Miten Google auttaa poistamaan dataa tililtäsi

Yksityisyys- ja turvallisuustyökalujemme tarkoitus on suojata dataasi ja antaa sinun päättää sen käytöstä. Tapahtumasi Googlen tuotteissa ja palveluissa (kuten Haussa, Chromessa ja YouTubessa) voidaan tallentaa Google-tilillesi toimintojen hallinnan perusteella. Omissa tapahtumissa voit nähdä ja poistaa tätä dataa.

Miten tapahtumien poistaminen toimii

Miten Google poistaa tapahtumia tililtäsi

Kun poistat tapahtuman manuaalisesti tai se poistetaan automaattisesti poistoasetustesi perusteella, pyrimme poistamaan tapahtuman heti tuotteesta ja järjestelmistämme.

Ensiksi pyrimme poistamaan sen näkyvistä, jolloin dataa ei enää käytetä Google-kokemuksen personointiin.

Seuraavaksi aloitamme prosessin, jossa data poistetaan kokonaan ja turvallisesti tallennusjärjestelmistämme.

Google auttaa sinua poistamaan dataa manuaalisesti tai automaattisesti. Lisäksi se voi poistaa tietyntyyppisiä tapahtumia aiemmin, mikäli niistä ei ole enää hyötyä käyttökokemuksen parantamisessa.

Lue lisää siitä, miten Google säilyttää keräämäänsä dataa.

Data, jota voidaan säilyttää rajoitettuihin tarkoituksiin

Kun poistat tietyn tyyppistä dataa Omat tapahtumat ‑kohdassa, Googlen on ehkä säilytettävä joitakin Google-tiliisi liittyviä tietoja tiettyihin tarkoituksiin, esimerkiksi seuraaviin:

• Tietoturva sekä petosten ja väärinkäytön estäminen. Esimerkiksi tietoja tileistä, joilla on tehty väärinkäytöksiä, voidaan säilyttää väärinkäytösten estämiseksi tulevaisuudessa.
  • Talouskirjanpito. Jos esimerkiksi ostat sovelluksen Google Playsta, Googlen on ehkä säilytettävä tietoja tapahtumasta kirjanpitoa varten.
  • Lakien ja määräysten noudattaminen. Jos Google esimerkiksi saa lainvoimaisen haasteen, tietoja voidaan säilyttää lain vaatimalla tavalla.
  • Palveluidemme toiminnan varmistaminen. Jos esimerkiksi jaat tietoja muille (vaikkapa lähettämällä viestin Google Assistantilla), tapahtuman poistaminen Google-tililtäsi ei poista lähettämääsi viestiä.
  • Suora viestintä Googlen kanssa. Voit esimerkiksi ehdottaa muutosta Google Mapsissa olevaan paikkaan.

Anonymisoitu data

Tiettyjen palvelujen toimittamista varten datastasi saatetaan säilyttää anonymisoitu versio sen jälkeen, kun olet poistanut datan. Anonymisoitua dataa ei voi enää yhdistää sinuun eikä tiliisi.

Jos esimerkiksi poistat haun Omista tapahtumista, haustasi saatetaan säilyttää anonymisoitu versio, jonka avulla voidaan luoda toimintoja, kuten maailmanlaajuisia hakutrendejä.

Googlen palvelujen käyttö

Kun data poistetaan, joitakin tietoja Googlen palvelujen käytöstäsi säilytetään, kunnes Google-tilisi poistetaan. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi tiedot siitä, mitä Googlen palveluja käytät ja miten usein.

Jos esimerkiksi poistat osoitteen, jota olet hakenut Google Mapsista, tilisi saattaa silti tallentaa tiedon siitä, että olet käyttänyt reittiohjeominaisuutta. Näin Google Maps ei näytä sinulle myöhemmin reittiohjeominaisuuden käyttöohjeita.

Miten Google suojaa yksityisyyttäsi

Tapahtumien ylläpito ja poisto

Voit etsiä ja poistaa tapahtumia osoitteessa activity.google.com. Voit ladata datasi milloin vain.

Muualle tallennetun datan poistaminen

Tilille tallennettavien tapahtumien valinta

Toimintojen hallinta auttaa valitsemaan, mitä tapahtumia Google-tilillesi tallennetaan tästä lähtien. Omiin tapahtumiin tallennettua dataa ei poisteta, kun toimintojen hallinta laitetaan pois päältä.