Chromebookin käyttäminen kotona

Voit hyödyntää Chromebookia tehokkaasti kotona. Jos sinulla ei ole ulkoista näyttöä, voit suurentaa näyttösi, striimata välilehtiä televisioon ja järjestää ikkunoita erillisiksi virtuaalityöpöydiksi. Tässä on vinkkejä, joilla pääset alkuun:

Opi perusasiat

1. Vaihda Chromebookiin: Etsi sovelluksia, ota tulostin käyttöön ja muokkaa asetuksiasi.
  2. Käytä pikanäppäimiä: Opettele yleiset pikanäppäimet, joiden avulla asiat hoituvat nopeammin.
  3. Lisää toinen henkilö Chromebookille: Jaa Chromebookisi muiden perheenjäsenten kanssa.
  4. Kuvaa video tai ota valokuva: Luo, etsi ja muokkaa valokuvia tai videoita.
  5. Etsi sovelluksia Chromebookille: Tutustu yleisiä tehtäviä varten suositeltuihin Chromebook-sovelluksiin.
  6. Muokkaa esteettömyysominaisuuksia: Etsi ja ota käyttöön esteettömyysominaisuuksia, kuten näytönlukuohjelmia, näytön suurentajia ja suuren kontrastin tila.

Paranna tuottavuuttasi

1. Ota käyttöön virtuaalityöpöydät: Tee monia asioita yhtä aikaa ja järjestä ikkunat useampaan työpöytään.
  2. Avaa, tallenna tai poista tiedosto: Avaa ja tallenna tiedostoja, kuten dokumentteja, PDF:iä, kuvia ja mediatiedostoja.
  3. Soita puheluita ja videopuheluita: Soita puheluita ja videopuheluita usean henkilön kesken Duolla.
  4. Ota käyttöön yövalo: Muuta näytön väriä ja ehkäise silmien rasittumista.
  5. Piirrä Canvasilla: Suunnittele ja jaa luomuksesi.

Varmista, että yhteydet toimivat

1. Yhdistä näyttöön: Yhdistä Chromebook ulkoiseen näyttöön tai televisioon käyttämällä HDMI-, DisplayPort-, DVI- tai VGA-porttia.
  2. Striimaa televisioon: Katsele videoita, valokuvia ja nettisivuja television näytöltä Chromecastilla.
  3. Yhdistä Bluetooth-laitteita: Yhdistä lisälaitteita, kuten näppäimistöjä, hiiriä, kaiuttimia, kuulokkeita ja kuulokemikrofoneja.
  4. Muodosta Wi-Fi-yhteys: Muodosta yhteys internetiin Wi-Fi-verkon kautta.
  5. Ota käyttöön virtuaalisia yksityisverkkoja (VPN): Yhdistä Chromebook esimerkiksi koulun tai työpaikan yksityiseen verkkoon VPN-yhteydellä.