Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Hantera webbläsaren Chrome med inställningskataloen i Intune (Windows)

För administratörer som hanterar webbläsaren Chrome på Windows för ett företag eller en skola.

Som Chrome Enterprise-administratör kan du använda Microsoft Intune för att distribuera och hantera webbläsaren Chrome på Windows-enheter.

Innan du börjar

• Du behöver ett administratörskonto för att få åtkomst till administratörscentret för Microsoft Endpoint Manager.
  • Följande krävs för att tillämpa Chrome-principer som ska gälla enbart vid anslutning till en Microsoft Active Directory-domän:
    • Version 69 eller senare av webbläsaren Chrome.
    • Vilken utgåva som helst av Windows 10 och 11 förutom Windows Home.

Steg 1: Implementera webbläsaren Chrome

1. Ladda ned den körbara filen för webbläsaren Chrome och välj kanal med hänsyn till målgruppen.
  2. När den körbara filen har laddats ned måste du förbereda den så att den kan laddas upp i Intune.
  3. Logga in på administratörscentret för Microsoft Endpoint Manager.
  4. Klicka på Apps (appar)följt avWindowsföljt avAdd (lägg till).
  5. Klicka på Add (lägg till).
  6. För Apptype (apptyp) väljer du Windows app (Win32) (Windows-app (Win32)) och klickar sedan på Select (välj).
  7. På sidan App information (appinformation) klickar du på Select app package file (välj fil med appaket) och söker efter filen du förberedde i steg 2.
    Obs! Filen måste ha tillägget .intunewin.
  8. När filen har laddats upp klickar du på OK.
  9. Lägg till dina appuppgifter på sidan App information (appinformation).
    Vissa uppgifter i webbläsaren Chrome kan fyllas i automatiskt.
  10. Klicka på Next (nästa).
  11. På sidan Program konfigurerar du kommandon för installation och borttagning av appen genom att följa dessa steg.
  12. Klicka på Next (nästa).
  13. Konfigurera något av följande:
    1. På sidan Requirements (krav) konfigurerar du kraven som enheten måste uppfylla innan webbläsaren Chrome installeras och klickar på Next (nästa).
    2. På sidan Detection rules (detekteringsregler) konfigurerar du regler som du behöver och klickar på Next (nästa).
    3. På sidan Dependencies (beroenden) konfigurerar du beroenden som du behöver och klickar på Next (nästa).
    4. På sidan Supercedence (ersättning) konfigurerar du ersättningar du behöver och klickar på Next (nästa).
    5. På sidan Assignments (uppgifter) konfigurerar du de uppgifter du behöver och klickar på Next (nästa).
  14. Välj tillämpliga Included groups (inkluderade grupper) och Excluded groups (uteslutna grupper).
  15. Klicka på Next (nästa)följt avCreate (skapa).

Steg 2: Konfigurera webbläsaren Chrome med inställningskatalogen

1. I administratörscentret för Microsoft Endpoint Manager väljer du Devices (enheter) följt avWindowsföljt avConfiguration Profiles (konfigurationsprofiler).
  2. Klicka på Create Profile (skapa profil).
  3. Under Platforms (plattformar) väljer du Windows 10 and later (Windows 10 och senare).
  4. I Profile type (profiltyp) väljer du Settings Catalog (preview) (inställningskatalog (förhandsgranskning)).
  5. Ange ett konfigurationsnamn, till exempel Hantering av webbläsaren Chrome.
  6. På sidan Configuration Settings (konfigurationsinställningar) väljer du Add Settings (lägg till inställningar).
  7. Sök efter Chrome i sökrutan. Nu kan du välja bland och konfigurera flera olika inställningar på det sätt som beskrivs i exemplen nedan.
    Obs! Du behöver inte skapa separata policyer för att konfigurera de olika exemplen nedan. Du kan konfigurera exemplen nedan och mer i samma policy.
  8. Klicka på Next (nästa).
  9. Välj tillämpliga inkluderade grupper, uteslutna grupper och respektive filter.
  10. Klicka på Next (nästa).
  11. Välj tillämpliga Scope tags (omfattningstaggar).
  12. Klicka på Next (nästa)följt avCreate (skapa).

Exempel A: Aktivera hemknappen

1. Dubbelklicka på Administrativa mallar\Google\Google Chrome\Startup, Startsidan och sidan Ny flik.
  2. Scrolla ned och välj inställningen Visa hemknappen i verktygsfältet.
  3. Aktivera inställningen och klicka på Nästa.

Exempel B: Konfigurera webbadress för hemknappen

1. Dubbelklicka på Administrativa mallar\Google\Google Chrome\Startup, Startsidan och sidan Ny flik.
  2. Scrolla ned och välj inställningen Konfigurera webbadress för startsida.
  3. Aktivera inställningen och klistra in webbadressen i Webbadress för startsida (enhet). Exempel: https://www.google.se.
  4. Klicka på Next (nästa).

Exempel C: Aktivera webbplatsisolering för angivna ursprung

1. Dubbelklicka på Administrativa mallar\Google\Google Chrome\Startup.
  2. Rulla ned och välj inställningen Aktivera webbplatsisolering för enskilda ursprung.
  3. Aktivera inställningen och ange ursprung i Aktivera webbplatsisolering för angivna ursprung (enhet).
  4. Klicka på Nästa.

Exempel D: Konfigurera stöd för äldre webbläsare

1. Dubbelklicka på Administrativa mallar\Google\Google Chrome\Stöd för äldre webbläsare.
  2. Scrolla ned och välj följande inställningar:
    • Alternativa webbläsare som ska öppnas för konfigurerade webbplatser
    • Aktivera funktionen Stöd för äldre webbläsare
    • Låt den sista fliken förbli öppen i Chrome
    • Webbplatser som ska öppnas i alternativa webbläsare
  3. Aktivera inställningen och gör följande:
    1. Välj något av följande i rutan Alternativa webbläsare som ska öppnas för konfigurerade webbplatser:
      •  ${ie}
      • ${firefox}
      • ${safari}
      • ${opera}, ${edge}
      • en filsökväg
    2. Ange de webbadresser du vill öppna i den alternativa webbläsaren i rutan Webbplatser som ska öppnas i alternativa webbläsare.
  4. Klicka på Nästa.

Exempel E: Tillåt specifika tillägg

1. Dubbelklicka på Administrativa mallar\Google\Google Chrome\Tillägg.
  2. Scrolla nedåt och välj inställningen Konfigurera godkännandelista för tilläggsinstallation.
  3. Aktivera inställningen och under Tilläggs-id:n som ska undantas från blockeringslistan (Enhet) lägger du till id:n för tilläggen du vill lägga till på godkännandelistan.
  4. Klicka på Next (nästa).

Exempel F: Blockera installation av externa tillägg

1. Dubbelklicka på Administrativa mallar\Google\Google Chrome\Tillägg.
  2. Scrolla ned och välj inställningen Blockera externa tillägg från att installeras.
  3. Aktivera inställningen och klicka på Nästa.

Exempel G: Hantera bokmärken

1. Dubbelklicka på Administrativa mallar\Google\Google Chrome.
  2. Scrolla ned och välj inställningarna Aktivera bokmärkesfältet  och Hanterade bokmärken .
  3. Aktivera båda inställningarna och klistra in webbadresserna som du vill lägga till på listan i rutan Hanterade bokmärken .
  4. Klicka på Next (nästa).

Steg 3: Kontrollera att principen har ställts in

När du har tillämpat Chrome-principer måste användarna starta om webbläsaren Chrome för att inställningarna ska träda i kraft. Du kan kontrollera användarnas enheter för att säkerställa att policyn har tillämpats korrekt.

Obs! Vänta tid för Intune att sprida policyn till Chrome på de enheter du hanterar. Om överföringen dröjer kontrollerar du att enheten har registrerats och att den synkroniseras så att den får de senaste principerna från Intune.

1. Öppna webbläsaren Chrome på en hanterad enhet.
  2. I adressfältet anger du chrome://policy.
  3. Klicka på Läs in policy på nytt.
  4. Verifiera att policyn du anger är aktiverad.

Steg 4: Kontrollera att principen är inställd (Intune)

Vänta så att principen hinner distribueras från Intune till Chrome på de enheter du hanterar. Om överföringen dröjer kontrollerar du att enheten har registrerats och att den synkroniseras så att den får de senaste principerna från Intune.

1. I administratörscentret för Microsoft Endpoint Manager väljer du Enheterföljt avWindowsföljt avKonfigurationsprofiler och klicka på policyn du just skapade.
  2. Om du vill se vilka enheter som policyn har riktats in på, inklusive enheter med väntande statustilldelning för policy, klickar du på Statusrapport för enhetstilldelning.
  3. Om du vill visa konfigurationsstatus för varje inställning för policyn på alla enheter och användare väljer du rapporten Per inställningsstatus .

Relaterade ämnen

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.