Hintavertailupalvelutoiminnan aloittaminen Googlessa

Jos ylläpidät hintavertailuohjelman osallistumisehdot täyttävää hintavertailupalvelua, rekisteröidy ohjelmaan seuraamalla näitä ohjeita. Näin saat Googlen tarjoamat mahdollisuudet käyttöösi.

Ohjeet

1. Luo uusi Kauppiaskeskus-tili.
  2. Klikkaa vasemmasta navigointivalikosta Yritystiedot ja avaa Tiedot-välilehti. Klikkaa sitten Muokkaa yrityksen tietoja ja lisää seuraavat tiedot:
    1. yrityksen näyttönimi niin kuin haluat käyttäjien näkevän sen (enintään 10–15 merkkiä)
    2. yrityksesi osoite
    3. asiakaspalvelun yhteystiedot (URL-osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero).
  3. Palaa Tiedot-välilehdelle ja klikkaa Muokkaa verkkokauppaa. Lisää sitten verkkosivustosi osoite (http:// tai https:// sisältyen). Vahvista verkkosivustosi URL-osoite jommallakummalla seuraavista tavoista:
    1. Jos sinulla ei ole tällä hetkellä toista tiliä, jolla esitetään kyseisen verkkotunnuksen Shopping-mainoksia, vahvista verkkosivusto ja ilmoittaudu sen omistajaksi Kauppiaskeskuksessa.
    2. Jos kyseisellä verkkotunnuksella esitetään tällä hetkellä Shopping-mainoksia, verkkosivuston omistajaksi ilmoittautuminen voi aiheuttaa häiriöitä muilta Kauppiaskeskus-tileiltäsi näytettäviin mainoksiin tai listauksiin. Vahvista verkkotunnuksesi tässä tapauksessa Google Search Consolen avulla, mutta älä ilmoittaudu sen omistajaksi. Kirjaudu sisään käyttäjänä, jolla on pääsy luodulle Kauppiaskeskus-tilille, siirry Search Consoleen ja lisää verkko-omaisuus.
  4. Pysähdy tähän kohtaan. Rekisteröidy täällä, niin voit muuttaa tilisi usean asiakkaan hintavertailupalvelutiliksi ja saada pääsyn CSS Centeriin. Älä lataa tarjouksia tälle alkuperäiselle tilille. Saat sähköposti-ilmoituksen, kun usean asiakkaan hintavertailupalvelutili on luotu ja pääsy CSS Centeriin on myönnetty.
  5. Kirjaudu CSS Center ‐tilillesi ja varmista, että täytät hintavertailupalveluohjelmaan osallistumisen ehdot kyseisessä maassa. CSS-vaatimukset-raportista pitää näkyä, että sivustollasi on tuotteita vähintään 50:ltä kyseiseen maahan tuotteita toimittavalta kauppiaalta.
    1. Kaikki kauppiasverkkotunnukset, joille olet ladannut tuotteita, huomioidaan kyseisten maiden kauppiasmäärän laskennassa.
    2. Jos haluat lisätä muita verkkosivustollasi edustettuja kauppiaita ja heidän tuotteitaan, lataa lista kauppiaista.
  6. Olet nyt rekisteröitynyt hintavertailupalveluohjelmaan ehdot täyttävissä maissa.

Jos haluat saada muita CSS-ohjelman mahdollisuuksia käyttöösi, katso lisätietoja seuraavista oppaista:

Parhaat käytännöt

Kokosimme tähän osioon suosituksia, jotka koskevat hintavertailupalvelusi verkkosivuston määritystä ja ominaisuuksia. Uskomme, että näitä suosituksia noudattamalla pystyt parantamaan asiakkaidesi käyttökokemusta ja sen myötä kilpailukykyäsi muihin hintavertailupalveluihin nähden.

Suodatus ja lajittelu

Anna käyttäjille mahdollisuus suodattaa ja lajitella tuotetarjouksia verkkosivustollasi relevanttien kriteerien (esim. hinnan, kauppiaan tai brändin) perusteella. Suodatukseen ja lajitteluun on hyvä tarjota tuotetyypistä riippuen erilaisia vaihtoehtoja (esim. vaatteiden osalta väri ja tyyli, elektroniikan osalta tuotteen tekniset tiedot).

Saman tuotteen tarjousten vertailu

Jos useat kauppiaat myyvät samaa tuotetta verkkosivustosi kautta, anna käyttäjille mahdollisuus tarkastella yleiskatsausta, jossa vertaillaan saman tuotteen tarjouksia eri kauppiailta. Kerro kustakin tarjouksesta olennaiset tiedot (esim. hinta, toimituskulut, toimitusaika, maksutavat sekä arviot ja arvostelut). Näin käyttäjät voivat valita kauppiaan sen tiedon perusteella, mitä pitävät tärkeänä.

Kieli ja valuutta

Auta käyttäjiäsi löytämään tarjouksia oman maansa kielellä ja valuutassa. Kun käyttäjä ohjataan Googlesta hintavertailupalvelusi verkkosivustolle, sivustolla näkyvien tarjousten kielen ja valuutan tulee vastata Google-listauksen kieltä ja valuuttaa.

Toiminta useissa maissa

Jos hintavertailupalvelusi käyttää samaa verkkotunnusta useassa maassa, voit mukauttaa näytetyt tarjoukset sen perusteella, mitä tiedät käyttäjistä ja heidän sijainneistaan. Vaihtoehtoisesti voit käyttää erillistä hintavertailupalvelusivustoa kullekin maalle.

Voit tehdä tämän jollakin seuraavista tavoista:

1. Käytä kullekin maalle omaa brändiä.
  2. Käytä samalle brändille maakohtaisia verkkotunnuksia (esim. jokucss.fr ja jokucss.de).
  3. Käytä kullekin maalle omaa aliverkkotunnusta (esim. fr.jokucss.com ja de.jokucss.com).

Jokaisella verkkosivustolla on oma CSS Center. Näet kaikki CSS-verkkotunnuksesi CSS Centeristä CSS-ryhmän yhteenvedosta.

Voit myös erotella verkkosivustosi eri kieliversiot maissa, joissa puhutaan useita kieliä (esim. fr.jokucss.be).