Miten Googlen palvelut muuttuvat, kun alle 13-vuotiaan (tai maassa sovellettavaa ikää nuoremman lapsen) Google-tilille lisätään valvonta

Kun lisäät valvonnan lapsen Google-tilille, tapa, jolla lapsesi voi käyttää joitakin Googlen palveluja, muuttuu. Googlen palvelut ja valvonta voivat toimia eri tavoin, jos lapsi on ylittänyt suojaikärajan. Lue lisää.

Mainosten personointi

Google ei näytä personoituja mainoksia alle 13-vuotiaille (tai maassasi sovellettavaa ikää nuoremmille). Lapsi näkee silti mainoksia käyttäessään Googlen palveluja. Mainokset voivat perustua esimerkiksi

• lapsen katseleman sivuston tai sovelluksen sisältöön
  • hänen kulloiseenkin hakuunsa
  • hänen yleiseen sijaintiinsa (kuten kaupunkiin tai osavaltioon).

Vinkki: Google ei personoi lapsen mainoksia, ennen kuin hän täyttää maassaan sovellettavan iän. Lapset, jotka käyttävät aiemmin luotua Google-tiliä, johon on lisätty valvonta, voivat vaikuttaa näkemiinsä mainoksiin mainosasetuksia muokkaamalla sen jälkeen, kun heille voidaan näyttää personoituja mainoksia.

Sovellukset, joilla on pääsy tilille

Vanhemmat voivat auttaa päättämään, voiko lapsi antaa kolmansien osapuolten sovelluksille ja sivustoille pääsyn tililleen. Lue lisää.

Google Assistant

Alle 13-vuotiaat (tai maassasi sovellettavaa ikää nuoremmat) eivät voi tehdä näitä asioita Google Assistantilla:

• soittaa kappaleita YouTube Musicista
  • tehdä ostoksia
  • tehdä Googlen ulkopuolisia toimintoja.
    • Lapsi voi käyttää näitä toimintoja vain, jos hänellä on "For Families" ‑merkki.

Vanhemmat voivat lisäksi estää pääsyn Actions for Families ‑toimintoihin. Lue lisää.

Google Fit

Jotkin Fitin ominaisuudet toimivat eri lailla, jos käyttäjä on alle 13-vuotias (tai maassasi sovellettavaa ikää nuorempi).

Lapsen tilillä:

• Fit ei käytä sijaintitietoja tai luo karttoja treeneistä tai aktiviteeteista.
  • Fit ei tallenna sykemittaustietoja älykelloista tai muista laitteista.

Google Maps

Google Mapsiin lisättyä sisältöä ei ole tarkoitettu alle 13-vuotiaille (tai maassasi sovellettavaa ikää nuoremmille lapsille). Lapsesi Google Mapsiin mahdollisesti lisäämien kuvien, arvioiden, arvostelujen ja näihin liittyvän tekstin sekä kysymysten ja vastausten julkaisu Google Mapsissa perutaan ja ne poistetaan. Kaikkien lapsen postaamien julkisten listojen julkaisut Google Mapsissa perutaan. Ne voivat kuitenkin näkyä edelleen, jos jollakulla on pääsy niihin johtaviin linkkeihin tai jos hän on seurannut listoja. Tämän voi estää, jos lapsi poistaa listan. Lue lisää

Google Pay

Google Payta ei ole tarkoitettu alle 13-vuotiaiden (tai maassasi sovellettavaa ikää nuorempien) käyttöön. Jos lapsellasi on maksuprofiili, se suljetaan.

Maksuprofiilin sulkemisen jälkeen lapsi ei enää voi

• tehdä ostoksia Google Playn laskutusjärjestelmän tai muiden Google-tuotteiden kautta (perhetilin maksutapaa lukuun ottamatta)
  • lähettää tai pyytää rahaa Google Payn tai Gmailin kautta
  • tallentaa lahjakortteja, kanta-asiakasohjelmia tai maksutietoja
  • nähdä tapahtumahistoriaansa
  • vaihtaa puhelintaan uuteen Google Storessa tai saada hyvitystä vaihdoista, jotka ovat vielä kesken
  • tehdä ostoksia Google Assistantin kautta.

Tärkeää: Kaikki lapsen ostamat henkilökohtaiset tilauspalvelut ja perhetilauspalvelut Googlelta peruutetaan. Jos lapsella on iOS-laite ja hän on tehnyt tilauksen, se on peruutettava Applen tilausasetuksista.

Kaikki avoimet maksut on edelleen maksettava. Tehdessään ostoksia liikkeissä lapsi voi edelleen käyttää credit-kortteja ja kanta-asiakaskortteja, jotka on aiemmin lisätty hänen Android-laitteelleen. Voit estää lasta käyttämästä tällaisia kortteja poistamalla ne suoraan. Lue lisää.

Perheryhmän ylläpitäjän hyväksynnän saatuaan lapsi voi edelleen tehdä ehdot täyttäviä ostoksia perhetilin maksutavalla. Lue lisää.

Google Kuvat

Google Kuvat on enimmäkseen samanlainen niin lapsille kuin aikuisille. Merkittävin ero, joka koskee alle 13-vuotiaita (tai maassasi sovellettavaa ikää nuorempia), on että kasvojen ryhmittely on poissa päältä. Lapsi ei siis voi hakea tiettyjä henkilöitä kuvakirjastostaan. Lue lisää.

Google Play

Tärkeää: Kaikki lasten henkilökohtaiset Googlen tilauspalvelut perutaan.

Alle 13-vuotiaalla (tai maassasi tai alueellasi sovellettavaa ikää nuoremmalla) ei voi olla maksuprofiilia. Jos lapsellasi on maksuprofiili, se suljetaan. Lapsen Google Play ‑saldo (pois lukien kampanjoihin liittyvä Play-saldo) siirretään perheryhmän ylläpitäjän tilille. Ongelmatilanteissa voit pyytää Google Play ‐saldon siirtämistä tällä lomakkeella. Perheryhmän ylläpitäjällä on oltava avoin maksuprofiili, jotta siirto voidaan tehdä. Lue lisää maksuprofiilin ylläpitämisestä.

Jos lapsellasi on jo Google Play ‐profiili, hyväksyminen Family Linkin kautta ei vaikuta hänen käyttökokemukseensa sisäänkirjautuneena. Lapsen Google Play ‐profiili pysyy kirjautuneena nykyisiin peleihin ja kirjataan automaattisesti sisään uusiin tuettuihin peleihin. Kaikki pelit eivät tue automaattista sisäänkirjautumista Play‐peliprofiililla, kun käytössä on valvottu Google-tili. Profiilissa voi olla muita rajoituksia, esim. kavereiden lisääminen peleissä. Lue lisää lapsen valvotusta Google-tilistä.

Sijaintihistoria ja jakaminen

Sijaintihistoria

Sijaintihistoriaa ei ole tarkoitettu alle 13-vuotiaiden (tai maassasi sovellettavaa ikää nuorempien) käyttöön. Lapsen sijaintihistoria laitetaan pois päältä ja hänen historiansa poistetaan. Uusia sijaintitietoja ei enää tallenneta lapsen sijaintihistoriaan. Muiden lapsen laitteella olevien sijaintipalvelujen asetuksia ei muuteta (esim. Googlen sijaintipalvelut ja Paikanna laite). Jos lapsen laitteen sijaintiasetus on päällä, joitakin sijaintitietoja saatetaan edelleen ilmoittaa Googlelle palvelujen (esim. Sijainnin jakaminen) tarjoamista varten, tallentaa muihin asetuksiin (esim. verkko- ja sovellustoiminta) osana muiden palvelujen, kuten Haun ja Mapsin, käyttöä, sekä lisätä valokuviin kamerasovelluksen asetusten mukaisesti.

Sijainnin jakaminen

Mapsissa alle 13-vuotiaat (tai maassasi sovellettavaa ikää nuoremmat) voivat jakaa reaaliaikaisen sijaintinsa vain vanhemmilleen. Lue lisää.

Nestin tutut kasvot

Koti-sovelluksen kodin jäsenet, jotka ovat alle 13-vuotiaita (tai maassasi sovellettavaa ikää nuorempia), eivät voi enää

• avata tuttujen kasvojen tunnistusasetuksia
  • päästä tutut kasvot ‑kokoelmaan
  • laittaa tuttujen kasvojen tunnistusta päälle uudessa kamerassa Nest Aware ‑tilauksella.

YouTube, YouTube Music, YouTube TV ja YouTube Kids

Alle 13-vuotiaat (tai maassasi sovellettavaa ikää nuoremmat) eivät voi tällä hetkellä käyttää YouTube TV:tä. Jos lapsesi tilille lisätään valvonta, hän ei enää voi käyttää tätä palvelua. Jos lapsesi on aiemmin käyttänyt YouTube-ominaisuuksia tai näitä palveluja, voit ladata hänen tiliinsä liittyvän datan 30 päivän kuluessa valvonnan aloittamisesta. Lapsen tilin kaikki data ja sisältö menetetään 30 päivän jälkeen. Data voi sisältää YouTuben videoita, kanavatilauksia, kommmentteja, livechatteja, postauksia, soittolistoja ja tarinoita.

Vinkki: Voit päättää, saako lapsesi käyttää YouTuben ja YouTube Musicin valvottua käyttökokemusta. Lapsesi ei voi käyttää kaikkia YouTuben ominaisuuksia, mutta voit valita sisältötason, johon hän saa pääsyn.

Lue lisää Google-datan lataamisesta.