Hantera din Health Connect-data

Radera automatiskt

Styr hur länge din data lagras i Health Connect genom att schemalägga att den ska raderas efter en viss tid Läs mer om automatisk radering.

Datakällor och prioritet

När du lägger till appkällor och ändrar appars prioritet kan du se hur den totala datan ändras utifrån dina val.

När flera appar skriver samma datatyp, till exempel steg, slås den datan samman. Om datan skiljer sig åt i olika appar prioriteras data från appen som är högre upp på listan.

Lägg till och ta bort appar under appkällor

Nu kan du lägga till eller ta bort appar som bidrar till din totala aktivitets- och sömndata. Appen som du tar bort skriver fortfarande data till Health Connect, men data från den räknas inte in i den totala datan.

1. På Android-enheter:
    • För Android 14 och senare:
      1. Öppna Inställningar Appen Inställningar.
      2. Tryck på Säkerhet och integritet följt av Integritet följt av Health Connect.
    • För Android 13 och tidigare:
      1. Öppna Inställningar Appen Inställningar.
      2. Tryck på Appar följt av Alla appar följt av Health Connect.
      3. Tryck på Öppna.
  2. Tryck på Hantera data följt av Datakällor och prioritet.
  3. Under Datakällor och prioritet kan du göra följande:
    • Lägga till appkällor: Du kan lägga till en app genom att trycka på Lägg till en app under Appkällor.
      • När du lägger till en app bidrar den till den totala datan för den kategorin, till exempel aktivitet eller sömn.
    • Ta bort appkällor: Du kan ta bort en app genom att trycka på Redigera Redigera bredvid Datakällor och prioritet under Appkällor följt av Ta bort Ta bort.
      • När du tar bort en app kan den fortfarande skriva data, men den bidrar inte till den totala datan.

Ändra appars prioritet

Du kan välja vilken app som prioriteras när flera appar registrerar samma hälsodata i Health Connect.

1. På Android-enheter:
    • För Android 14 och senare:
      1. Öppna Inställningar Appen Inställningar.
      2. Tryck på Säkerhet och integritet följt av Integritet följt av Health Connect.
    • För Android 13 och tidigare:
      1. Öppna Inställningar Appen Inställningar.
      2. Tryck på Appar följt av Alla appar följt av Health Connect.
      3. Tryck på Öppna.
  2. Tryck på Hantera data följt av Datakällor och prioritet.
  3. Välj en informationskategori.
  4. Du kan ändra appkällors prioritet genom att tryck länge på och sedan dra handtaget bredvid appens namn under Appkällor.
När tillgänglighetsläget är aktiverat
  1. På Android-enheter:
    • För Android 14 och senare:
      1. Öppna Inställningar Appen Inställningar.
      2. Tryck på Säkerhet och integritet följt av Integritet följt av Health Connect.
    • För Android 13 och tidigare: Öppna Health Connect-appen .
      1. Öppna Inställningar Appen Inställningar.
      2. Tryck på Appar följt av Alla appar följt av Health Connect.
      3. Tryck på Öppna.
  2. Tryck på Hantera data följt av Datakällor och prioritet.
  3. Välj en informationskategori.
  4. Tryck med tre fingrar under Appkällor för att hitta appen du vill ändra.
  5. Tryck snabbt två gånger på Åtgärder.
  6. Tryck på Flytta nedåt eller Flytta uppåt.

Ställa in enheter

1. På Android-enheter:
    • För Android 14 och senare:
      1. Öppna Inställningar Appen Inställningar.
      2. Tryck på Säkerhet och integritet följt av Integritet följt av Health Connect.
    • För Android 13 och tidigare: Öppna Health Connect-appen .
      1. Öppna Inställningar Appen Inställningar.
      2. Tryck på Appar följt av Alla appar följt av Health Connect.
      3. Tryck på Öppna.
  2. Tryck på Hantera data följt av Ställ in enheter.
  3. Ställ in önskade enheter.