Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Om e-postverifierade och domänverifierade konton

När du registrerar dig för Chrome Browser Cloud Management eller för en provperiod på Chrome Enterprise för ChromeOS-enheter kan du använda dessa produkter med e-postverifierade eller domänverifierade konton.

E-postverifierade konton

• Innan du köper från en auktoriserad partner överför du kontot till partnern. Hitta en som passar din organisation genom att öppna Partnerkatalogen.
  • Användarna måste bjudas in och ska inte skapas.
  • Användarna har bara åtkomst till appar och tjänster som är tillgängliga för organisationen.
  • Avancerad administratör är den enda administratörsroll som är tillgänglig. Anpassade roller och detaljerade behörigheter är bara tillgängliga för domänverifierade konton.
  • Du kan bara hantera användarupplevelser som rör prenumerationerna i organisationen.
  • Det går inte att skapa Groups for Business förrän domänen har verifierats. Gruppbaserade policyer kan påverkas. Mer information finns i Kom igång med hantering av grupper för en organisation.
  • Perfekt för hanterade gästsessioner eller kiosksessioner eller sessioner som inte kräver användar- eller grupphantering.

Domänverifierade konton

• Du kan skapa och hantera användare och grupper per organisationsenhet och tillämpa gruppbaserade policyer som möjliggör mer anpassning i organisationen.
  • Det finns fler alternativ för att köpa ytterligare licenser och funktioner för organisationen.
  • Du kan skapa administratörsanvändare med hjälp av systemroller eller anpassade roller med detaljerade behörigheter på administratörskonsolen.
  • Du kan tillämpa Chrome-profilpolicyer i webbläsaren Chrome för Windows, Mac och Linux. Mer information finns i Så här fungerar Chrome-policyhanteringen.
  • Du kan enkelt uppgradera till Google Workspace för organisationen.

Slå samman team efter domänverifiering

Om det finns andra team som använder e-postverifierad Chrome Enterprise på domänen kan du slå samman dem med ditt team genom domänverifiering. Ditt team blir den överordnade organisationen på toppnivå och de andra teamen blir underordnade organisationsenheter under den.

Anvisningar om hur du verifierar domäner finns i Verifiera domänen för att låsa upp funktioner (för e-postverifierade tjänster).

Tänk på följande när du slår samman team:

För hanterad Chrome-webbläsare

• Du måste ha godkänt användarvillkoren för Chrome Browser Cloud Management för att hantera Chrome-webbläsare för alla team.
  • Hanterade webbläsare som är registrerade i din överordnade organisation finns kvar i samma organisationsstruktur. Alla hanterade webbläsare som är registrerade i andra team samlas dock i den nya överordnade organisationen.
  • Registreringstoken från organisationen är aktiva i den nya organisationsstrukturen. Alla registreringstoken från andra team återkallas dock och registreringstokenshistoriken överförs inte. Om du vill registrera nya webbläsare eller registrera om befintliga webbläsare måste du skapa nya token för de sammanslagna teamen. Mer information finns i Registrera molnhanterade Chrome-webbläsare.
  • Om du vill ha en historik över organisationens data kan administratörer från andra team exportera följande:

För registrerade ChromeOS-enheter

Om det finns flera e-postverifierade team med samma domännamn:

• Policyerna och organisationsstrukturen för ditt team som utför domänverifieringen behålls.
  • Enheterna som registreras i de sammanslagna e-postverifierade teamen samlas i den nya toppnivåorganisationen.
  • Det sammanslagna teamets policyinställningar uppdateras så att de återspeglar den nya överordnade organisationen.
  • Du måste uppdatera token för föradministrationstoken för zero touch-registrering när sammanslagningen har slutförts. Precis som med registrerade enheter flyttas alla föradministrerade enheter till organisationen på toppnivå.