Soittomainoksia koskevat vaatimukset

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Puhelumainokset ovat puhelinnumeron sisältäviä tekstimainoksia, joilla käyttäjiä kannustetaan klikkausten sijaan ottamaan yhteyttä puhelimitse. Niitä näytetään yksinomaan matkapuhelimilla. Puhelumainoksiin sovelletaan Google Ads ‑käytäntöjä ja alla olevia vaatimuksia.

Soittomainoksessa näkyvää yrityksen nimeä koskevat vaatimukset

Tämä ei ole sallittua:

Yrityksen nimi on virheellinen, tai se ei riittävän selkeästi ilmaise mainostettua yritystä tai erota yritystä muista vastaavista yrityksistä

"Yrityksen nimi" ‑kentässä on mainostekstiä

Esimerkkejä: "Osta Acme-kenkiä" tai "Acme-siivouspalvelut halvalla"

Koska yritysten nimien kirjo on varsin laaja, seuraaviin seikkoihin kiinnitetään erityistä huomiota:

Verkkotunnukseen perustuvat yrityksen nimet: Verkkotunnuksen nimeä voi käyttää yrityksen nimenä, jos sanat on erotettu asiaankuuluvilla välilyönneillä. Jos verkkotunnus on esimerkiksi www.acmesolutions.com, mainoksessa voi käyttää yritysnimeä Acme Solutions.

Valtuutetut jälleenmyyjät: Jos olet tuotteen tai palvelun valtuutettu jälleenmyyjä, käytä asianmukaista ja kuvaavaa kieltä. Esimerkiksi jos autoliike myy Acme-autoja Tampereella, se voi käyttää nimeä Acme Tampere.

Yrityksen nimen kertominen puheluissa

Seuraava vaatimus koskee kaikkia soittomainoksia:

Ei sallittu Kun mainostaja vastaa soittomainoksen kautta soitettuun puheluun, hänen on aloitettava puhelu sanomalla yrityksensä nimi sellaisena kuin se näkyy hänen soittomainoksissaan.

Lue lisää hylätyn mainoksen tai elementin korjaamisesta.

Aiheeseen liittyviä käytäntöjä ja yleisiä syitä hylkäämiseen

Seuraavat Google Ads ‑käytännöt koskevat erityisesti soittomainoksia. Mainosten hylkääminen liittyy usein näihin käytäntöihin. Lue lisää käytäntörikkomusten seurauksista.

Kelpaamaton puhelinnumero

Mainoksissa ja elementeissä näkyvien puhelinnumeroiden on oltava paikkansapitäviä ja voimassaolevia ja liityttävä mainostettavaan yritykseen. Lue lisää ei-hyväksyttäviä puhelinnumeroita koskevasta käytännöstä.

Todentamaton puhelinnumero

Hyvän käyttökokemuksen varmistamiseksi Google todentaa kaikki puhelinnumerot, ennen kuin niitä saa käyttää mainoksissa ja elementeissä. Lue lisää todentamattomia puhelinnumeroita koskevasta käytännöstä.

Seksuaalinen sisältö

Google rajoittaa seksuaalisen sisällön näkymistä tietyissä tilanteissa, jotta mainokset ovat käyttäjien kannalta osuvia ja turvallisia. Lue lisää seksuaalista sisältöä koskevasta käytännöstä.

Tarjoukset, jotka eivät ole saatavilla

Mainoksessa mainittujen hintojen on oltava paikkansapitäviä, tuotteiden ja palveluiden on vastattava otsikoita ja kuvauksia, ja niiden on oltava helposti löydettävissä sivulta, jolle mainos johtaa. Lue lisää ei-saatavilla olevia tarjouksia koskevasta käytännöstä.

Tavaramerkit

Google saattaa poistaa mainoksia tai elementtejä tavaramerkin omistajien tekemien valitusten perusteella. Mainostajat ovat vastuussa siitä, että tavaramerkkejä käytetään asianmukaisesti mainostekstissä, elementeissä ja yritystiedoissa. Lue lisää tavaramerkkikäytännöstä.