Haun rajaaminen operaattoreilla

Google Cloud Searchilla löydät etsimäsi käyttämällä symboleita ja erityisiä sanoja, joita kutsutaan hakuoperaattoreiksi. Hakuoperaattoreiden avulla saat osuvampia tuloksia, sillä ne hakevat vastaavuuksia tietyille hakulausekkeessa käyttämillesi määritteille. Voit hakea sisältöä esimerkiksi omistajan tai viimeisen muokkauspäivän perusteella.

Jos käytössä on jokin muu datalähde kuin Google Workspace, organisaatiosi voi määrittää omia hakuoperaattoreita. Kysy lisätietoja järjestelmänvalvojalta.

Search operators

Operaattorien käyttäminen haussa

Jos esimerkiksi etsit sisältöä, jonka tietty tiimin jäsen on luonut tietyn päivämäärän jälkeen, käytä hakulausekkeessasi owner:- ja after:-operaattoreita. Voit katsoa lisätietoja ja muita esimerkkejä alta.

1. Sign in to Cloud Search at cloudsearch.google.com.

If you can't sign in, your account doesn't have Cloud Search. Learn more

2. Kirjoita hakutermit hakukenttään ja jätä loppuun välilyönti.
  3. Lisää operaattori ja sen arvo hakutermien perään. Älä jätä operaattorin ja sen arvon väliin välilyöntejä.

Hakuoperaattorit

Symbolit ja vakio-operaattorit

Käytä vakio-operaattoreissa vain isoja kirjaimia, sillä muuten niitä käsitellään hakutermeinä eikä operaattoreina.

Operaattori Kuvaus
" " (lainausmerkit) Etsi sisältöä, joka sisältää täsmälleen samat sanat samassa järjestyksessä kuin lainausmerkkien sisällä. Kirjainkoolla ei ole merkitystä.

Esimerkkilauseke:
"markkina-analyysi"

- (miinus) Etsi sisältöä, joka ei sisällä tiettyä sanaa tai operaattoritermiä.

Huom. Käytä tätä operaattoria hakutermin tai toisen operaattorin kanssa, sillä se ei toimi yksinään.

Esimerkkilausekkeita:
palkanmaksu -raportit
varasto -owner:me
myynti contenttype:doc -owner:me

AND Hakutuloksissa näkyvät oletuksena vain sivut, jotka sisältävät kaikki hakutermit. Termien väliin ei tarvitse lisätä AND-operaattoria.

Esimerkkilausekkeita:
myynti raportit
myynti AND raportit

OR Etsi sisältöä, joka sisältää vähintään yhden sanoista tai operaattoritermeistä.

Esimerkkilausekkeita:
myynti OR markkinointi
myynti from:(liisavirtanen OR mattimeikäläinen)

Cloud Search ‑operaattorit
  • Kirjoita operaattorit pienillä kirjaimilla.
  • Jos lisäät samalle operaattorille useita arvoja, ryhmittele ne yhteen sulkeiden sisälle, esimerkiksi from:(käyttäjätunnus1 OR käyttäjätunnus2).
  • Jos käytössä on jokin muu datalähde kuin Google Workspace, organisaatiosi voi määrittää omia hakuoperaattoreita. Kysy lisätietoja järjestelmänvalvojalta.
Operaattori Kuvaus
source: Etsi sisältöä tietystä lähteestä. Google Workspace ‑lähteissä käytettävät arvot ovat Mail, Drive, Sites, Groups ja Calendar. Jos käytössä on jokin muu lähde kuin Google Workspace, kysy organisaatiosi asettamia omia arvoja järjestelmänvalvojaltasi.

Esimerkkilauseke:
koulutus source:mail

contenttype: Etsi Google Drivesta tai Ryhmistä sisältöä tai liitteitä, esimerkiksi laskentataulukoita, esityksiä, PDF-tiedostoja, kuvia, videoita, piirroksia tai kansioita. Käytettävissä Google Workspace ‑sisällön hakemiseen.

Esimerkkilauseke:
koulutus contenttype:doc

filetype: Etsi Ryhmien sisältöä tai liitteitä, joilla on tietty tiedostotunniste, kuten .doc, .html, .jpeg, .pdf tai .xlsx. Etsi Google Sitesin sisältöä, jonka tyyppi on .html. Käytettävissä Google Workspace ‑sisällön hakemiseen.

Esimerkkilauseke:
koulutus filetype:(doc OR pdf)

site: Etsi Google Sites ‑sisältöä. Käytettävissä Google Workspace ‑sisällön hakemiseen.

Esimerkkilauseke:
koulutus site:drive.google.com

owner: Etsi omistamaasi sisältöä tai tietyn henkilön omistamaa sisältöä, joka on jaettu sinulle.

Esimerkkilausekkeita:
raportit owner:me
raportit owner:liisavirtanen

from: Etsi sähköposteja tai kalenteritapahtumia
  • jotka olet itse lähettänyt tai lisännyt
  • jotka tietty henkilö tai ryhmä on lähettänyt sinulle.
Etsi muuntyyppistä sisältöä
  • jonka olet luonut
  • jonka tietty henkilö on luonut ja jakanut sinulle.

Esimerkkilausekkeita:
raportit from:me source:drive
raportit from:(liisavirtanen OR mattimeikäläinen)

to: Etsi sähköposteja tai kalenteritapahtumia
  • jotka on lähetetty sinulle (suoraan sinulle, ryhmälle, johon kuulut, tai jollekulle muulle niin, että sinulle on lähetetty kopio)
  • jotka sinä olet lähettänyt tietylle henkilölle tai jotka joku muu on lähettänyt tietylle henkilölle niin, että sinulle on lähetetty kopio.

Esimerkkilausekkeita:
raportit to:me from:liisavirtanen
raportit to:golfkerhon-jäsenet

before: Etsi sisältöä, joka on luotu tai jota on muokattu ennen tiettyä päivämäärää (käytä päivämäärämuotoa VVVV/KK/PP).

Esimerkkilauseke:
tilaukset before:2018/09/30

after: Etsi sisältöä, joka on luotu tai jota on muokattu tietyn päivämäärän jälkeen (käytä päivämäärämuotoa VVVV/KK/PP).

Esimerkkilausekkeita:
tilaukset after:2018/09/20
tilaukset after:2018/09/20 before:2018/09/30

inurl: Etsi sisältöä tietystä URL-osoitteesta. Ei käytettävissä Google Workspace ‑sisällön hakemiseen.

Esimerkkilauseke:
inurl:training

mimetype: Etsi sisältöä alkuperäisen MIME-tyypin mukaan. Ei käytettävissä Google Workspace ‑sisällön hakemiseen.

Esimerkkilauseke:
mimetype:audio/mpeg

Vinkki: Voit tarkentaa tuloksia myös tulossivun yläreunassa olevien hakusuodattimien avulla.