Uppdateringar av Googles program för annonsörsverifiering (mars 2022)

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

I mars 2022 slår Google ihop de befintliga programmen för verifiering av annonsörsidentitet och verifiering av företagsverksamhet i ett gemensamt program för annonsörsverifiering. Syftet är att underlätta och förbättra upplevelsen för annonsörer. Precis som i dag får annonsörerna en avisering via e-post och i sitt konto när de har blivit utvalda till programmet för annonsörsverifiering.

Annonsörerna blir ombedda att påbörja verifieringen inom 30 dagar och har ytterligare 30 dagar på sig att uppfylla alla verifieringskrav. Kraven kan innefatta flera steg, som att verifiera sin identitet och företagsverksamhet.

Som ett led i det sammanslagna programmet för annonsörsverifiering ändras också tidsplaner och efterlevnadsåtgärder. Du hittar mer information nedan.

Vad förändras?

Annonsörer som vill visa annonser igen måste slutföra verifieringen genom att besvara enkäten och skicka in relevant dokumentation (i tillämpliga fall).

• Om ditt företag: I det första steget i det sammanslagna programmet för annonsörsverifiering uppmanas annonsörerna att svara på ett antal grundläggande frågor om sitt Google Ads-konto och sin verksamhet. De blir till exempel ombedda att uppge bransch och faktureringsland samt information som visar om de är en direkt eller indirekt (tredje parts) leverantör av produkterna eller tjänsterna de annonserar om på Google Ads-plattformen. Annonsörerna har 30 dagar på sig att skicka in sina svar. Om annonsörerna inte har svarat i slutet av dag 30 pausas deras konto.
  • Ändrade tidsplaner för verifiering: Svaren i avsnittet Om ditt företag avgör vilka verifieringskrav som gäller och leder vidare till nästa steg i verifieringsprocessen. Där kan annonsörerna bli ombedda att verifiera sin identitet, sin företagsverksamhet eller både och (se avsnittet Ändrade urvalskriterier för annonsörer nedan). Annonsörerna har 30 dagar på sig att slutföra denna ytterligare verifiering. Om de inte slutför verifieringen eller uppfyller kraven inom den angivna tidsperioden pausas deras konto. Observera att kontot pausas i slutet av dag 30 endast om annonsörerna inte har slutfört verifieringen eller inte uppfyller kraven.
    • För identitetsverifiering: Tidigare hade annonsörerna 30 dagar på sig att påbörja verifieringen och ytterligare 30 dagar på sig att slutföra den.
    • För verifiering av företagsverksamhet: Tidigare hade annonsörerna 21 dagar på sig att slutföra verifieringen och sju dagar på sig innan kontot stängdes av tillfälligt.
    • För sammanslagen annonsörsverifiering: Nu har annonsörerna 30 dagar på sig att besvara frågorna i avsnittet Om ditt företag och ytterligare 30 dagar på sig att slutföra all nödvändig verifiering, vilket kan innefatta verifiering av identitet och/eller företagsverksamhet.
  • Ändringar av verifiering av företagsverksamhet: För att minska administrationsarbetet och ge annonsörerna en enhetlig och synkroniserad upplevelse anpassar vi efterlevnadsåtgärderna för alla verifieringskrav i programmet för annonsörsverifiering.  För annonsörer som inte slutför verifieringen av företagsverksamhet eller inte uppfyller kraven (i tillämpliga fall) pausas deras konto i stället för att kontot stängs av tillfälligt. Det betyder att annonsörernas konto förblir aktivt men att deras annonser inte visas förrän verifieringen har slutförts. Observera att kontot pausas i slutet av dag 30 endast om annonsörerna inte har slutfört verifieringen eller inte uppfyller kraven.

Annonsörer som vill visa annonser igen måste slutföra verifieringen genom att besvara enkäten och skicka in relevant dokumentation (i tillämpliga fall).

• Ändringar av urvalskriterier för annonsörer: För att göra upplevelsen i det sammanslagna programmet för annonsörsverifiering mer enhetlig kombinerar vi urvalskriterierna för annonsörer i de befintliga programmen för verifiering av annonsörsidentitet och verifiering av företagsverksamhet. Vi inför dessutom ytterligare kriterier för att skydda våra användare och förtydliga i vilka situationer annonsörernas konto kan komma att pausas omedelbart. Läs mer nedan.
    • Ytterligare kriterier: Google kan begära att annonsörer slutför programmet för annonsörsverifiering om de exempelvis visar annonser vid varumärkesrelaterade sökfrågor eller användarsökfrågor inom affärsområden eller branscher som är särskilt utsatta för otillåten användning och bedrägeri (till exempel resor, kundservicetjänster och tekniska supporttjänster samt finansiella tjänster). När en annonsör blir ombedd att verifiera sig ytterligare kan kampanjresultatet påverkas om annonsören visar annonser vid särskilda sökfrågor som är begränsade enligt Google. Annonsörerna kan förbättra sitt kampanjresultat genom att slutföra den verifiering som begärs (i tillämpliga fall).
    • Kriterier för omedelbart pausade konton: I vissa situationer kan vi pausa annonsörers konto omedelbart när programmet för annonsörsverifiering påbörjas. Ditt konto kan pausas av följande anledningar:
      • om vi misstänker att dina annonser bryter mot våra Google Ads-policyer, till exempel Vilseledande framställning, Opålitliga påståenden, Oidentifierat företag, Krav på företagsnamn, Insamling av pengar, Känsliga händelser och Samordnade vilseledande metoder
      • om vi misstänker att din annonsering eller affärspraxis kan orsaka användare fysisk eller ekonomisk skada. Exempel (inte uttömmande): att framställa företaget på ett felaktigt sätt i annonsinnehållet, erbjuda produkter eller tjänster under falska förespeglingar eller erbjuda obehöriga kundsupporttjänster för tredje parts räkning
      • om vi misstänker att du försöker kringgå vår verifieringsprocess
      • om din identitet eller ditt annonseringsbeteende är oklar(t).
  • Insyn och upplysningar: Precis som när det gäller den befintliga processen för identitetsverifiering måste annonsörer uppge sitt juridiska företagsnamn eller personnamn samt dokument som styrker dessa uppgifter i det sammanslagna programmet för annonsörsverifiering. Google visar annonsörens namn och plats i en annonsupplysning.  Läs mer om annonsupplysningar.

Som ett led i Googles löpande arbete för insyn kan vi även göra information om dina Google Ads-konton och annonskampanjer tillgänglig offentligt.

Förbättringar av användarupplevelsen: Annonsörerna kan påbörja verifieringen, bevaka dess status och förlopp och se anledningar till avslag (om tillämpligt) i ett nytt användargränssnitt på fliken med fakturerings- och betalningsinställningar i sitt Google Ads-konto. Annonsörerna kommer åt gränssnittet via ledtexter och aviseringar i produkten.

Dessa ändringar påverkar inte omfattningen av eller kraven i Googles andra verifieringsprogram. Vi börjar implementera uppdateringarna för att förbättra upplevelsen den 31 mars 2022 med en gradvis upptrappning under en tvåmånadersperiod.

(Upplagt i januari 2022)