Hvis du oplever problemer, men godt kan se loginskærmen, skal du først prøve at nulstille din Chromebook. Det er nemmere end en komplet gendannelse og er muligvis tilstrækkeligt til at løse problemet.

Gendan din Chromebook

Du kan gendanne operativsystemet (OS) på din Chromebook, hvis det ikke fungerer korrekt. Gendannelsen fjerner og geninstallerer operativsystemet. Hvis du har en nyere Chromebook, kan du gendanne operativsystemet via en internetforbindelse. Hvis du har en ældre Chromebook, understøttes opdateringer muligvis ikke, og det er ikke muligt at gendanne.

Vigtigt! Hvis du gendanner din Chromebook, ryddes alt indhold på enhedens harddisk permanent. Det gælder også de filer, som du har downloadet. Før du gendanner din Chromebook, bør du sikkerhedskopiere dine filer.

Hvis du bruger din Chromebook på arbejdet eller i skolen, kan du bede din administrator om hjælp. Hvis du er administrator, kan du få mere hjælp ved at kontakte Google Support.

Hvornår du bør gendanne

Det kan være en god idé at gendanne, hvis:

• Du får fejlmeddelelsen "ChromeOS mangler eller er beskadiget".
  • Du har prøvet andre fejlfindingstrin, men problemet fortsætter.
  • Du har bedt eksperterne i vores hjælpeforum om hjælp til at løse problemet, og de har anbefalet gendannelse.

Prøv mindre omfattende løsninger, inden du går videre

Hvis du kan logge ind på din Chromebook, kan du prøve følgende muligheder:

1. Sluk din Chromebook, og tænd den igen.
  2. Hvis din Chromebook stadig viser en fejl, skal du gendanne fabriksindstillingerne.

Hvis ingen af disse trin løser problemet, skal du fortsætte til gendannelse. Se, hvordan du nulstiller din Chromebook-hardware.

Start gendannelsestilstand

Vigtigt! Du skal fuldføre dette trin, før du starter gendannelsesmulighederne nedenfor.

På den Chromebook, hvor fejlmeddelelsen vises:

1. Hvis der er sluttet eksterne elementer til din Chromebook (f.eks. en mus eller en ekstern harddisk), skal du fjerne dem.
  2. Start gendannelsestilstanden:
    • Chromebook: Hold Esc+Opdater nede, og tryk derefter på afbryderknappen . Slip afbryderknappen.
      • På nogle Chromebook-modeller: Hold Esc + Maksimér nede, og tryk derefter på afbryderknappen . Slip afbryderknappen.
      • Når der vises en meddelelse på skærmen, skal du slippe de andre taster.
    • Chromebox: Start med at slukke enheden. Hold gendannelsesknappen inde ved hjælp af en papirclips eller lignende. Tryk på afbryderknappen for at tænde din Chromebox igen. Slip gendannelsesknappen, når der vises en meddelelse på skærmen.
    • Chromebit: Start med at fjerne strømtilslutningen til den. Hold gendannelsesknappen inde ved hjælp af en papirclips eller lignende. Slut strømmen til din Chromebit igen. Slip gendannelsesknappen, når der vises en meddelelse på skærmen.
    • Chromebook-tablet: Hold knapperne Lydstyrke op og Lydstyrke ned samt afbryderknappen inde i mindst 10 sekunder, og slip dem derefter.

Gendannelsesmulighed 1: Brug internettet

Vælg Gendan ved hjælp af en internetforbindelse på din Chromebook, og følg vejledningen på skærmen. Din computer genstarter automatisk for at fuldføre gendannelsen, kort efter du har fulgt vejledningen.

Vigtigt! Hvis du på et tidspunkt under vejledningen beslutter dig for at vælge en anden gendannelsesmetode, skal du holde fingeren nede på Esc + Opdater og derefter trykke på afbryderknappen .

Hvis din computer ikke har internetadgang, eller muligheden for at gendanne via internettet ikke vises, har du muligvis en ældre Chromebook, som ikke understøtter denne funktion. Fortsæt til "Gendannelsesmulighed 2: Brug USB-drev".

Gendannelsesmulighed 2: Brug USB-drev

Trin 1: Indhent disse enheder
  • Den Chromebook, hvor fejlmeddelelsen "ChromeOS mangler eller er beskadiget" blev vist
  • En anden Chromebook eller en Windows- eller Mac-computer, hvor Chrome er installeret
  • En USB-nøgle med plads til mindst 8 GB, som gerne må ryddes
Trin 2: Download en ny kopi af operativsystemet

På computeren, der fungerer (ikke på den Chromebook, hvor fejlmeddelelsen vises):

1. Hvis du bruger en Mac- eller Windows-computer:
    1. Installer Chrome.
    2. Åbn Chrome Chrome
    3. Installer udvidelsen til gendannelse.
  2. Sådan åbner du udvidelsen til gendannelse:
    1. Klik på Udvidelser øverst til højre i browservinduet.
    2. Vælg udvidelsen Chromebook Gendannelsesværktøj. Hvis pop op-vinduet ikke automatisk vises på skærmen, skal du sikre dig, at det er aktiveret.
  3. Klik på Kom godt i gang.
  4. Klik på Vælg en model på en liste, eller angiv modelnummeret på den Chromebook, du vil gendanne. Du finder dette nummer ved at kigge nederst i fejlmeddelelsen på din Chromebook-skærm.
  5. Klik på Fortsæt.
  6. Indsæt dit USB-flashdrev i den computeren, der fungerer.
  7. Vælg dit USB-flashdrev i rullemenuen.
  8. Klik på Fortsæt og derefter Opret nu.
  9. Når du får en meddelelse om, at dit gendannelsesmedie er klar, kan du fjerne din USB-nøgle fra computeren.
Trin 3: Start gendannelse

På den Chromebook, hvor fejlmeddelelsen vises, skal du vælge Gendan ved hjælp af ekstern disk og følge vejledningen på skærmen.

Sørg for, at udvidelsen til gendannelse er aktiveret
  1. Åbn Chrome på din computer Chrome.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Udvidelser og derefter Administrer udvidelser.
  3. Skub kontakten ud for "Chromebook Gendannelsesværktøj" til højre.
  4. Valgfrit: Du kan også klikke på Info og skubbe kontakten til højre.
  5. Når udvidelsen er aktiveret, skal du i udvidelsespanelet i din browser klikke på udvidelsen for at åbne pop op-vinduet.
  6. Valgfrit: Hvis du bruger udvidelsen ofte, kan du fastgøre den Pin (keep).
Valgfrit: Genbrug din USB-nøgle

Når du har gendannet din Chromebook, skal du rydde gendannelsesmediet, hvis du vil genbruge din USB-nøgle til at gemme andre filer.

Sådan rydder du gendannelsesmediet:

1. Åbn Chrome på din computer Chrome.
  2. Klik på Udvidelser øverst til højre.
  3. Du kan åbne pop op-vinduet for udvidelser ved at klikke på udvidelsen "Chromebook Gendannelsesværktøj".
  4. Klik på Indstillinger i pop op-vinduet for udvidelser.
  5. Klik på Ryd gendannelsesmediet.
  6. Vælg det USB-flashdrev, du vil rydde, i rullemenuen.
  7. Klik på Fortsæt.
  8. Sørg for, at den lagerenhed, du brugte til gendannelse, er angivet.
  9. Klik på Slet nu. Værktøjet rydder nu alt på din USB-nøgle.
  10. Klik på Udfør, når du ser meddelelsen "Dit gendannelsesmedie er nu slettet".
  11. Fjern din USB-nøgle fra computeren.
  12. Brug et værktøj fra dit operativsystem til at formatere lagerenheden.

Løs problemer med gendannelse

"Der opstod en uventet fejl"
  1. Ryd lagerenheden, og prøv derefter at gendanne igen.
  2. Prøv at bruge en anden USB-nøgle til at gendanne. Nogle USB-nøgler fungerer ikke optimalt til gendannelse.

Hvis du stadig har problemer, kan du kontakte producenten af din Chromebook for at få hjælp. Se, hvordan du kontakter producenten.

"Fjern alle tilsluttede enheder, og start gendannelsen"

Start med at fjerne alt, der er sluttet til din Chromebook, f.eks. en mus eller en ekstern harddisk. Følg derefter vejledningen i, hvordan du starter gendannelsestilstanden.

"Den enhed, du har indsat, indeholder ikke ChromeOS"

Start med at tjekke, at du har indsat den USB-nøgle, du brugte til at oprette gendannelsesmediet på.

Hvis du har brugt den korrekte lagerenhed, men stadig får vist denne fejlmeddelelse, fungerer enheden muligvis ikke korrekt.

1. Ryd lagerenheden, og prøv derefter at gendanne igen.
  2. Prøv at bruge en anden USB-nøgle til at gendanne. Nogle USB-nøgler fungerer ikke optimalt til gendannelse.

Hvis du stadig har problemer, kan du se, hvordan du kontakter producenten.

"Sikkerhedsmodulet på denne enhed virker ikke"

Start med at spørge vores eksperter om hjælp:

1. Hvis du bruger din Chromebook på arbejdet eller i skolen, skal du kontakte din administrator. Administratorer skal kontakte Google Support.
  2. Chat med eksperter på hjælpeforummet for Chromebook.

Hvis du stadig har problemer, kan du kontakte producenten for at få repareret din Chromebook.

Sådan kan du også gendanne en Chromebook

Tryk på gendannelsesknappen

På nogle Chromebooks starter du gendannelsen ved at trykke på en gendannelsesknap med en papirsclips. Vælg din enhed nedenfor for at se, hvor knappen sidder:

Fortsæt gendannelsen, når der vises en meddelelse på skærmen.

Brug en Linux-computer
  1. Download gendannelsesværktøjet på Linux-computeren.
  2. Rediger scripttilladelserne for at tillade følgende kommando: $ sudo chmod 755 linux_recovery.sh
  3. Kør scriptet med rodrettigheder ved hjælp af følgende kommando: $ sudo bash linux_recovery.sh
  4. Følg vejledningen på skærmen for at oprette gendannelsesmediet.
  5. Hvis du vil fortsætte med at gendanne din Chromebook, skal du følge vejledningen ovenfor.