Felsöka Health Connect och skicka feedback

Använd den här artikeln för att snabbt hitta svar på vanliga frågor om Health Connect.

Varför data inte har synkroniserats

Det finns flera orsaker till varför din data inte har synkroniserats:

• Den anslutna appen kanske inte har behörighet att läsa eller skriva data från Health Connect. Kontrollera om behörigheter har beviljats för appen.
  • Appen kanske inte har stöd för den specifika datatypen än. Kontrollera om behörigheter har begärts för appen.
  • Synkroniseringen kanske inte har startats på rätt sätt. Se till att du startar synkroniseringen via inställningarna i den anslutna appen. Testa att inaktivera behörigheterna och aktivera synkronisering igen via den anslutna appen. Om det fortfarande inte fungerar kan du kontakta supporten för den anslutna appen.

Hur data slås samman när det finns konflikter

När flera appar skriver samma typ av data slås den datan samman. Om det uppstår konflikter använder Health Connect apprioriteringen du har angivit för att välja vilken apps data som ska prioriteras.

Om till exempel både träningsapp A och träningsapp B skriver antal steg kl. 8.00–09.00 så använder Health Connect antalet steg från den app som har högst prioritet.

Vissa appar kanske använder datan som slagits ihop av Health Connect medan andra kanske väljer att läsa all data och slå samman den själva. Om du vill att endast en app skriver en viss typ av data kan du ta bort behörigheter från alla andra appar som skriver den datan.

Varför datan skiljer sig från vad du förväntade dig

Health Connect låter flera appar skriva data till samma lagringsutrymme på enheten. Som resultat kan felaktigheter förekomma av en mängd olika anledningar.

Du kan radera all felaktig data så att Health Connect inte använder den. Om du vill att endast en app skriver en viss typ av data kan du ta bort behörigheter från alla andra appar som skriver den datan.

Varför en app inte läser eller skriver en viss typ av data

Health Connect är en ny plattform. Appar integreras fortfarande med Health Connect och det kan ta en stund för nya datatyper att implementeras. Om det finns en datatyp du vill hämta från en ansluten app kan du höra av dig via feedback-kanalerna för den appen för att berätta det. Du kan lämna feedback i produkten om det finns en datatyp som du vill hämta som Health Connect inte har stöd för.
Om du vill skicka feedback öppnar du Health Connect-appen och trycker högst upp till höger på fler menyalternativ följt av Skicka feedback.

Varför du inte kan se Health Connect-data på den anslutna appen

Det finns flera orsaker till att du kanske inte ser din data i den anslutna appen.

Kontrollera om din data har skrivits till Health Connect

Om du vill ta reda på vilka appar som senast hade tillgång till din Health Connect-data väljer du Senaste åtkomst i Health Connect-appen. Om du vill kontrollera vilken data som har skrivits av en app öppnar du Data och åtkomst, väljer datakategorin och datatypen som du letar efter och väljer Se alla poster. Läs om hur du kontrollerar vilken data som har skrivits av en app.

Appar som du kan ansluta till Health Connect

Se en lista över kompatibla appar

Om det finns en annan app som du vill ansluta till Health Connect kan du skicka feedback till oss om det.

Så här skickar du feedback:

1. Öppna Health Connect på din Android-enhet.
  2. Öppna Appbehörigheter följt av Kan du inte se alla appar? följt av Skicka feedback.

Skicka feedback

Om du har någon feedback du vill dela med dig av eller om dina frågor inte har besvarats kan du kontakta oss. Om du vill skicka feedback trycker du på Skicka feedback uppe till höger i Health Connect-appen.