Radera din data från Health Connect

Du får nu full kontroll över hälso- och träningsdatan som lagras på din enhet med Health Connect.

Du kan radera all din data, specifika datakategorier, specifika datatyper eller all data från en tidigare ansluten app. Du kan även radera felaktig data så att Health Connect inte sammanfogar den med annan data eller delar den med andra appar.

När du raderar data raderas den från enhetens Health Connect-databas. En kopia av datan kan finnas i andra appar eller på andra enheter. Om du vill radera datan från alla appar och enheter måste du kanske radera datan i varje enskild app och på varje enhet.

Om du till exempel har raderat all sömnrelaterad data från Health Connect och vill radera datan från sömnappen som genererade den kan du öppna sömnappen och följa anvisningarna från apputvecklaren.

Obs! En kopia av din data kan ha sparats i andra appar eller på andra enheter. Du kan även radera data via deras inställningar och guider.

Radera all Health Connect-data

1. Öppna appen Health Connect på enheten.
  2. Välj Data och åtkomst.
  3. Tryck på Radera all data längst ned.
  4. Välj en tidsperiod.
  5. Om du vill radera datan permanent trycker du på Nästa följt av Radera.

Radera din data automatiskt

1. Öppna Health Connect-appen på enheten.
  2. Välj Hantera data.
  3. Tryck på Ställ in automatisk radering.
    • Data som är äldre än den valda tidsperioden raderas automatiskt varje dag.
  4. Välj en tidsperiod.

Radera en viss datakategori

Viktigt! När du har tagit bort all data i en kategori visas kategorin inte längre i kategorilistan under Bläddra bland data förrän mer data har skapats.

1. Öppna appen Health Connect på enheten.
  2. Välj Data och åtkomst.
  3. Välj en kategori att radera, till exempel Aktivitet eller Sömn.
  4. Tryck på Radera datan i [kategori] längst ned.
  5. Välj en tidsperiod.
  6. Om du vill radera datan permanent trycker du på Nästa följt av Radera.

Radera en viss datatyp

1. Öppna appen Health Connect på enheten.
  2. Välj Data och åtkomst.
  3. Välj en kategori att radera, till exempel Aktivitet eller Sömn.
  4. Välj en datatyp att radera, till exempel Sträcka eller Steg.
  5. Tryck på Radera denna data längst ned.
  6. Välj en tidsperiod.
  7. Om du vill radera datan permanent trycker du på Nästa följt av Radera.

Ta bort en viss post

1. Öppna appen Health Connect på enheten.
  2. Välj Data och åtkomst.
  3. Välj en kategori att radera, till exempel Aktivitet.
  4. Välj en underkategori att radera, till exempel Stegräkning.
  5. Välj Mer Mer bredvid den post du vill radera följt av Radera post.
  6. Om du vill radera datan permanent trycker du på Radera.

Radera data för en specifik app

1. Öppna appen Health Connect på enheten.
  2. Välj Anslutna appar.
  3. Tryck på appen med den data du vill radera.
  4. Tryck på Radera appdata längst ned.
  5. Välj en tidsperiod.
  6. Om du vill radera datan permanent trycker du på Nästa följt av Radera.