Svar på aktivitetsinvitasjoner

Hvis du vil at andre skal vite om du skal delta på aktiviteter, kan du svare på kalenderinvitasjoner. Du kan også legge til notater eller foreslå nye tidspunkt for aktiviteter. Når invitasjonen blir mottatt i e-postkontoen din, legger Google Kalender til aktiviteten i hovedkalenderen din.

Viktig: Avhengig av innstillingene dine kan det hende at aktiviteter ikke vises i kalenderen før du har svart på aktiviteten eller bekreftet at du kjenner bestemte avsendere. Disse avsenderne inkluderer

• folk utenfor organisasjonen din
  • folk som ikke er lagret i kontaktene dine
  • folk du ikke har kommunisert med tidligere

Hvis du vil oppdatere aktivitetsinnstillingene dine, kan du finne ut hvordan du administrerer invitasjoner.

Svar på invitasjoner

1. Åpne e-postinvitasjonen eller kalenderaktiviteten.
  2. Klikk på Ja, Nei eller Kanskje.
  3. Hvis du klikker på «Ja», kan du gjøre dette:
    • Oppdater automatisk hvordan du blir med i møtet. Hvis du angir arbeidsstedet ditt, blir invitasjonssvaret som standard
      • Ja, i et møterom når du blir med fra et kontor
      • Ja, blir med virtuelt når du blir med fra et annet sted
    • Oppdater manuelt hvordan du blir med i møtet. Klikk på rullegardinpilen Dropdown og velg hvordan du vil bli med.
Endre svaret ditt
  1. Klikk på aktiviteten i kalenderen din.
  2. Klikk på et alternativ ved siden av «Skal du delta?»:
    • Ja
    • Nei
    • Kanskje
    • Ja, i et møterom
    • Ja, blir med virtuelt
Foreslå et nytt tidspunkt

Som deltaker:

1. Klikk på aktiviteten i kalenderen din.
  2. Ved siden av «Kanskje» klikker du på oppoverpilen Oppoverpilog så Foreslå et nytt tidspunkt.
  3. Velg et annet tidspunkt eller en annen dato.
    Tips: Du kan også legge til en melding når du foreslår et tidspunkt.
  4. Klikk på Send forslag.
Tips: For å foreslå et nytt tidspunkt fra en e-postinvitasjon, gå til toppen av e-posten og klikk på Flere alternativer og så Foreslå et nytt tidspunkt.

Som arrangør:

1. Klikk på en aktivitet med et klokkeikon i kalenderen din.
  2. Finn foreslåtte tidspunkt under «Gjester».
  3. Under forslaget til tidspunkt du vil vurdere, klikker du på Se foreslått tidspunkt.
  4. Hvis du vil flytte aktiviteten til det foreslåtte tidspunktet, klikker du på Lagre.

Informasjon om nytt forslag til tidspunkt

• Forslag er slått av for store aktiviteter med mer enn 200 gjester samt heldagsaktiviteter. Finn ut mer om store aktiviteter.
  • Alle gjester kan foreslå et nytt tidspunkt. Arrangører kan ikke foreslå et nytt tidspunkt.
  • Hvis en arrangør slår på «Svar på aktiviteter» i Google Kalender-innstillingene via en datamaskin, mottar arrangøren e-postvarsler om forslag.
Legg til en merknad i svaret ditt
Viktig: Svarmeldingen din er synlig for alle som er invitert.
  1. Klikk på aktiviteten i kalenderen din.
  2. Ved siden av «Kanskje» klikker du på oppoverpilen Oppoverpilog så Legg til en merknad.
  3. Skriv inn merknaden.
    Tips: Ved siden av «Skal du delta?» kan du også velge svaret ditt.
  4. Klikk på Lagre.
Tips: For å legge til en merknad i svaret ditt via en e-postinvitasjon, gå til toppen av e-posten og klikk på Flere alternativer og så Legg til en merknad.

Videresend kalenderinvitasjoner

Viktig: Hvis du videresender en invitasjon, kan det hende mottakeren kan se oppdaterte møtedetaljer. Det er også mulig at vedkommende når som helst kan endre svaret ditt på om du skal delta.

Hvis du har tillatelse til å legge til gjester i en aktivitet, kan du videresende invitasjonen til nye gjester via e-post. Når nye gjester svarer på invitasjonen, blir de lagt til på gjestelisten. De kan også invitere andre.

Hvis du ikke vil at gjestene skal kunne invitere andre, kan du redigere aktiviteten din og fjerne avmerkingen ved «invitere andre» under «Gjestene kan».

Svar på invitasjoner som er sendt til en annen e-postadresse

Viktig: Hvis du har koblet Gmail-kontoen din til en alternativ e-postadresse, og du vil svare på en invitasjons-e-post fra Kalender ved å velge linken «Ja», «Kanskje» eller «Nei» nederst, blir du bedt om å logge på Google-kontoen din. Finn ut mer om alternative e-postadresser.

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. På venstre side peker du på navnet på kalenderen din og klikker på Alternativer Merog såInnstillinger og deling.
  3. I menyen til venstre, under «Innstillinger for mine kalendere», klikker du på Andre varsler.
  4. Merk av i boksen ved siden av «Tillat svar på invitasjoner som er videresendt via alternative e-postadresser».