Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Bestanden streamen en spiegelen met Drive voor desktop

Gebruik spiegelen en streamen om je bestanden in Drive voor desktop te synchroniseren.

• Bij een betrouwbare internetverbinding kiezen de meeste gebruikers voor streaming om hun Google Drive-bestanden op hun computer te kunnen gebruiken. Bestanden worden opgeslagen in de cloud, maar worden offline beschikbaar als gebruikers ze openen.
  • Met spiegelen kun je kiezen waar je je Mijn Drive-bestanden wilt tonen op je lokale apparaat of een back-up van lokale bestanden maken in de cloud. Gespiegelde bestanden worden altijd opgeslagen op je computer en in de cloud. Ze zijn altijd offline beschikbaar.

Wijzigingen die je aanbrengt in je gestreamde of gespiegelde bestanden op het ene apparaat, worden overal doorgevoerd. In beide gevallen kun je met de Drive voor desktop-app op door al je bestanden en mappen browsen in Google Drive op je bureaublad.

Gebruik de tabel hieronder om te bepalen of je wilt streamen of spiegelen:

Streamen Spiegelen
Toepassing op hoog niveau Vereist een internetverbinding. Gebruik de harde schijf zo min mogelijk en sla content beveiligd op in de cloud. Open je cloudbestanden ook als je geen internetverbinding of de Drive voor desktop-app hebt.
Opslag Bestanden en mappen worden opgeslagen in de cloud. Lokale opslag wordt alleen gebruikt als je aan bestanden op je computer werkt, of voor onlangs geopende of vaak gebruikte bestanden. Bestanden en mappen worden opgeslagen in de cloud en op je lokale harde schijf.
Beschikbaarheid en toegang
  • Bestanden zijn alleen online beschikbaar, tenzij je ze specifiek offline beschikbaar maakt via Drive voor desktop.
  • Je kunt bestanden openen via Finder op macOS of Verkenner in Windows.
  • Je kunt bestanden alleen openen als Drive voor desktop actief is.
  • Bestanden zijn offline en online beschikbaar.
  • Je kunt je bestanden openen via Finder op macOS of Verkenner in Windows.
Ondersteunde schijftypen Je kunt bestanden uit gedeelde Drives, van andere computers en van USB-apparaten waarvan een back-up is gemaakt alleen streamen. Je kunt Mijn Drive streamen of spiegelen. Je kunt lokale mappen of je bureaublad alleen spiegelen. Je kunt Mijn Drive streamen of spiegelen.
Gevolgen voor apps Sommige apps gebruiken een combinatie van API's waardoor bestanden moeilijk te streamen zijn. Apps waarmee je veel schrijft, video's bewerkt of foto's met hoge resolutie bewerkt, zijn sneller als je bestanden spiegelt.

Belangrijk:

Mijn Drive streamen of spiegelen

1. Open Drive voor desktop.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en dan Voorkeuren.
  3. Klik links op Mappen van Drive.
  4. Selecteer onder Synchronisatieopties voor Mijn Drive de optie Bestanden streamen of Bestanden spiegelen.
Als je overschakelt van spiegelen naar streamen
  • De bestandslocatie wordt gewijzigd op je computer.
    • Als je streamt, staan de bestanden op een virtuele schijf op je computer.
    • Als je spiegelt, staan de bestanden in een map op je computer.
  • De map met je gespiegelde Mijn Drive-bestanden wordt niet meer gesynchroniseerd.

Zo schakel je over van spiegelen naar streamen:

1. Open Drive voor desktop.
  2. Zorg dat je lokale bestanden zijn gesynchroniseerd met de cloud.
  3. Klik op Instellingen Instellingen en dan Voorkeuren.
  4. Klik links op Mappen van Drive.
  5. Selecteer onder Synchronisatieopties voor Mijn Drive de optie Bestanden streamen.
  6. Sluit Drive voor desktop.
  7. Verwijder de gespiegelde map.

Belangrijk:

• Zorg dat je bestanden volledig zijn gesynchroniseerd voordat je mappen verwijdert of verplaatst, om gegevensverlies te voorkomen.
  • In Windows moet je Drive voor desktop afsluiten voordat je de map met de eerder gespiegelde Mijn Drive-bestanden van je computer verwijdert.
Als je overschakelt van streamen naar spiegelen

• Als je overschakelt, worden Mijn Drive-bestanden gedownload naar de map die je selecteert.
  • Als de geselecteerde map al bestanden bevat, probeert Drive voor desktop geen bestanden te kopiëren die al in de cloud staan.
    • Als de content in een bestand verschilt van wat er in de cloud staat, bewaart Drive voor desktop beide versies.
  • Bestanden die nog niet in de cloud staan, worden geüpload.
  • De streamlocatie in Google Drive wordt geüpdatet zodat je een snelkoppeling naar je nieuwe map Mijn Drive ziet.
  • Gedeelde Drives, andere computers en USB-apparaten waarvan een back-up is gemaakt, worden nog steeds weergegeven en kunnen nog steeds worden gestreamd.

Zo kun je overschakelen van streamen naar spiegelen:

1. Open Drive voor desktop.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en danVoorkeuren.
  3. Klik links op Mappen van Drive.
  4. Selecteer onder Synchronisatieopties voor Mijn Drive de optie Bestanden spiegelen.
  5. Sluit Drive voor desktop.