[GA4] Alamittauskokonaisuuksien luominen ja muokkaaminen

Alamittauskokonaisuudet ovat käytettävissä vain Google Analytics 360 ‐tileillä, jotka on linkitetty sellaiseen Google Marketing Platform ‐organisaatioon, jolla on voimassa oleva 360‑tilaus. Vain Google Analytics 360 ‐mittauskokonaisuus voi toimia alamittauskokonaisuuden lähteenä.

Alamittauskokonaisuuden luominen

Alamittauskokonaisuuksien datasta peritään lisämaksu. Kunkin alamittauskokonaisuuden tapahtumista veloitettava maksu on puolet lähteenä toimivan mittauskokonaisuuden tapahtumien maksusta 360-sopimusehtojen mukaisesti. Sinua ei veloiteta lähteenä toimivan mittauskokonaisuuden tapahtumista, jotka suodatetaan pois alamittauskokonaisuuden määritysten mukaisesti. Jos sinulla on kysyttävää 360-sopimuksestasi, ota yhteyttä Google Partner ‑kumppaniisi tai Googlen asiakasvastaavaan.

Näin luot alamittauskokonaisuuden

1. Valitse Järjestelmänvalvoja-sivun Mittauskokonaisuus-kohdasta Alamittauskokonaisuuden hallinta.
  2. Klikkaa Luo alamittauskokonaisuus.
  3. Valitse lähteenä toimiva 360-mittauskokonaisuus Lähteenä toimivan mittauskokonaisuuden nimi ‑valikosta.
  4. Lisää alamittauskokonaisuuden nimi ja valitse aikavyöhyke ja valuutta.
  5. Valitse Tiedän, että tämän mittauskokonaisuuden luomisesta tulee lisämaksu.
    Alamittauskokonaisuuden tapahtumista veloitettava maksu on puolet lähteenä toimivan mittauskokonaisuuden tapahtumien maksusta (360-sopimusehtojen mukaisesti). Esimerkiksi kaksi alamittauskokonaisuuden tapahtumaa maksaa saman verran kuin yksi lähteenä toimivan mittauskokonaisuuden tapahtuma.
  6. Klikkaa Seuraava.
  7. Klikkaa Muokkaa suodatinta, jos haluat määrittää sisällytä‑ tai sulje pois ‑ehdot, joissa määritellään, mitä lähteenä toimivan mittauskokonaisuuden tapahtumadataa alamittauskokonaisuudessa näkyy.

Voit luoda ehtoja JA‑ ja TAI‑logiikkaa käyttämällä. Voit määrittää esimerkiksi seuraavan sisällytysehdon:

Kaupunki on sama kuin Hongkong

JA

Ikä on yksi lausekkeista 18–24

Voit myös määrittää TAI-vaihtoehdon avulla, että ulottuvuuden arvo on (not set). Esimerkki:

Kaupunki on sama kuin Hongkong

TAI

Kaupunki on sama kuin {{not set}}

Katso (alta) ulottuvuudet, joita voit käyttää suodatusehtojen määrittämiseen
  8. Kun olet määrittänyt suodattimen ehdot, klikkaa Vahvista ja valitse sitten Seuraava.
  9. Valitse alamittauskokonaisuuden toimialaluokka, kokonaisuuden avulla mitattavan yrityksen koko ja syyt siihen, miksi käytät Analyticsia.
  10. Klikkaa Luo.
Automaattisesti kerätyt tapahtumat säätelevät attribuutioulottuvuuksia, mutta ne eivät sisällä omia parametreja. Jos otat käyttöön suodattimen, jossa käytetään omien parametrien ehtoja, se voi vaikuttaa alamittauskokonaisuutesi raporteissa näkyviin attribuutioulottuvuuksien arvoihin.

Ulottuvuudet, joita voit käyttää suodatusehtojen määrittämiseen

• Maanosa
  • Mantereen osa
  • Maa
  • Alue
  • Kaupunki
  • Kieli
  • Kielikoodi
  • Alusta
  • GMP-sovellustunnus
  • Mittaustunnus
  • Sivun polku
  • Sivun koko URL-osoite
  • Sivun otsikko
  • Näkymän nimi
  • Näkymän luokka
  • Tapahtumaparametrit (ulottuvuudet)
  • Tapahtuman nimi
  • Käyttöjärjestelmäversio
  • Selainversio
  • Kirjautunut käyttäjätunnuksella

Alamittauskokonaisuuden muokkaaminen

Jos haluat muokata alamittauskokonaisuutta, sinun on oltava järjestelmänvalvoja tai muokkaaja alamittauskokonaisuudessa tai sen lähteenä toimivassa mittauskokonaisuudessa.

Muokkaa alamittauskokonaisuutta, kun haluat

• tehdä muutoksia alamittauskokonaisuuden luomisen yhteydessä määrittämääsi tapahtumasuodattimeen, joka määrittelee alamittauskokonaisuuteen siirtyvät tapahtumat
  • tehdä muutoksia asetuksiin, jotka näkyvät kohdassa Järjestelmänvalvoja > Mittauskokonaisuuden pääsynhallinta.

Alamittauskokonaisuuden tapahtumasuodattimen muokkaaminen

Näin voit muokata tapahtumasuodatinta:

1. Valitse Järjestelmänvalvoja-sivun Mittauskokonaisuus-kohdasta Mittauskokonaisuuden pääsynhallinta.
  2. Klikkaa alamittauskokonaisuuden riviltä Muokkaa suodatinta.
  3. Muokkaa tarvittaessa suodatusehtoja (katso yllä olevat ohjeet).
  4. Klikkaa Tallenna.

Alamittauskokonaisuuden asetusten muokkaaminen

Näin muokkaat asetuksia:

1. Valitse Järjestelmänvalvoja-sivun Mittauskokonaisuus-kohdasta Mittauskokonaisuuden pääsynhallinta.
  2. Valitse muokattava alamittauskokonaisuus.
  3. Valitse muokattava asetus (esim. mittauskokonaisuuden asetukset, pääsynhallinta tai datan tuonti).

Alamittauskokonaisuuden siirtäminen

Et voi siirtää alamittauskokonaisuutta tililtä toiselle, koska sen data on peräisin lähteenä toimivasta mittauskokonaisuudesta.

Jos haluat siirtää lähteenä toimivan mittauskokonaisuuden, sinun on ensin poistettava kaikki sen alamittauskokonaisuudet (siirrä kaikki alamittauskokonaisuudet roskakoriin ja odota 35 päivää, jotta Analytics poistaa ne pysyvästi).

Lue lisää mittauskokonaisuuksien siirtämisestä.

Lähteenä toimivan mittauskokonaisuuden tai alamittauskokonaisuuden päivittäminen 360‑versiosta tavalliseen versioon

Jos haluat päivittää lähteenä toimivan mittauskokonaisuuden 360‑versiosta tavalliseen versioon, sinun on ensin poistettava kaikki sen alamittauskokonaisuudet. Lue lisää 360-version päivittämisestä tavalliseen versioon

Alamittauskokonaisuudet ovat 360‑kokonaisuuksia. Et voi päivittää niitä 360‑versiosta tavalliseen versioon.

Muutoshistoria

Lähteenä toimivaan mittauskokonaisuuteen tekemäsi muutokset, jotka vaikuttavat alamittauskokonaisuuteen, ja muutokset, jotka teet suoraan alamittauskokonaisuuteen, tallennetaan kyseisen alamittauskokonaisuuden muutoshistoriaan.

Lähteenä toimivaan mittauskokonaisuuteen tekemäsi muutokset tallennetaan sen muutoshistoriaan.

Lue lisää muutoshistoriasta