Integrera Gmail med en arkiveringslösning från tredje part

Versioner som stöds för den här funktionen: Enterprise Standard och Enterprise Plus; Education Plus.  Jämför utgåvor

Som Gmail-administratör kan du konfigurera en arkiveringslösning från tredje part för att arkivera Gmail-journalmeddelanden. Den här lösningen kan vara användbar i följande fall:

• Följa e-postkrav, som SEC Rule 17a-4
  • Fortsätta använda en arkiveringslösning från tredje part
  • Ge användarna åtkomst till arkiv

Så här fungerar integrationen

Om du vill integrera Gmail med en arkiveringslösning från tredje part anger du en e-postadress dit journalmeddelanden vidarebefordras. Om du anger fler än en e-postadress skickas journalmeddelanden till alla e-postadresser.

Vi rekommenderar att du konfigurerar TLS-efterlevnad när du använder en arkiveringslösning från tredje part. Detta säkerställer att Gmail kräver TLS-kryptering när du skickar e-post till arkiveringslösningen från tredje part.

Konfigurera en arkiveringslösning för tredje part

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGmailföljt avRutt.
  3. (Valfritt) Till vänster väljer du organisation.
  4. Under Rutt bläddrar du till E-postarkivering hos tredje part eller anger E-postarkivering hos tredje part i sökfältet.
  5. Ange e-postadressen som du vill skicka journalmeddelanden till.
  6. Klicka på Lägg till inställning.
  7. Klicka på Spara längst ned.

Så här hanteras meddelanden

Versioner av meddelandena som journalförs

Viktigt! Meddelanden som journalförs är inte befriade från Gmail-policyer som avvisar meddelanden med potentiella virus och skadlig programvara. Mer information finns i Filtyper som blockeras av Gmail.

• Inkommande meddelanden – den version av meddelandet som användaren tagit emot är den som journalförs. Om exempelvis en policy för innehållsefterlevnad aktiveras och tar bort bilagan, kommer journalkopian inte att ha en bilaga.
  • Utgående meddelanden – den version av meddelanden som skickats av användaren journalförs. Om exempelvis en policy för innehållsefterlevnad aktiveras och tar bort bilagan, kommer journalkopian inte att ha en bilaga.
  • Interna meddelanden – för meddelanden som skickas inom din domän, fungerar som ett inkommande meddelande för mottagaren och ett utgående meddelande för avsändaren.

Meddelanden som skickas till adminkarantäner

• Inkommande meddelanden – om ett inkommande meddelande skickas till adminkarantäner, skickas journalkopian inte förrän meddelandet har släppts från karantänen. Om ett karantänplacerat meddelande avvisas ser användaren aldrig meddelandet och det arkiveras därför inte.
  • Utgående meddelanden – om ett utgående meddelande skickas till adminkarantäner, skickas en journalkopia när användaren klickar på Skicka, oavsett om meddelandet är karantänplacerat eller inte.

Meddelanden med flera mottagare

Ibland när ett meddelande skickas till flera mottagare kan en grupp få en annan version av meddelandet på grund av policyer för efterlevnad eller rutt.

• Inkommande meddelanden – en separat journalkopia med relevant meddelandeversion skickas till varje mottagare. För att avgöra om flera mottagare fått samma meddelande ska arkiveringslösningen använda dedupliceringslogik.
  • Utgående meddelanden – kopian som skickas av avsändaren journalplaceras.
  • Interna meddelanden – interna mottagare finns kvar i meddelandet. Trots att vissa interna mottagare kanske inte får meddelandet på grund av innehållsefterlevnad eller andra policyer, registreras leverans till vissa eller alla mottagare.

Meddelanden med okända mottagare

Journaler skickas inte för meddelanden som tas emot för okända mottagare. Om du vill journalföra för en viss användare måste användaren vara registrerad.

Mekanism för nya försök för SMTP-felkoder

Om ett meddelande inte har levererats till journaladressen och SMTP-värden returnerar ett tillfälligt fel (4xx), försöker Gmail skicka om meddelandena i 8 dagar. Om SMTP-värden returnerar ett permanent fel (5xx) försöker Gmail inte att skicka om meddelandet.

Säkerhetsaspekter

Vi rekommenderar att du konfigurerar det externa arkivet för att avvisa meddelanden som inte är signerade med Sender Policy Framework (SPF) och DomainKeys Identified Mail (DKIM). Google använder DKIM-signering på 2 sätt:

• Google-nyckel för kunden (om kunden inte har konfigurerat)
  • Kundnyckel

Vi rekommenderar att du konfigurerar TLS-efterlevnad för att skydda anslutningen till arkiveringslösningar från tredje part.