Uppdateringar av policyn för finansiella produkter och tjänster (juli 2022)

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

I juli 2022 uppdaterar Google policyn för finansiella produkter och tjänster för att förtydliga omfattningen och kraven som gäller annonsering om kryptovalutarelaterade företag och tjänster.

Från och med 7 juli 2022 kan annonsörer som erbjuder kryptobörser och plånböcker inriktade på Frankrike, Tyskland, Sydkorea och Filippinerna annonsera om dessa produkter och tjänster, förutsatt att de uppfyller följande krav och har certifierats av Google. Annonsörer som är inriktade på Förenade Arabemiraten, Hongkong och Thailand och som erbjuder produkter och tjänster som rör kryptobörser kan annonsera om dessa om de uppfyller följande krav och har certifierats av Google. För att certifieras av Google måste annonsörerna uppfylla följande krav beroende på landet de inriktar sig på:

Frankrike (börser och plånböcker för kryptovaluta)

• Annonsören måste vara registrerad hos AMF (Autorité des Marchés Financiers) som serviceleverantör av digitala tillgångar (DASP, Digital Asset Service Provider). Eventuella andra lokala juridiska krav måste också följas.

Tyskland (börser och plånböcker för kryptovaluta)

• Annonsören måste inneha lämplig licens för annonseringsaktiviteterna, t.ex. licens för finansmäklartjänster, licens för en multilateral handelsplattform och/eller licens för depåverksamhet för kryptovaluta hos BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht). Eventuella andra lokala juridiska krav måste också följas.

Filippinerna (börser och plånböcker för kryptovaluta)

• Annonsören måste erhålla ett certifikat från en myndighet som MSB (Money Services Business) från BSP (Filippinernas centralbank). Eventuella andra lokala juridiska krav måste också följas.

Sydkorea (börser och plånböcker för kryptovaluta)

• Annonsören måste ha lämnat in en VASP-rapport (Virtual Asset Service Providers) till KoFIU (Commissioner of the Korea Financial Intelligence Unit) som har godkänts. Eventuella andra lokala juridiska krav måste också följas.

Förenade arabemiraten (börser för kryptovaluta)

• Annonsören måste inneha licens för att bedriva verksamhet för en multilateral handelsplattform från Financial Services Regulatory Authority (FSRA). Eventuella andra lokala juridiska krav måste också följas.

Hongkong (börser för kryptovaluta)

• Annonsören måste ha registrerat sig för licensförfarandet och ha erhållit en typ 1-licens (för hantering av värdepapper) och en typ 7-licens (för att tillhandahålla automatiska handelstjänster) från Securities and Futures Commission (SFC) i Hongkong. Eventuella andra lokala juridiska krav måste också följas.

Thailand (börser för kryptovaluta)

• Annonsören måste erhålla relevant licens för verksamhet med digitala tillgångar från Securities and Exchange Commission (SEC) i Thailand. Eventuella andra lokala juridiska krav måste också följas.

Vi förväntar oss att alla annonsörer följer den lokala lagstiftningen i de områden som deras annonser är inriktade på. Policyn gäller globalt för alla konton som annonserar om finansiella produkter. Mer information finns i Om certifiering för begränsade finansiella produkter.

Överträdelser av denna policy leder inte till att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av.

(Upplagt i maj 2022)