Sivuvälien lisääminen ja marginaalien muuttaminen

Voit lisätä sivuvälejä tai osionvaihtoja ja säätää dokumentin reunuksia. Voit lisätä kolmenlaisia välejä tai vaihtoja:

• Sivuväli
  • Osionvaihto sivun sisällä
  • Sivuväli ennen valittua kappaletta
Tärkeää: Nämä ominaisuudet eivät ole käytettävissä dokumenteissa, jotka ovat sivuttomassa muodossa. Jos haluat käyttää näitä ominaisuuksia, varmista, että dokumentti on sivumuodossa.

Osionvaihtojen ja sivuvälien lisääminen

1. Avaa Google-dokumentti.
  2. Valitse dokumentin osio.
  3. Valitse yläreunasta Lisää ja sitten Vaihto.
  4. Valitse vaihdon tyyppi.
    • ​Aloita uusi sivu valitsemalla Sivunvaihto.
    • Aloita uusi osio samalta sivulta klikkaamalla Osionvaihto (jatkuva).

Vinkki: Voit muuttaa eri osionvaihtojen marginaaleja ja sivunumeroita. Katso, miten voit muuttaa marginaaleja. Katso, miten voit muuttaa sivunumeroita

Sivuvälin lisääminen ennen kappaletta

Sivuvälin lisääminen ennen kappaletta:

1. Valitse koko kappale tai klikkaa mitä tahansa kappaleen kohtaa.
  2. Valitse haluamasi vaihtoehto:
      • Siirry työkalupalkissa "Rivi‑ ja kappalevälit" ‑kohtaan  ja sitten Lisää sivuväli ennen.
      • Valitse yläreunasta Muoto ja sitten Rivi‑ ja kappalevälit  ja sitten Lisää sivuväli ennen.

Vinkki: Jos haluat, että otsikko pysyy uuden sivun yläreunassa, voit valita sen ja käyttää sen jälkeen Lisää sivuväli ennen ‐toimintoa

Osionvaihtojen näyttäminen tai piilottaminen

Osionvaihdot piilotetaan automaattisesti, kun avaat dokumentin. Voit näyttää viivat kohdissa, joihin olet lisännyt osionvaihdon, seuraavasti:

1. Valitse yläreunasta Näytä.
  2. Valitse Näytä osionvaihdot.

Huomioitavaa:

• Voit piilottaa osionvaihdon uudelleen klikkaamalla Näytä osionvaihdot.
  • Kun valitset osionvaihdot näkyviksi tai piilotat ne, asetus otetaan käyttöön kaikissa avaamissasi dokumenteissa, kunnes muutat sitä.
Sivuvälin poistaminen
  1. Avaa dokumentti Google Docsissa.
  2. Klikkaa sivuvälin alta.
  3. Paina näppäimistön Askelpalautin- tai Delete-näppäintä, kunnes sivuväli on poistettu.

Reunuksien siirtäminen

1. Avaa dokumentti Google Docsissa.
  2. Valitse tekstin, grafiikan tai kuvien osio.
  3. Vedä näytön yläreunassa oleva kolmio paikkaan, johon haluat asettaa marginaalin.

Vinkki: Jos osioita on useita, valitse Tiedostoja sittenSivun asetukset. Valitse yläreunasta, mitä osioita haluat muuttaa. Aseta marginaalit ja valitse OK.

Näin muutat ylä‑ ja alatunnisteiden marginaaleja.