Handtekeningen van Google Workspace-gebruikers instellen in Gmail

Doelgroep van dit artikel

Dit artikel is bedoeld voor beheerders die Gmail-accounts beheren voor een bedrijf, school of andere groep. Als u een handtekening wilt maken voor uw persoonlijke gmail.com-account, volgt u deze stappen.

Mensen die Gmail gebruiken voor werk, school of andere groepen, kunnen een gepersonaliseerde handtekening maken die automatisch wordt toegevoegd aan hun Gmail-berichten. Uw gebruikers kunnen bijvoorbeeld contactgegevens, een bedrijfslogo en links toevoegen.

Als beheerder kunt u een handtekening instellen die door iedereen wordt gebruikt. U kunt gebruikers ook afbeeldingen uit Google Drive laten toevoegen aan hun handtekening. Een Gmail-handtekening kan maximaal 10.000 tekens bevatten.

Elke gebruiker een standaardhandtekening geven

U kunt automatisch een voettekst toevoegen aan de e-mails van alle gebruikers. U kunt deze bijvoorbeeld toevoegen voor juridische doeleinden, promoties of als standaardhandtekening. Gebruikers zien dit bericht niet wanneer ze een e-mail schrijven. Ze kunnen de voettekst niet wijzigen of verwijderen. Zie Een standaard voettekst toevoegen aan de uitgaande berichten van gebruikers voor meer informatie.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmailand thenCompliance.
  3. Scroll naar de instelling Voettekst toevoegen.
  4. Klik op Configureren of Nog een regel toevoegen.
  5. Voer in het vak Instelling toevoegen deze stappen uit:
    Instellingsoptie Wat u kunt doen
    Voettekst toevoegen Vul een naam in voor de voettekst. De naam van de voettekst wordt getoond in de tabel met instellingen.
    De volgende voettekst toevoegen aan alle uitgaande e-mailberichten
    1. Voer de tekst in die u wilt laten zien onderaan alle berichten van gebruikers in uw organisatie.
    2. Gebruik de opmaaktools om de tekst op te maken.
    Opties

(Optioneel) De voettekst wordt standaard alleen toegevoegd aan e-mails die worden gestuurd naar ontvangers buiten uw organisatie.

Als u de voettekst ook wilt toevoegen aan interne e-mails, vinkt u het vakje aan voor De voettekst toevoegen aan interne berichten die binnen uw organisatie worden gestuurd.
  6. Klik onder in het vak Instelling toevoegen op Opslaan.
  7. Check of de nieuwe regel wordt getoond in de tabel Voettekst toevoegen.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Tip: (Voor geavanceerde gebruikers) U kunt de Gmail API gebruiken om dezelfde handtekening toe te passen op de instellingen van alle gebruikers. De handtekening wordt getoond als gebruikers het venster openen om een e-mail op te stellen en ze kunnen deze bewerken. Zie Handtekeningen beheren voor meer informatie.

Hoe gebruikers afbeeldingen kunnen toevoegen aan hun Gmail-handtekening

Uw gebruikers kunnen een afbeelding toevoegen aan hun Gmail-handtekening vanuit Drive, vanaf hun computer of vanaf een webadres (URL).

1. Ga in Gmail naar Instellingen.
  2. Selecteer het tabblad Algemeen and then Scrollt u naar handtekening.
  3. Klik op Afbeelding invoegen.

Een afbeelding toevoegen vanaf een webadres:

1. Selecteer Webadres (URL).
  2. Plak de afbeeldings-URL in de daarvoor bestemde ruimte.

De afbeelding wordt getoond in de ruimte daaronder.

3. Klik op Selecteren. De afbeelding wordt toegevoegd aan uw handtekening.

Zie De URL van een pagina of afbeelding vinden voor meer informatie.

Zo voegt u een afbeelding toe vanuit Mijn Drive:

1. Selecteer Mijn schijf.
  2. Selecteer de afbeelding die u wilt toevoegen.
  3. Klik op Selecteren. De afbeelding wordt toegevoegd aan uw handtekening.

Belangrijk: Als gebruikers een foto of afbeelding toevoegen vanuit Drive, moeten ze de afbeelding openbaar delen voordat deze wordt getoond in hun handtekening. Zie Bestanden delen vanuit Google Drive voor meer informatie.

Zo uploadt u een afbeelding vanaf uw computer:

1. Selecteer Uploaden.
  2. Sleep het afbeeldingsbestand naar het venster of klik op Een bestand op uw apparaat selecteren.
  3. Nadat u heeft geklikt op Selecteer een bestand…
    1. Selecteert u het afbeeldingsbestand.
    2. Klik op Openen.

De afbeelding wordt toegevoegd aan uw handtekening.

Gebruikers afbeeldingen vanuit Drive laten toevoegen

Als u wilt dat mensen in uw organisatie afbeeldingen vanuit Drive kunnen toevoegen aan hun handtekening, moet u bepaalde instellingen aanzetten in de Beheerdersconsole.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Instellingen voor delen en selecteer Aan voor Delen buiten uw organisatie.
  4. Vink het vakje aan voor Als delen buiten uw organisatie is toegestaan, kunnen gebruikers in uw organisatie bestanden en gepubliceerde webcontent zichtbaar maken voor iedereen met de link.
  5. Klik op Opslaan.

Handtekeningen beheren voor een grote organisatie

Als u een grote organisatie heeft waarvoor u veel handtekeningen moet beheren, kunt u apps op Workspace Marketplace gebruiken voor hulp.

Problemen met Gmail-handtekeningen oplossen

Als u problemen ondervindt bij het toevoegen van een Gmail-handtekening of het toevoegen van afbeeldingen aan een Gmail-handtekening, gaat u naar Problemen met Gmail-handtekeningen oplossen.