Se hur du tillbringar tid i möten

Om du använder Google Kalender på ett jobb- eller skolkonto kan du använda Tidsinsikter för att ta reda på hur du spenderar din tid i möten. Om du inte ser alternativet arbetstid kan din administratör ha stängt av det för din organisation. Vem är administratör?

Det här behöver du för att se tidsinsikter

• Du kan bara visa tidsinsikter på en dator.
  • Om du hanterar andras kalendrar och har behörighet att hantera delningsåtkomst till dessa kalendrar kan du se deras tidsinsikter.

Visa tidsinsikter

Viktigt! Information om tidsinsikter är tillgänglig i din primära kalender. Den kan nås med:

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Fler insikter till vänster.
  • Valfritt: Klicka på Hjälp om du vill veta mer om uppdelningen av tider.

Tips! Tidsinsikter baseras på datumintervall. Om du vill visa tidsinsikter för ett annat datumintervall ändrar du kalendervyn.

Kontrollera tillbringad tid med en viss person

Om du vill visa hur mycket tid du tillbringar i möten med en person fäster du kontakten i översikten för tidsinsikter:

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Fler insikter till vänster.
  3. Scrolla till Personer du möter till höger. Klicka på Hantera fastnålade personer .
  4. Ange ett namn.
  5. Klicka på Klar.

Tips! Du kan fästa upp till tio kontakter.

Kontrollera vilka möten som räknas in i Time Insights

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Fler insikter till vänster.
  3. Till höger väljer du det diagram du vill granska:
    • Tidsuppdelning
    • Tid i möten.
    • Personer du har möten ihop med.
  4. Håll muspekaren över ett av de markerade avsnitten i diagrammet
    • Motsvarande möte är markerat i kalendern i samma färg och räknas mot tidsinsikterna.

Om tidsinsikter

Händelser som räknas mot tidsinsikter

Om du vill att den ska räknas in i Tidsinsikter måste en händelse vara ett Google Kalender-möte som

• Du tackade ja för att delta i.
  • Har minst en gäst till.
  • Markeras som Upptagen i din kalender.
  • Är högst åtta timmar långt.

Händelser som inte räknas in i Tidsinsikter

Händelser räknas inte in i tidsinsikterna om

• Du är den enda person som är inbjuden till händelsen.
  • Du tackade inte ja till händelsen.

Så beräknas Tidsinsikter

Om tidsuppdelning

Det här är de typer av tider som visas i uppdelningen över tid.

• Fokustid: Planerad fokustid utan motstridiga möten.
    • Om du vill ställa in fokustid klickar du på Schemalägg fokustid.
  • 1:1: Möten med en annan gäst.
  • 3+ gäster: Möten med minst två andra gäster.
  • Behöver svara: Möten du ännu inte har tackat ja eller nej till. Möten med svaret Kanske ingår inte.
  • Återstående tid: Tid under dina arbetstider utan möten eller frånvarandetid. Detta visas bara om du har angett dina arbetstider. Arbetstid är kanske inte tillgängligt för din organisation.

Tid i möten

• Tiden i möten beräknas som ett genomsnitt.
    • När kalendern är i vyn Dag, Vecka, Schema eller 5 dagar: Genomsnittet beräknas från din tid i möten under de senaste tre veckorna.
    • När kalendern är i månadsvyn: Genomsnittet beräknas från din tid i möten under de senaste tre månaderna.
    • Om du är frånvarande kan den genomsnittliga tiden som spenderats i möten minska.
  • Om du har två möten schemalagda samtidigt räknas en 1:1-mötestid i stället för gruppmötets tid. För flera överlappande 1:1 räknas den totala tiden.
  • Din tid i möten räknas bara en gång för valfri tidsperiod.
    • Om du till exempel svarar ”Ja” på två 2-timmarsmöten som är schemalagda för samma tid räknas endast en timme som din tid i möten.

Personer du har möten ihop med

• De fem personer du tillbringar mest tid i under ett tidsintervall visas.
  • Du kan nåla fast viktiga kontakter och kontrollera hur mycket tid du tillbringar tillsammans i möten. Du kan fästa upp till tio kontakter.
  • Tid som tillbringas med en annan person räknas endast när ni deltar i ett möte som har 15 eller färre andra personer.
  • Mötestid räknas inte om den andra personen avvisar mötet.
  • Mötestid räknas inte om du inte svarar ja på mötet.