Meer informatie over Health Connect

Je kunt nu gezondheids- en fitnessgegevens delen met meerdere apps en de volledige controle over je persoonsgegevens behouden met de Health Connect-app.

Op basis van de rechten die je kiest, sturen apps gegevens naar Health Connect, die daarna gegevens op je apparaat opslaat en beschikbaar maakt voor andere apps. Zo krijgt elke gekoppelde app op elk moment een beter beeld van je gezondheid en welzijn.

Met Health Connect kan je voedingsapp bijvoorbeeld het aantal stappen lezen dat je fitnesstracking-app in Health Connect heeft geschreven om je een uitgebreid overzicht van je calorieën voor die dag te geven.

Welke gegevenstypen worden ondersteund

Belangrijk: Niet alle apps die aan Health Connect zijn gekoppeld, ondersteunen elk gegevenstype.

Health Connect verzamelt en deelt gegevens uit 6 gezondheids- en welzijnscategorieën.

• Activiteit: verbrande actieve calorieën, basale lichaamstemperatuur, basaal metabolisme, trapcadans, afstand, bereikte hoogte, trainingen, geklommen verdiepingen, vermogen, snelheid, stappen, totaal verbrande calorieën, VO2-maximum en rolstoelduwen
  • Lichaamsmeting: lichaamsvet, botmassa, lengte, heupomtrek, vetvrije lichaamsmassa, tailleomtrek en gewicht
  • Cyclus bijhouden: baarmoederhalsslijm, menstruatie, ovulatietest en seksuele activiteit
  • Voeding: hydratatie en voeding
  • Slaap: slaap
  • Vitale functies: bloedsuikergehalte, bloeddruk, lichaamstemperatuur, hartslag, zuurstofsaturatie, ademfrequentie en hartslag in rust

Hoe Health Connect je gegevens gebruikt

Health Connect is een database die is opgeslagen op je apparaat. Dit betekent dat Google de cloud niet gebruikt om gegevens op te slaan die door gekoppelde apps naar Health Connect worden gestuurd.

Je behoudt de volledige controle over je gegevens. Je kunt al je gegevens van Health Connect, specifieke gegevenstypen, specifieke gegevenscategorieën of alle gegevens van een eerder gekoppelde app verwijderen.

Als je gegevens verwijdert, worden ze verwijderd uit de Health Connect-database van je apparaat. Andere apps of apparaten bevatten mogelijk een kopie van je gegevens. Als je je gegevens van die apps of apparaten wilt verwijderen, moet je mogelijk de gegevens van elke afzonderlijke app of elk afzonderlijk apparaat verwijderen.

Ter bescherming van je gegevens moeten apps aangeven welke informatie ze verzamelen en delen voordat ze Health Connect mogen gebruiken. Meer informatie over onze beleidsvereisten

Health Connect downloaden

Health Connect is exclusief beschikbaar voor Android en Google Play. Je kunt op 2 manieren toegang krijgen tot Health Connect:

• Als open bèta-app in de Google Play Store
  • Als een Android-systeem-app op bepaalde Pixel-apparaten