Hur fungerar gästläget?

Gästläget stöds inte längre. Gästerna kan casta innehåll från sina Android- eller iOS-enheter genom att ansluta till värdens wifi-nätverk. Mer information finns i Casta video från Chromecast-kompatibla appar till tv:n.

När gästläget är aktiverat sänder din Chromecast ut en särskild Wi-Fi- och Bluetooth-signal. När en Chromecast-kompatibel app startas på gästens mobila enhet fångas den särskilda Wi-Fi- eller Bluetooth-signalen upp på den och Cast-ikonen visas i appen. När du trycker på Cast-ikonen visas alternativet att casta till en enhet i närheten.

Chromecast-enheten genererar sedan en slumpmässig fyrsiffrig kod som krävs för att casta i gästläget. När en enhet i närheten försöker ansluta överför Chromecast-enheten pinkoden automatiskt med hjälp av korta, ohörbara ljudsignaler. Om det inte går att upprätta en anslutning med hjälp av ljudsignalen kan gästen ansluta manuellt genom att ange den fyrsiffriga pinkoden, som visas på vilolägesskärmen i Chromecast och i Google Home-appen.

Läs mer om pinkoden för gästläget.