Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Visa information om Chrome-version

För administratörer som hanterar webbläsaren Chrome eller Chrome OS-enheter för ett företag eller en skola.

Som administratör kan du använda Googles administratörskonsol för att se vilka versioner av webbläsaren Chrome och ChromeOS som körs på enheter i organisationen.

Innan du börjar

Se versionsrapport

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avRapporterföljt avVersioner.
  3. Välj en underordnad organisationsenhet till vänster.  Som standard visas alla hanterade enheter och webbläsare.
  4. Högst upp klickar du på den typ av Chrome-version du vill se information om – webbläsarversioner eller ChromeOS-versioner.
  5. Klicka på huvudversionsnumret om du vill visa information om underversioner.

Om versionsrapport

På rapportsidan för Chrome-versioner visas information om varje Chrome-version som har installerats på hanterade enheter och webbläsare som en rapport har skickats från under de senaste 28 dagarna.

Att tänka på för webbläsaren Chrome

• I företagsmiljöer kan vissa enheter ha flera webbläsare installerade, till exempel den stabila versionen och betaversionen. Varje enskild webbläsare räknas som en separat instans.

Saker att tänka på för ChromeOS

• Som standard uppdateras ChromeOS-enheter automatiskt till den senaste versionen av kanalen som används av enheter, om du inte fäster dem på en viss version. Läs om att låsa versioner.

• Du kan se meddelandet Den här versionen rekommenderas inte och supporten kan upphöra. Testa Långsiktig support för att öka stabiliteten. Läs mer. Användarna använder webbläsaren Chrome eller ChromeOS-versioner som snart kan förlora stödet. Mer information finns i Metodtips för Chrome-version.

Visa versionsinformation

Fält Beskrivning Webbläsarversioner ChromeOS-versioner
Version Version av webbläsaren Chrome eller ChromeOS.
Windows Antal webbläsare på Microsoft Windows-enheter som har versionen installerad.
macOS Antal webbläsare på Apple macOS-enheter som har versionen installerad.
Linux Antal webbläsare på Linux-enheter som har versionen installerad.
ChromeOS Antal ChromeOS-enheter som har versionen installerad.
Android Antal webbläsare på Android-enheter som har versionen installerad.
På iPhone och iPad Antal webbläsare på iPhone och iPad som har versionen installerad.
Aktiv Antal enheter vars senaste aktivitet infaller efter det filtrerade datumet.
Inaktiv Antal enheter vars senaste aktivitetsdatum infaller före det filtrerade datumet.
Totalt Det totala antalet webbläsare eller enheter som har versionen installerad.

Ladda ned versionsrapportdata

Du kan ladda ned versionsrapporten som en CSV-fil.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avRapporterföljt avVersioner.
  3. Om du vill visa alla versioner klickar du på Alla hanterade enheter och webbläsare. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Klicka på den typ av Chrome-version du vill se information om – webbläsarversioner eller ChromeOS-versioner.
  5. Klicka på Exportera längst upp till höger.
    När det är klart ser du en länk uppe till höger under Dina uppgifter.
  6. Klicka på Ladda ned CSV.
  7. Använd Google Kalkylark eller önskat kalkylprogram för att öppna CSV-filen. Mer information finns i Importera datamängder och kalkylark.

Relaterade ämnen

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.