Microsoft Wordin vaihtaminen Docsiin

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Olet ehkä aiemmin käyttänyt vapaa-ajallasi Microsoft Wordin kuluttajaversiota. Nyt kun alat käyttää Google Docsia tekstinkäsittelyssä, voit hyödyntää seuraavia vinkkejä.

Ota Docs käyttöön: docs.google.com | Android-sovellus | iOS-sovellus

Huom. Vertailut perustuvat Microsoft Officen versioihin 2010, 2013 ja 2016.

Nopea vertailu

Expand allLaajenna kaikki  |  Tiivistä kaikki

Wordissa Docsissa*
Asiakirjojen jakaminen Microsoft SharePointin tai OneDriven avulla
Dokumenttien jakaminen Docsista
  1. Siirry tietokoneella Google Driveen, Docsiin, Sheetsiin tai Slidesiin.
  2. Valitse tiedosto, jonka haluat jakaa.
  3. Valitse Jaa Jaa.

Katso lisätietoja Docsin käytön aloittaminen ‑artikkelista.

Dokumentin jakaminen Word-käyttäjille

1. Klikkaa dokumentista Tiedosto > Lähetä sähköpostin liitteenä.
  2. Valitse Liitä-kohdassa muoto (Word, PDF jne.).
  3. Kirjoita sähköpostiosoite, aihe ja viesti.
  4. Klikkaa Lähetä.

Katso lisätietoja Microsoft Office ‑tiedostojen työstäminen ‑artikkelista.

Reaaliaikainen yhteiskäyttö Word Onlinessa
Reaaliaikainen yhteiskäyttö Docsissa

Kun jaat dokumentin, yhteiskäyttäjät voivat oikeuksiensa mukaisesti muokata dokumentteja, lisätä kommentteja ja kohdentaa tehtäviä.

• Voit jäljittää muutokset klikkaamalla oikeassa yläkulmassa olevaa alanuolta Alanuoli. Määritä valikosta tilaksi Ehdota.
  • Voit lisätä ja kohdentaa kommentin seuraavasti:
  1. Avaa dokumentti, laskentataulukko tai esitys tietokoneella.
  2. Korosta teksti, kuvat, solut tai diat, joita haluat kommentoida.
  3. Lisää kommentti klikkaamalla työkalupalkista Lisää kommentti Lisää kommentti.
  4. Kirjoita kommentti.
  5. Valitse Kommentoi.

Versiohistorian katseleminen SharePointissa tai OneDrivessa
Versiohistorian katseleminen Docsissa
  1. In Drive, open your file.
  2. Click Fileja sittenVersion historyja sittenSee version history.
  3. Click a timestamp to see a previous version of the file. Below the timestamp, you’ll see:
    • Names of people who edited the document.
    • A color next to each person’s name. The edits they made appear in that color.
  4. (Optional) To revert to this version, click Restore this version.

Lue lisää See changes to your Drive files and folders ‑artikkelista.

Muutosten jäljittäminen asiakirjassa
Ehdotusten ja kommenttien esittäminen

Ehdotusten tekeminen dokumentissa

1. Varmista yläkulmasta, että olet ehdotustilassa, jonka merkkinä voi olla myös .
2. Jos haluat ehdottaa muokkausta, ala kirjoittaa dokumentin kohtaan, jota mielestäsi on muokattava. Ehdotuksesi näkyvät uudella värillä, ja poistettavaksi tai korvattavaksi merkitsemäsi teksti yliviivataan (sitä ei poisteta ennen kuin dokumentin omistaja hyväksyy ehdotuksen).
3.

Dokumentin omistaja saa ehdotuksesi sisältävän sähköpostiviestin. Kun hän klikkaa ehdotusta, hän voi hyväksyä Checkmark tai hylätä Sulje sen.

Suggest edits.

Kommenttien lisääminen ja kohdentaminen dokumentissa

1. Valitse kommentoitava teksti Docsissa, Sheetsissa tai Slidesissa.
  2. Klikkaa Lisää kommentti .
  3. Kirjoita kommentti kenttään.
  4. (Valinnainen) Voit ohjata tehtävän tai kommentin tietylle henkilölle kirjoittamalla plus-merkin (+) ja henkilön sähköpostiosoitteen. Voit lisätä niin monta ihmistä kuin haluat. Jokainen henkilö saa sähköpostin, jossa on kommenttisi ja linkki tiedostoon.
  5. (Valinnainen) Luovuta kommentti tietylle henkilölle valitsemalla Luovuta-valintaruutu.
  6. Klikkaa Kommentoi tai Luovuta.
Word-asiakirjan avaaminen
Word-asiakirjan avaaminen
  1. Kaksoisklikkaa Word-tiedostoa Drivesta.

Tiedoston esikatselu avautuu.

2. Klikkaa yläreunasta Avaa Google Docsilla.

Tekemäsi muutokset tallennetaan alkuperäiseen Microsoft Office ‑tiedostoon.

Lue lisää artikkelista Work with Microsoft Office files.

Asiakirjaan pääseminen offline-tilassa OneDrivessa
Dokumenttiin pääseminen offline-tilassa Drivessa
  1. Asenna Google Docs Offline -laajennus.
  2. Valitse Drivesta Asetukset ja sittenAsetukset.
  3. Valitse Offline-osiosta Luo, avaa ja muokkaa viimeisimpiä Google-tiedostojasi offline-tilassa ‑valintaruutu.
  4. Klikkaa Valmis.
  5. Klikkaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja ota käyttöön Käytettävissä offline-tilassa.

Jos haluat päästä tiedostoihisi käsiksi offline-tilassa tietokoneella tai mobiililaitteella, lue ohjeet Access stored Drive files offline ‑artikkelista.

Asiakirjan automaattinen tallentaminen SharePointiin tai OneDriveen tai Automaattisen palautuksen ottaminen käyttöön
Dokumentin automaattinen tallentaminen Driveen
Dokumenttisi tallennetaan automaattisesti Driveen työskennellessäsi, joten sinun ei tarvitse klikata Tallenna.
Kuvien lisääminen asiakirjaan
Kuvien lisääminen dokumenttiin

Voit vetää ja pudottaa kuvia tietokoneeltasi dokumenttiin. Voit myös klikata Lisääja sittenKuva ja valita kuvan Google Drivesta, Google Kuvista, verkosta tai muusta haluamastasi sijainnista. Docsin ja Tutki-työkalun avulla voit rajata kuvia sekä muuttaa niiden värejä tai saada kuvaehdotuksia. Lue lisää kuvien lisäämisestä ja muokkaamisesta.

Voit myös lisätä dokumenttiin kuvavesileiman. Lisätietoja on kohdassa Kuvavesileiman lisääminen.

Excel-kaavion lisääminen dokumenttiin
Sheets-kaavion lisääminen dokumenttiin
  1. Valitse kopioitava kaavio Sheetsissa.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Lisää ja sittenKopioi kaavio.
  3. Klikkaa Docsissa hiiren kakkospainikkeella ja sittenLiitä
  4. Klikkaa Liitä.

Lue lisää artikkelista Kaavioiden lisääminen ja muokkaaminen.

Note: The instructions in this guide are primarily web only.

Google, Google Workspace ja niihin liittyvät merkit ja logot ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. Muut yritysten ja tuotteiden nimet voivat olla niihin liittyvien yritysten tavaramerkkejä.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.