[GA4] Koostemittauskokonaisuuksien luominen ja muokkaaminen

Koostemittauskokonaisuudet ovat käytettävissä vain Google Analytics 360 ‐tileillä, jotka on linkitetty sellaiseen Google Marketing Platform ‐organisaatioon, jolla on voimassa oleva 360‑tilaus. Vain Google Analytics 360 ‐mittauskokonaisuudet voivat toimia koostemittauskokonaisuuden lähteinä.

Sinun on oltava Analytics‑tilin järjestelmänvalvoja, jotta voit luoda koostemittauskokonaisuuden tai muokata sitä.

Koostemittauskokonaisuuden luominen

Koostemittauskokonaisuuksien datasta peritään lisämaksu. Koostemittauskokonaisuuden tapahtumista veloitettava maksu on puolet kunkin lähteenä toimivan mittauskokonaisuuden tapahtumien maksusta 360‑sopimusehtojen mukaisesti. Esimerkiksi kaksi koostemittauskokonaisuuden tapahtumaa maksaa saman verran kuin yksi lähteenä toimivan mittauskokonaisuuden tapahtuma. Jos sinulla on kysyttävää 360-sopimuksestasi, ota yhteyttä Google Partner ‑kumppaniisi tai Googlen asiakasvastaavaan.

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivulta Luo ja valitse sitten Mittauskokonaisuus.
  2. Klikkaa Koostemittauskokonaisuus‑riviltä Luo.
  3. Lisää koostemittauskokonaisuuden nimi ja valitse aikavyöhyke ja valuutta.
  4. Valitse Tiedän, että tämän mittauskokonaisuuden luomisesta tulee lisämaksu. (Lisämaksu on puolet kunkin lähteenä toimivan mittauskokonaisuuden tapahtumien maksusta 360-sopimusehtojen mukaisesti.)
  5. Klikkaa Seuraava.
  6. Klikkaa Lähteenä toimiva mittauskokonaisuus ‐riviltä Valitse mittauskokonaisuudet.
  7. Voit valita minkä tahansa mittauskokonaisuuden toista koostemittauskokonaisuutta lukuun ottamatta.

Jos valitset kokonaisuuden lähteenä toimivien mittauskokonaisuuksien ja alamittauskokonaisuuksien ryhmästä, voit valita siitä vain yhden kokonaisuuden (joko lähteenä toimivan mittauskokonaisuuden tai alamittauskokonaisuuden).

Voit valita enintään 200 lähteenä toimivaa mittauskokonaisuutta.
  8. Kun olet valinnut lähteenä toimivat mittauskokonaisuudet, klikkaa Vahvista.
  9. Klikkaa Seuraava.
  10. Valitse koostemittauskokonaisuuden toimialakategoria, kokonaisuuden avulla mitattavan yrityksen koko ja syyt siihen, että käytät mittaukseen Analyticsia.
  11. Valitse Luo.

Lähteenä toimivien mittauskokonaisuuksien lisääminen ja poistaminen

1. Valitse Järjestelmänvalvoja-sivun Mittauskokonaisuus-kohdasta Lähteenä toimivat mittauskokonaisuudet.
  2. Klikkaa Lähteenä toimivat mittauskokonaisuudet ‐riviltä Muuta.
  3. Valitse mittauskokonaisuuksia tai poista niiden valinta, jos haluat lisätä ne koostemittauskokonaisuuteen tai poistaa ne siitä.
  4. Klikkaa Tallenna.

Tilin koostemittauskokonaisuuksien katsominen

Kun avaat mittauskokonaisuuslistan (esim. siirtymällä kohtaan Järjestelmänvalvoja > Mittauskokonaisuudet‑sarake tai käyttämällä tilivalitsinta), tunnistat koostemittauskokonaisuudet koostetunnisteesta. Lähteenä toimivat mittauskokonaisuudet näkyvät kunkin koostemittauskokonaisuuden alapuolella sisennetyssä listassa.

Koostemittauskokonaisuuden muokkaaminen

Avaa Järjestelmänvalvoja-sivun Mittauskokonaisuus-kohdassa olevista linkeistä kohteet, joita haluat muokata (esim. Mittauskokonaisuuden pääsynhallinta tai Lähteenä toimivat mittauskokonaisuudet).

Kooste- ja lähdemittauskokonaisuuksien siirtäminen

Jos haluat siirtää koostemittauskokonaisuuden, sinun on ensin poistettava kaikki sen lähteenä toimivat mittauskokonaisuudet.

Jos haluat siirtää lähteenä toimivan mittauskokonaisuuden, sinun on ensin poistettava se koostemittauskokonaisuudesta.

Lue lisää lähteenä toimivien mittauskokonaisuuksien poistamisesta.

Lue lisää mittauskokonaisuuksien siirtämisestä.

Koostemittauskokonaisuuksien ja lähteenä toimivien mittauskokonaisuuksien päivittäminen tavalliseen versioon

Koostemittauskokonaisuudet ovat käytettävissä vain 360‑kokonaisuuksina, joten et voi vaihtaa niitä suppeampaan versioon.

Jos haluat säilyttää koostemittauskokonaisuuden mutta et halua, että sinua laskutetaan siitä, poista kaikkien lähteenä toimivien mittauskokonaisuuksien linkitykset. Tämä estää datan siirtymisen koostemittauskokonaisuuteen, eikä sinua veloiteta.

Jos haluat päivittää lähteenä toimivan mittauskokonaisuuden tavalliseen versioon, sinun on ensin poistettava sen ja koostemittauskokonaisuuden välinen linkitys.

Lue lisää päivittämisestä tavalliseen versioon.

Muutoshistoria

Koostemittauskokonaisuuteen tekemäsi muutokset tallennetaan sen muutoshistoriaan.

Lähteenä toimivaan mittauskokonaisuuteen tekemäsi muutokset tallennetaan sen muutoshistoriaan.

Lue lisää muutoshistoriasta