Crear una programació de cites

A l'ordinador, pots crear una programació de cites a Google Calendar.

Important: si utilitzes Calendar amb un compte personal, pots crear una sola pàgina de reserva i acceptar cites il·limitades sense cap cost econòmic. Hi ha més funcions prèmium que requereixen subscripcions a Google Workspace o Google One. Obtén més informació sobre les funcions prèmium de les programacions de cites.

Crea una programació de cites

Crear una programació de cites

Pas 1: configura la programació de cites

Important: per crear una programació de cites en un calendari secundari o afegir coamfitrions a una programació de cites, necessites una subscripció apta a Google Workspace. Obtén més informació sobre les funcions prèmium de les programacions de cites.

1. A l'ordinador, obre Google Calendar.
  2. A la part superior esquerra, fes clic a Crea Afegeix.
  3. Fes clic a Programació de cites.
  4. Introdueix un títol.
    • El títol és visible per a tothom que tingui l'enllaç a la pàgina de reserva.
    • El títol es mostra al calendari per a la programació i les reserves entrants.
  5. Per definir la durada d'una cita, fes clic a la fletxa avall Dropdown.
    • Les cites han de tenir una durada mínima de 5 minuts.
  6. Defineix la data, l'hora i la zona horària de les cites.
    • Pots configurar una cita única o una programació recurrent.
    • Consell: per afegir diversos espais de temps en un sol dia, fes clic a Afegeix una altra franja a aquest dia .
  7. Tria la configuració de la disponibilitat per a cites, com ara el període de programació o els dies en què no estaràs disponible. Obtén informació sobre com pots personalitzar la disponibilitat.
  8. Tria a quin calendari principal o secundari vols afegir la programació de cites.
    • Consells:

• Un cop hagis creat una programació de cites, no podràs editar-la perquè estigui en un altre calendari principal o secundari.

• Les persones que tenen permís per editar un calendari secundari o principal poden fer canvis a la programació i veure les reserves entrants. Obtén més informació sobre els permisos d'accés.

9. Opcional: per evitar conflictes entre esdeveniments creats o acceptats en calendaris principals o secundaris, a "Calendaris", selecciona Comprova els calendaris per veure la disponibilitat. A continuació, selecciona els calendaris per als quals no vulguis que les hores que es poden reservar estiguin disponibles durant els esdeveniments creats o acceptats.
    • Important: cada espai per a cites d'una pàgina de reserva només es pot reservar una vegada, fins i tot quan aquesta funció està desactivada.
  10. Per afegir coamfitrions a la cita, introdueix-ne els noms o les adreces electròniques.
    • Consell: pots afegir fins a 20 coamfitrions dins de la mateixa organització. Els grups de Google no es poden utilitzar com a coamfitrions.

11. Fes clic a Següent.

Pas 2: configura la pàgina de reserva

Important:

• La verificació de l'adreça electrònica només està disponible per als plans aptes de Google Workspace.
  • Si tens un pla apte de Google Workspace o de Google One, pots enviar fins a cinc recordatoris abans de cada cita.
  • Si vols acceptar pagaments per a les cites, necessites un compte de Stripe. Obtén informació sobre com pots acceptar pagaments.
  1. Revisa la foto i el nom de la pàgina de reserva.
  2. Selecciona una ubicació i les opcions de conferència per a la cita:
    • Videoconferència de Google Meet
    • Reunió presencial
    • Trucada
    • Cap / S'especificarà més tard
  3. Afegeix una descripció que expliqui el teu servei.
    • La descripció es mostra a la teva pàgina de reserva i als correus electrònics de confirmació.
  4. Afegeix camps perquè els assistents els emplenin.
    • Els assistents han de proporcionar el seu nom i cognoms i la seva adreça electrònica.
    • Per afegir més camps:
      1. Fes clic a Afegeix un element.
      2. Fes clic a Número de telèfon o Element personalitzat.
      3. Selecciona si aquests camps són obligatoris o opcionals.
    • Per evitar bots, fes clic a Requereix la verificació d'adreça electrònica.
  5. Opcional: activa els pagaments de cites.
    1. Connecta un compte de Stripe a Google Calendar.
    2. Marca la casella que hi ha al costat de "Sol·licita un pagament en reservar".
    3. Introdueix l'import i la moneda.
    4. Afegeix la teva política de cancel·lació.
  6. Configura correus electrònics de confirmació i recordatoris per als correus electrònics.
    • Pots enviar fins a cinc recordatoris.
  7. Fes clic a Desa.

Consell:

• A la visualització Setmana o Dia, pots crear o afegir la disponibilitat a una programació de cites fent clic en qualsevol hora del calendari. A la finestra que s'obre, fes clic a Programació de cites.

Editar la programació de cites

Pots editar determinats camps de la programació de cites.
Canviar la foto i el nom
Pots canviar la manera com es mostren la foto i el nom a la pàgina de reserva. Obtén informació sobre com pots personalitzar la pàgina de reserva de cites.
Definir la ubicació de la cita
Pots indicar als convidats on té lloc una cita.
  1. Obre la programació de cites.
  2. A la part inferior dreta, fes clic a Següent.
  3. Per definir una ubicació de reunió, a "Ubicació i conferència", fes clic a Tria una ubicació Dropdown.
  4. Tria una opció d'ubicació:
    • Videoconferència de Google Meet
    • Reunió presencial
    • Trucada
    • Cap / S'especificarà més tard
  5. Per desar la programació de cites, a la part inferior dreta, fes clic a Desa.
Consell: per utilitzar un servei de videotrucades de tercers, fes clic a Cap / S'especificarà més tard. Quan una persona hagi reservat una cita, edita l'esdeveniment per afegir la informació de la videotrucada. Es recomana instal·lar un complement de Google Workspace Marketplace.
Afegir una descripció
Pots introduir més detalls sobre el teu servei o esdeveniment a la descripció de l'esdeveniment.
  1. Obre la programació de cites.
  2. A la part inferior dreta, fes clic a Següent.
  3. A "Descripció", introdueix la informació sobre el teu servei o esdeveniment.
  4. Per desar la programació de cites, a la part inferior dreta, fes clic a Desa.
Consell: les descripcions es mostren a la pàgina de reserva, als correus electrònics de confirmació i a les descripcions dels esdeveniments de Google Calendar.
Editar el formulari de reserva
Pots afegir camps perquè els assistents emplenin el formulari de reserva.
Important: les persones que reserven cites amb tu han d'introduir el seu nom i la seva adreça electrònica al formulari de reserva.
  1. Obre la programació de cites.
  2. A la part inferior dreta, fes clic a Següent.
  3. Fes clic al formulari de reserva Fletxa avall i, a continuació, Afegeix un element i, a continuació, Número de telèfon Dropdown.
  4. Selecciona el camp:
    • Número de telèfon: demana a l'assistent que deixi el seu número de telèfon.
    • Element personalitzat: al quadre de text, introdueix la sol·licitud que vols que respongui l'assistent.
  5. Opcional: per sol·licitar una resposta, al costat de l'opció "Obligatori", marca la casella.
  6. Per desar el formulari, fes clic a Afegeix un element.
  7. Per desar la programació de cites, a la part inferior dreta, fes clic a Desa.
Editar els correus electrònics amb recordatoris

Pots definir l'hora en què vols que un assistent rebi un recordatori per correu electrònic.

1. Obre la programació de cites.
  2. A la part inferior dreta, fes clic a Següent.
  3. Fes clic a Confirmacions i recordatoris de les reserves Fletxa avall.
  4. A sota de "Recordatori per correu electrònic", fes clic a la fletxa avall Dropdown.
  5. Tria quan vols que l'assistent rebi un recordatori per correu electrònic.
  6. Per desar l'hora del recordatori, fes clic a Fet.
  7. Per desar la programació de cites, a la part inferior dreta, fes clic a Desa.
Consells:
  • Pots enviar fins a 5 recordatoris.
  • No pots editar el text dels correus electrònics de recordatori.
Desactivar els correus electrònics de recordatori
  1. Obre la programació de cites.
  2. A la part inferior dreta, fes clic a Següent.
  3. Fes clic a Confirmacions i recordatoris de les reserves Fletxa avall.
  4. Al costat de "Recordatori per correu electrònic", desmarca la casella.
Amagar una programació de cites

Per mostrar o amagar programacions de cites a la versió web de Google Calendar:

1. A la part superior, al costat de Configuració , fes clic al menú desplegable "Mostra el selector".
  2. Fes clic a Mostra les programacions de cites.

Consells:

• Si les programacions de cites s'amaguen, les cites reservades es continuen mostrant al calendari.
  • Si les programacions de cites estan amagades i crees una programació nova o afegeixes temps a una d'existent, l'opció de configuració tornarà a mostrar programacions de cites.
  • Les programacions de cites sempre són visibles a l'aplicació mòbil.

Com se sincronitza la programació de cites amb el teu calendari

La programació de cites se sincronitza automàticament amb Google Calendar.
  • La programació de cites i les cites reservades es mostren automàticament al calendari.
  • Quan selecciones "Comprova els calendaris per veure la disponibilitat", Google Calendar evita els conflictes d'agenda. Si respons "Sí" o "Potser" a un esdeveniment de Google Calendar, aquest bloc de temps no es mostrarà com a obert a la pàgina de reserva. La disponibilitat de la teva pàgina de reserva s'actualitza automàticament per evitar conflictes amb altres esdeveniments. Si et subscrius a un pla de Google Workspace o de Google One apte, es comprovarà si hi ha cap conflicte als calendaris seleccionats. Obtén informació sobre com pots evitar conflictes a la programació de cites.

Com funciona la visibilitat de la programació de cites

• Les persones que tenen permís per editar el calendari en què s'ha creat una programació de cites poden fer canvis a la programació i veure les reserves entrants.
  • Les persones que tenen l'enllaç de la teva pàgina de reserva poden veure les hores en què estàs disponible.
  • Si comparteixes la pàgina de reserva, però no el calendari, els altres usuaris no poden veure els esdeveniments del teu calendari.
  • Al menú "Mostra el selector", pots mostrar o amagar les programacions de cites. Si una programació de cites està amagada i en crees una de nova o afegeixes temps a una d'existent, les programacions de cites amagades es tornaran a mostrar.
  • A les pàgines de reserva, si desactives l'opció "Comprova els calendaris per veure la disponibilitat", tots els blocs d'hores per a cites es mostren com a oberts, excepte les reserves anteriors acceptades a través de les pàgines de reserva. Això s'aplica encara que hagis acceptat un esdeveniment sense cita.
    • Important: cada espai per a cites d'una pàgina de reserva només es pot reservar una vegada, fins i tot quan aquesta funció està desactivada.