Så här kan Google hjälpa dig att radera data från ditt konto

Vi har utformat våra säkerhets- och integritetsverktyg för att ge dig säkerhet och kontroll över din data. Din aktivitet i Googles produkter och tjänster som Sök, Chrome och YouTube kan sparas i Google-kontot i enlighet med aktivitetsinställningarna. I Min aktivitet kan du visa och radera denna data.

Så här fungerar borttagning av aktivitet

Så raderar Google aktivitet i ditt konto

När du väljer att radera aktivitet manuellt eller när aktivitet raderas automatiskt baserat på inställningen för automatisk radering påbörjar vi omedelbart processen med att ta bort den i produkten och våra system.

Vår första prioritet är att ta bort den så att den inte längre visas, och denna data får inte längre användas för att anpassa din upplevelse av Google.

Sedan inleds en process som är utformad för att säkerställa att data raderas fullständigt och på ett säkert sätt från våra lagringssystem.

Google kan utöver att hjälpa dig att radera data manuellt eller automatiskt även radera viss typ av aktivitet snabbare när den inte längre är användbar för att förbättra din upplevelse.

Läs mer om hur Google lagrar den data vi samlar in.

Data som kan lagras för begränsade syften

När du raderar viss typ av data från Min aktivitet kan Google behöva lagra viss information som är kopplad till ditt Google-konto, inklusive för följande syften:

• Säkerhetsskäl och förebyggande av bedrägeri och otillåten användning. Till exempel kan information om otillåtna konton lagras för att blockera otillåtet beteende i framtiden.
  • Ekonomisk bokföring. Om du till exempel köper en app från Google Play kan Google behöva lagra information om transaktionen för bokföringssyften.
  • Efterlevnad av juridiska eller regelverksmässiga krav. Om Google till exempel mottar en rättslig stämning kan informationen lagras enligt lag.
  • För att säkerställa att tjänsterna fortsätter att fungera. Om du till exempel delar information med andra (exempelvis använder Google Assistent för att skicka ett meddelande) raderas inte meddelandet som du skickade om du raderar aktiviteten från ditt Google-konto.
  • Direkt kommunikation med Google. Om du till exempel föreslår ändringar för en plats i Google Maps.

Anonymiserad data

För att skydda vissa tjänster kan en anonymiserad version av din data lagras efter att den raderats. Anonymiserad data kan inte längre kopplas till dig eller ditt konto.

När du raderar en sökning från Min aktivitet kan en anonymiserad version av det du söker efter lagras i syfte att skapa funktioner som globala söktrender.

Användning av Googles tjänster

När data raderas fortsätter viss information om din användning av Googles tjänster att lagras tills ditt Google-konto raderas, till exempel vilka av Googles tjänster du använder och hur ofta du använder dem.

Om du till exempel raderar en adress som du har sökt efter i Google Maps kan information om att du har använt vägbeskrivningarna fortfarande sparas i ditt konto. På så sätt behöver du inte se anvisningar om hur du använder vägbeskrivningsfunktionen i Google Maps i framtiden.

Så skyddas din integritet av Google

Så hanterar och raderar du aktivitet

Du hittar och kan radera aktivitet genom att öppna activity.google.com. Du kan ladda ned din data när du vill.

Radera data som sparats på andra ställen

Välj vilken aktivitet som sparas i kontot

Du kan använda aktivitetsinställningarna om du vill välja vilken aktivitet som sparas i Google-kontot från och med nu. Data som sparas i Min aktivitet raderas inte när du inaktiverar aktivitetskontrollerna.