[GA4] Mainosten kohdistaminen konvertoitumattomille käyttäjille

Tämä on jatkoa artikkelille Konversioiden mittaaminen Google Analyticsin avulla. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit parantaa mainontaa Google Analyticsin konversiodataa hyödyntämällä.

Konversiot ja mainokset

Tähän mennessä olet lisännyt sivustollesi Google Analytics ‐mittauskoodin, määrittänyt tapahtuman mittaamaan liidilomakkeen lähetyksiä ja merkinnyt tapahtuman konversioksi. Jonkin ajan kuluttua voit käyttää konversiotapahtumista kerättyä dataa Google Ads ‑mainostesi parantamiseen, jotta voit luoda sivustolla lisää liidejä.

Voit parantaa mainoksiasi seuraavilla tavoilla:

• Kohdista mainoksia konvertoituneille käyttäjille.
  • Kohdista mainoksia henkilöille, jotka ovat samantyyppisiä kuin konvertoituneet käyttäjät.
  • Käytä konversiodataa Google Adsin hintatarjousten parantamiseen.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda yleisön konvertoitumattomista käyttäjistä ja siirtää yleisön sitten Google Ads ‐tileillesi. Liitettyäsi Google Ads ‐tilin Google Analyticsiin voit siirtää Google Adsiin mitä tahansa yleisöjä ja konversiodataa.

Mitä yleisöt ovat?

Yleisö on ryhmä ihmisiä, joilla on jotain yhteistä. Yleisön voivat muodostaa esimerkiksi ihmiset, jotka ovat ostaneet jotakin verkkokaupasta, lisänneet tuotteita toivelistaan tai lähettäneet tietyn lomakkeen.

Google Analytics tarjoaa oletuksena joitakin yleisöjä, kuten käyttäjät, joilla on tietty saavutus, käyttäjät, jotka ovat siirtyneet kassalle mutta eivät ole tehneet ostosta, ja käyttäjät, jotka ovat yrityksen potentiaalisia liidejä. Muista tarkistaa ehdotetut ja ennustetut yleisöt ennen kuin luot omia yleisöjä.

Kun olet luonut yleisön, voit siirtää sen linkitetyille Google Ads ‐tileillesi ja kohdistaa sen avulla mainoksia valittujen määritteiden mukaisille ihmisille.

Google Adsiin yhdistäminen

Jos haluat käyttää konversio- ja yleisödataa Google Adsissa, sinun on linkitettävä Google Analytics ‐mittauskokonaisuutesi Google Ads ‐tiliisi. Jos sinulla ei ole Google Ads ‐tiliä, aloita luomalla tili.

Näin linkität mittauskokonaisuuden Google Adsiin:

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivulta Tuotelinkit-kohdasta Google Ads ‐linkit.
  2. Valitse Linkitä.
  3. Klikkaa Valitse Google Ads ‑tilit ja valitse sitten linkitettävät tilit.
  4. Klikkaa Vahvista.
  5. Klikkaa Seuraava ja tarkista asetukset.
  6. Klikkaa Lähetä, niin tilit linkitetään ja niillä käytetään nykyisiä asetuksia.

Kun luot linkin Google Adsin ja Google Analyticsin välille, alat nähdä Google Ads ‐dataa Google Analytics ‐raporteissa ja voit käyttää Analytics-dataa Google Adsissa.

Google-signaalien aktivointi

Yleisöt tulevat saataville Google Adsin Yleisön hallinnointi ‐kohtaan, kun aktivoit vielä Google-signaalit. Niiden avulla voit kerätä dataa ihmisistä, jotka käyttävät sivustoasi Google-tililleen kirjautuneena.

Näin aktivoit Google-signaalit:

1. Valitse Järjestelmänvalvoja-sivulta Datan kerääminen ja muokkaaminen ‐kohdasta Datan kerääminen.
  2. Klikkaa Aloita.
  3. Klikkaa Jatka.
  4. Lue Google-signaalien aktivointia koskevat tiedot ja klikkaa Aktivoi.

Yleisön luominen konvertoitumattomista käyttäjistä

Voit luoda yleisön ihmisistä, jotka eivät ole konvertoituneet sivustollasi. Sen avulla voit tavoittaa ihmisiä, jotka ovat osoittaneet kiinnostusta yritystäsi kohtaan mutta eivät ole tehneet yrityksen kannalta tärkeää asiaa.

Näin luot yleisön:

1. Mene Järjestelmänvalvoja-sivulle ja klikkaa Datan näyttäminen ‐kohdasta Yleisöt.
  2. Klikkaa Uusi yleisö. Jos et näet tätä painiketta, sinulla ei ole lupaa luoda yleisöä.
  3. Klikkaa Luo oma yleisö.
  4. Klikkaa Lisää poissuljettava ryhmä.
  5. Siirry kohtaan Sulje käyttäjät väliaikaisesti pois seuraavien ehtojen täyttyessä ja klikkaa Lisää uusi ehto.
  6. Valitse avattavasta valikosta lead_form_submit-tapahtuma.
  7. Klikkaa oikeasta yläreunasta Tallenna.

Kun olet luonut yleisön, voit avata sitä koskevan raportin klikkaamalla yleisön nimeä.

Mainosten kohdistaminen samantyyppisille ihmisille

Lopuksi voit kohdistaa mainoksia konvertoitumattomille käyttäjille. Siirry tätä varten Google Adsiin.

Näin löydät yleisöt Google Adsista:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa sivun yläosasta Työkalut ja asetukset.
  3. Valitse Jaettu kirjasto ‑kohdasta Yleisön hallinnointi.

Google Analytics ‑yleisöjen nimillä on seuraavanlainen rakenne:

[ yleisön nimi ] / [ Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuden nimi ]

Jos Google Analytics ‐mittauskokonaisuuden nimi on "Lead Generation Tutorial - GA4", yleisö näyttää suunnilleen tältä:

1. Klikkaa sen yleisön valintaruutua, jonka haluat lisätä.
  2. Klikkaa ylhäältä Lisää kohteeseen > Kampanjat.
  3. Valitse kampanja ja klikkaa Seuraava.
  4. Valitse kohdistusasetus ja klikkaa Lisää yleisösegmenttejä.

Seuraavaksi: Konversiokrediitin kirjaaminen