Få ut mer av Google Earth

Om du har en fråga eller vill spara tid när du använder Google Earth kan du kolla in dessa tips och mindre kända verktyg.

Viktigt! Dessa tips gäller endast Google Earth på webben och mobilen. De gäller inte Google Earth Pro.

Använda Earth i flera webbläsare

Från och med mars 2020 kan du använda Earth i olika webbläsare. Programmet fungerar med Chrome, Firefox, Opera och Edge. Stöd för ytterligare andra kommer senare.

Systemkrav för Google Earth

Android OS version 4.1 eller senare

Felsök appen Earth

1. Se till att Earth-appen Google Earth är .
  2. Öppna inställningarna Settings på din telefon eller surfplatta med Android.
  3. Tryck på Appar och aviseringar följt av Visa alla appar  följt av Earth.
  4. Tryck på Tvinga att avsluta.
  5. Tryck på Lagringföljt av Rensa data följt av OK följt av Rensa cacheminne följt av OK  följt av Tillbaka Föregående.
  6. Tryck på Behörigheter.
  7. Slå på Plats och Lagring.
  8. Öppna Google Earth Google Earth.

Prova de senaste funktionerna i Google Earth

Upptäck Timelapse i Google Earth

Gör en rundresa i vår värld med en intervallvideo för att se hur vår planet har förändrats över tid.

Du kan se förändringar från 1984 till nutid

• i berättelser som belyser globala förändringar och förklarar dess orsaker
  • på handplockade bilder från utvalda platser runt om i världen
  • på alla dina favoritplatser på jorden.

Utforska Timelapse i Google Earth

Öppna Timelapse in Google Earth

1.  Öppna Google Earth-appen Google Earth på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Äventyrsresande Äventyrsresande högst upp.
  3. Tryck på Lager och sedanTimelapse i Google Earth.
Läs mer om hur du använder Timelapse i Google Earth.

Aktivera 3D-bilder

3D-bilder visas som standard, men du kan använda funktionen Kartformat Kartformat för att växla mellan 2D- och 3D-läge. Så här växlar du mellan 3D- och 2D-byggnader:

1. Öppna Google Earth-appen Google Earth på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Kartformat Kartformat högst upp till vänster.
  3. Klicka på reglaget under Aktivera 3D-byggnader för att aktivera eller inaktivera funktionen. När reglaget är blått är 3D-byggnader aktiverade.

Tips!  Om 2D-läget är aktiverat kan du se nyare bilder i vissa regioner. Aktivera 2D-läget om du vill se de allra senaste bilderna. 2D-läget kan också göra att appen fungerar bättre överlag.

Fler användbara Earth-funktioner

Aktivera animerade moln
Du kan visa molntäcket de senaste 24 timmarna i en upprepad animation. Molndata uppdateras när ny data är tillgänglig, vanligtvis varje timme.
  1. Öppna Google Earth-appen Google Earth på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Kartformat Kartformat.
  3. Scrolla och tryck på Aktivera animerade moln.
Tips!Google Earth visar stationära moln som standard. Animerade moln tonar bort och försvinner sedan när du zoomar in.

Ändra inställningar för mörkt läge

1. Öppna Google Earth-appen Google Earth på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar Settings till vänster.
  3. Tryck på Tema i appen och välj Mörkt eller Ljust.
Ändra flyghastighet
  1. Öppna appen Google Earth Google Earth på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Meny Meny följt av Inställningar Settings.
  3. Tryck på Hastighet för flyganimering under Animationer om du vill ändra flyghastighet.
Ändra måttenheter
  1. Öppna appen Google Earth Google Earth på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Meny Meny följt av Inställningar Settings.
  3. Tryck på Måttenheter under Format och enheter om du vill växla mellan meter/kilometer och fot/miles.
Ändra hur longitud och latitud visas
  1. Öppna appen Google Earth Google Earth på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Meny Meny följt av Inställningar Settings.
  3. Tryck på Format på latitud/longitud under Format och enheter om du vill byta mellan grader, bågminuter, bågsekunder och decimaler.
Läs in kartbilder snabbare
  1. Öppna appen Google Earth Google Earth på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Meny Meny följt av Inställningar Settings.
  3. Välj en storlek under Storlek på cacheminne. Få bilderna att läsas in snabbare genom att öka cachestorleken eller stänga av 3D-bilder.