de doel-CPA verlaagt of het doel-ROAS verhoogt, kan dit aanzienlijke negatieve effecten hebben op het conversievolume en de prestaties.

Impact van wijzigingen in een display-campagne met Slim bieden

Conversievertragingen

Bij sommige gebruikers kan het enkele weken duren voordat ze een advertentie te zien krijgen en vervolgens een conversie genereren. Adverteerders betalen de CPC vrijwel onmiddellijk, maar conversies voor die klikken worden gerapporteerd op basis van de ingestelde conversieperiode. Daardoor kunnen zeer recente prestaties er slecht uitzien, maar worden ze na verloop van tijd beter omdat steeds meer gebruikers conversies genereren. Deze conversies worden vervolgens weer toegeschreven aan de dag waarop de klik plaatsvond. Gebruik uw webanalysegegevens om de gemiddelde conversievertraging te bepalen.Meer informatie over rapportagegegevens over conversievertraging

• Als u de conversieperiode instelt, moet u rekening houden met conversievertragingen, zodat u zeker weet dat u een goed beeld heeft van alle conversies. Als u een kortere conversieperiode instelt, krijgt u wel sneller resultaten te zien en kan 'Slim bieden' sneller leren, maar krijgt u geen volledig beeld van de impact van uw advertenties.
  • Als u een conversievertraging van meer dan 7 dagen heeft, is het moeilijker om een conversiepercentage te voorspellen. Hierdoor wordt het voor ons lastiger om aan uw doel-CPA of doel-ROAS te voldoen. We wachten tot we de meeste conversies hebben geregistreerd voordat we nagaan of onze voorspellingen juist waren. Hierdoor treden er mogelijk schommelingen op in de periode waarin we wachten tot we over voldoende conversiegegevens beschikken.
  • Als u wordt beperkt door het budget en de prestaties niet voldoen aan uw doel-CPA of doel-ROAS, moet u 'Aantal conversies maximaliseren' gebruikenof het budget verhogen tot er geen budgetbeperkingen meer zijn. Budgetbeperkingen kunnen een negatieve impact hebben op de prestaties, omdat de campagne daardoor mogelijk niet kan deelnemen aan veilingen die zeer waarschijnlijk tot een conversie leiden.