Google Ad Manager-advertentieblokken in rapportage [bèta]

Rapporten weergeven en maken in Analytics met behulp van dimensies voor GAM-advertentieblokken.

De kerneenheid voor analyse in Google Analytics is de pagina, terwijl Google Ad Manager meer de nadruk legt op afzonderlijke advertenties en advertentieblokken. Door advertentieblokken van Ad Manager op te nemen in Analytics, ontstaat een gedeelde kijk op analyse, communicatie en actiegerichtheid. Door Ad Manager-advertentieblokken te gebruiken in Analytics, kunnen uitgevers inzicht krijgen in de demografische samenstelling van gebruikers voor afzonderlijke advertentieblokken.

In dit artikel:

Vereisten

1. Google Analytics 360
  2. Google Ad Manager-integratie ingeschakeld

Toepassingen

Hier zijn een paar manieren om Ad Manager-advertentieblokken in uw rapporten te gebruiken:

• Demografische analyse van bestaande advertentieblokken: de demografische samenstelling bepalen van de advertentieblokken die uitgevers verkopen aan adverteerders.
  • Intelligente beslissingen nemen betreffende prijsstelling: moeten alle advertentieblokken op dezelfde manier worden geprijsd voor adverteerders of hebben bepaalde secties meer waardevolle gebruikers?

Hoe het werkt

Advertentieblokken vormen een boomstructuur die wordt gebruikt om de voorraad beschikbare advertentieposities te segmenteren. De boomstructuur van Google Ad Manager 360 heeft vijf hiërarchieniveaus, de boomstructuur van Google Ad Manager heeft er twee.

Stel u een advertentieblok voor als een hiërarchische emmer met beschikbare advertentievertoningen. Deze hiërarchie vormt een boomstructuur met tot vijf niveaus. Een website van een traditionele krant kan een advertentieblok op het hoogste niveau hebben voor de belangrijkste secties (bijvoorbeeld sport, financiën en het weer), op het tweede niveau advertentieblokken voor verschillende sporten (bijvoorbeeld honkbal, voetbal en hockey), op het derde niveau advertentieblokken voor verschillende competities (bijvoorbeeld landskampioenschap, Europacup), op het vierde niveau advertentieblokken voor teams en scores en op het vijfde niveau advertentieblokken voor specifieke teams. Zo kan de krant de advertenties van een adverteerder targeten op de secties van de website waar gebruikers waarschijnlijk het meest voor openstaan.

Advertentieblokken op de website van een traditionele krant.

Extra secundaire dimensies

Google Analytics Publisher-rapporten (Gedrag > Uitgever) bevatten zes nieuwe secundaire dimensies.

1. Pad van GAM-advertentieblok: Geeft het volledige pad van het advertentieblok dat wordt gebruikt voor vertoningen in Ad Manager. De afzonderlijke niveaudimensies segmenteren statistieken op het betreffende hiërarchieniveau.
  2. GAM-advertentieblok op 1e niveau
  3. GAM-advertentieblok op 2e niveau
  4. GAM-advertentieblok op 3e niveau
  5. GAM-advertentieblok op 4e niveau
  6. GAM-advertentieblok op 5e niveau

In het bovenstaande diagram komen de knooppunten overeen met de volgende advertentieblokken:

1. Pad van advertentieblok = Sports/Football/NFL/Teams/Giants
  2. Advertentieblok op 1e niveau = Sports
  3. Advertentieblok op 2e niveau = Football
  4. Advertentieblok op 3e niveau = NFL
  5. Advertentieblok op 4e niveau = Teams
  6. Advertentieblok op 5e niveau = Giants

Dimensies voor GAM-advertentieblokken zijn beschikbaar in de rapporten 'Pagina's voor uitgevers', 'Verwijzende URL's voor uitgevers' en 'Aangepaste rapporten' in Google Analytics.

Voorbeeld: het effect meten van advertentieblokken op engagement van gebruikers

Hier is een voorbeeld van hoe u een custom rapport kunt maken met behulp van de dimensies voor Google Ad Manager-advertentieblokken:

1. Maak een aangepast rapport en neem daarin 'GAM-opbrengst' en 'GAM-opbrengst/1000 sessies' op als statistieken.
  2. Neem een dimensie op voor uw advertentieblok op het laagste niveau ('GAM-advertentieblok op 2e niveau' als u Ad Manager gebruikt, 'GAM-advertentieblok op 5e niveau' als u Ad Manager 360 gebruikt).
  3. Voer het rapport uit en sorteer het op de ene statistiek en vervolgens op de andere.

Hebben bepaalde advertentieblokken een uitzonderlijke opbrengst/1000 sessies? Als dit het geval is, kunt u overwegen meer gebruikers daar naartoe te sturen. Deze advertentieblokken hebben een goede opbrengst en houden gebruikers gedurende langere tijd vast op de site.

Ad Manager-rapportage weergeven

Nadat u de bovenstaande stappen heeft voltooid, kunt u Ad Manager-gegevens weergeven in Analytics. Als u op uw Google Analytics-account inlogt, kunt u de rapporten raadplegen onder Gedrag > Uitgever. In het artikel 'Ad Manager-rapporten' worden de statistieken verklaard en voorbeelden gegeven van de nieuwe rapporten in Analytics.

Aanvullende overwegingen

1. User ID wordt niet ondersteund. Als u User ID actief in uw code instelt, wordt deze integratie afgeraden.
  2. Ad Manager-advertenties voor video en mobiele apps worden bij de lancering niet ondersteund.