Richtlijnen voor de privacywetgeving van Amerikaanse staten

Anonimisering van IP-adressen door Apple

Tijdens de WWDC in juni 2021 heeft Apple een privacyfunctie aangekondigd voor de anonimisering van IP-adressen.

Hoewel we verwachten dat een groot deel van de geografische targeting van Ad Manager blijft werken zoals bedoeld, zorgt deze functie ervoor dat er minder gedetailleerde geografische targeting beschikbaar is voor Ad Manager in Safari-verkeer. Als gevolg hiervan zijn Ad Manager-regelitems die geografisch zijn getarget met een gedetailleerdere waarde dan het land, en vooral die zijn getarget op Safari, misschien minder effectief. Als we de specifieke geografische regio van een Safari-gebruiker niet kunnen vaststellen, wordt de advertentieweergave standaard ingesteld op Beperkte gegevensverwerking.

Getroffen regelitems bekijken

Als u meer inzicht wilt in welke van uw Ad Manager-regelitems misschien worden beïnvloed door deze wijziging van Apple, kunt u een Ad Manager-rapport maken met criteria zoals de volgende:

• Periode = afgelopen 30 dagen
  • Filters = browser bevat 'Safari'
  • Dimensies = regelitem
  • Statistieken = vertoningen van advertentieserver

We raden u aan de resultaten te gebruiken om te bepalen welke van uw regelitems zijn getarget op Safari en daarna te kijken hoe gedetailleerd uw geografische targeting is voor elk van deze regelitems. Over het algemeen geldt: hoe minder gedetailleerd, hoe beter voor deze Apple-wijziging.

Neem contact op met uw accountmanager voor meer informatie.