Läsa om Health Connect

Nu kan du dela hälso- och träningsinformation med flera appar och ha full kontroll över dina personuppgifter med Health Connect-appen.

Utifrån behörigheterna du väljer skickar appar data till Health Connect. Datan lagras sedan på enheten och görs tillgänglig för andra appar. Tack vare detta får varje ansluten app en mer omfattande bild av dina aktuella behov gällande hälsa och välmående.

Din näringsapp kan till exempel läsa av antalet steg som din träningsapp registrerade i Health Connect, så att du får en heltäckande översikt över dina kalorier för dagen.

Vilka datatyper stöds?

Obs! Alla appar som är anslutna till Health Connect stöder inte alla datatyper.

Health Connect samlar in och delar data mellan sex kategorier för hälsa och välmående.

• Aktivitet: förbrända kalorier vid aktivitet, basal kroppstemperatur, basalomsättning, tramptakt vid cykling, sträcka, uppnådd höjdskillnad, övningar, antal våningar, kraft, hastighet, steg, totalt antal brända kalorier, maximal syreupptagning och armtag på rullstol
  • Kroppsdata: kroppsfett, benmassa, längd, höftmått, mager kroppsmassa, midjemått och vikt
  • Registrering av menscykeln: livmoderhalssekret, menstruation, ägglossningstest och sexuell aktivitet
  • Näring: vätskebalans och näring
  • Sömn: sömn
  • Vitalparametrar: blodsocker, blodtryck, kroppstemperatur, puls, syremättnad, andningsfrekvens och vilopuls

Så använder Health Connect din data

Health Connect är en databas som lagras på din enhet. Det innebär att Google inte använder molnet för att lagra data som skickas till Health Connect från anslutna appar.

Du har full kontroll över din data. Du kan radera all din data från Health Connect, specifika datatyper, specifika datakategorier eller all data från en tidigare ansluten app.

När du raderar data raderas den från enhetens Health Connect-databas. En kopia av datan kan finnas i andra appar eller på andra enheter. Om du vill radera datan från de apparna och enheterna måste du kanske radera datan i varje enskild app och på varje enhet.

För att skydda din data måste appar deklarera vilken information de samlar in och delar innan de får använda Health Connect. Läs mer om våra policykrav.

Skaffa Health Connect

Health Connect finns bara på Android och Google Play. Du kan få åtkomst till Health Connect på två sätt:

• som en öppen betaversion i Google Play Butik
  • som en Android-systemapp på vissa Pixel-enheter.