Viktig information för GWMMO

Läs den här viktiga informationen för att granska förbättringar och nya funktioner i varje version av Google Workspace Migration for Microsoft Outlook (GWMMO).

Vi rekommenderar att du uppgraderar din version av GWMMO till 4.3.14.0. Inom kort kommer äldre versioner av GWMMO att sluta fungera.

Utöka alla  |  Komprimera alla

Viktig information om 4.3.14.0

30 mars 2022

Nyheter
  • De bästa säkerhetsrutinerna har implementerats för att skydda ditt konto och din data.

Viktig information om 4.3.10.0

9 december 2020

Nyheter
  • G Suite Migration for Microsoft Outlook heter nu Google Workspace Migration for Microsoft Outlook (GWMMO).

Viktig information om 4.2.7.0

7 januari 2020

Nyheter
  • Förbättrad identifiering av versioner av Microsoft Office som inte stöds. Om installationsprogrammet upptäcker en version av Office som inte stöds visas ett tydligare meddelande med instruktioner att följa.
  • Ny OAuth-slutpunkt som används för utbyte av auktoriserings- och åtkomsttoken. Om du har en brandvägg kontrollerar du att den nya slutpunkten är vitlistad:
    • Gammal slutpunkt: www.googleapis.com/oauth2/v4/token
    • Ny slutpunkt: oauth2.googleapis.com/token
Problem som har åtgärdats
  • Löst en förvirrande loggvarning om automatisk identifiering av proxyserver. I meddelandet står nu uttryckligen att fel för automatisk identifiering av proxy kan ignoreras om du inte använder en proxy.

Viktig information om 4.1.6.0

13 juni 2019

Nyheter
  • Förbättrat felmeddelande när GSMMO installeras på en version av Windows som inte stöds.
  • Bättre hantering av återkommande händelser.
  • Förbättrad diagnostik för nyskapade etiketter.
  • Kalenderhändelser med RTF-beskrivningar kan migreras.

Obs! Beskrivningar som skapats i Outlook 2016 konverteras till oformaterad text.

Problem som har åtgärdats
  • Löst flera problem som rörde inaktuella mappningar av tidszon.
  • Löst ett problem som producerade onödig information i loggarna.
  • Löst ett problem som gjorde att avsändarens fullständiga namn inte visades på händelseinbjudningar.
  • Löst ett problem som ledde till att giltiga profiler inte visades om en Outlook-profil var skadad.
  • Löst ett problem som gjorde att formatet för beskrivningarna av kalenderhändelser skadades under migrering.
  • Löst ett problem som gjorde att kalenderhändelser inte kunde migreras när status för upptagen var inställd på Arbetar någon annanstans.
  • Löst ett problem som påverkade hur kapslade Gmail-etiketter skapas när det överordnade mappnamnet orsakar en konflikt med en viss Gmail-etikett.
  • GSMMO anger inte längre att Google Kalender ska visa migrerade händelser i ett separat fönster.
  • GSMMO migrerar inte längre Exchange-mappar om de är markerade som dolda.
  • Löst ett problem med migrerande övergivna händelser (enskilda förekomster av en återkommande händelse).

Viktig information om 4.0.117.0 och tidigare

Viktig information om tidigare versioner

Version 4.0.117.0
25 september 2017

Nyheter
Loggarna innehåller mer detaljerade nätverksfelmeddelanden när anslutningsfel uppstår.
Problem som har åtgärdats

Löst problem där kalenderundantag för återkommande händelser från en gammal G Suite Sync-profil inte migrerades korrekt.

Löst ett problem där GSMMO blockerades från att auktorisera åtkomst till Google-kontot när Microsoft Edge anges som standardwebbläsare.

Löst ett problem som fick GSMMO att misslyckas i starten när en Klicka-och-kör-utgåva av Outlook 2016 installerades, på grund av ett internt fel. Felet kan också uppstå vid försök att migrera data efter att en ny G Suite Sync-profil har skapats.

Löst ett problem som orsakade trunkering av MIME-rubriker vid rapportering av migreringsfel i e-postmeddelanden i spårningsloggen.

Löst ett problem med MAPI- till MIME-konvertering som förhindrade att meddelanden migrerades om de hade internationaliserade e-postadresser.

Version 4.0.114.0
31 maj 2017

Nyheter

Google Apps Migration for Microsoft Outlook heter nu G Suite Migration for Microsoft Outlook (GSMMO) och har en ny logotyp.

Bättre loggning i Enterprise MSI-installationsprogrammet för att diagnostisera kompatibilitetsproblem.

Bättre loggning av fel vid etikettgenerering i Gmail och uppdatering av cacheminne för etiketter som bidrar till att diagnostisera e-postmigreringsproblem.

Problem som har åtgärdats

Åtgärdat en krasch som inträffade i vissa fall vid användning av en Klicka-och-kör-utgåva av Outlook 2016 användes.

Löst flera problem med konflikter vid etikettgenerering i Gmail som förhindrade att meddelanden migrerades, exempelvis om skiftläget varierar (”Kunder” i kontra ”kunder” i Gmail).

Löst ett problem som fick ett tidsgränsfel för server att rapporteras som en (lokal) nätverkstimeout.

Löst ett problem där kalenderundantag för återkommande händelser inte migrerades för den inbjudna användaren.

Löst ett problem där migreringen misslyckades om användarnamnet började med ett Windows-reserverat namn och en punkt (till exempel ”con.användare@domän.com).

Löst ett problem där GSMMO inte uppdaterade OAuth-token förrän den löpt ut (vilket orsakade onödiga upprepade försök och meddelanden om autentiseringsfel i loggen) vid användning av ett tjänstkonto.

Slutpunkter för OAuth2 har uppdaterats. Kontrollera om brandväggen/proxyn behöver uppdateras i Felsöka problem med nätverkstrafik.

Löst ett problem som gjorde att migreringen fortsatte försöka vid auktoriseringsproblem istället för att rapportera felet till användaren.

Version 4.0.30.10
21 februari 2017

Problem som har åtgärdats

Löst ett problem där kalenderundantag för återkommande händelser inte migrerades för de inbjudna användarna.

Löst ett problem där migrerade e-postmeddelanden kan inkludera oväntade tecken i slutet av e-postmeddelandet.

Version 4.0.29.9
20 mars 2016

Problem som har åtgärdats

Löst ett problem där ett meddelande med avsändaradressen X500 inte kunde lösas till en giltig SMTP-adress migreras med Från-rubriken "unkown@domain."

Löst ett problem där meddelanden inte kunde migreras till Gmail om de fanns i mappar med inledande eller efterföljande mellanslag eller om det fanns två eller flera på varandra följande inbäddade mellanslag i mappnamnet.

Version 4.0.27.0
12 januari 2016

Problem som har åtgärdats

Löst ett problem där meddelanden från en PST-fil med ogiltiga värden i MAPI-egenskaper konverterades till MIME-meddelanden med ogiltiga Från-rubriker och sedan avvisades av Gmail API.

OAuth-token uppdateras nu innan den löper ut, vilket resulterar i färre 401-fel under stora migreringar.

Förbättrat back off-beteende när servern returnerar HTTP-status 429 (För många förfrågningar).

Meddelandetext skrivs inte längre till spårningsloggen när en e-postöverföring misslyckas.

Version 4.0.25.0
10 november 2015

Nyheter

Argumentet quotaUser har lagts till i alla API-begäranden för att säkerställa att API-kvoten räknas per användare och inte per IP.

Problem som har åtgärdats

Åtgärdat ett problem där meddelanden som avvisades av Gmail API om Från-rubriken inte innehöll en giltig SMTP-adress.

API-begäranden som inte lyckats hämtas nu korrekt med ökande intervall (exponentiell hämtning).

Version 4.0.24.0
25 oktober 2015

Problem som har åtgärdats

Meddelanden som är större än 5 MB migrerades inte.

Version 4.0.22.0
1 oktober 2015

Nyheter

Klicka-och-kör-versioner av Outlook 2013 och Outlook 2016 stöds nu.

Windows 10 stöds nu.

Migrerar e-post med Gmail API.

Inaktuella kommandoradsalternativ för tvåsidig OAuth har tagits bort --google_consumer_key och --google_consumer_secret.

Autentisering av supporttjänstkonto för migrering åt en användare från kommandoraden med alternativet --service_account_json_path. Mer information finns i Köra migrering från kommandoraden.

Samla eventuellt in och anmäl kraschdata.

Problem som har åtgärdats

E-postmigreringen är mer motståndskraftigt mot strypning och nätverks- eller serverfel med förbättrade återförsök med exponentiell backoff.

Tomma e-postmappar i källan migreras som etiketter till Gmail.

Meddelanden i Outlooks Borttaget migreras nu korrekt till papperskorgen.

GAMMO tillåter nu att en pågående migrering avbryts.

Andra mindre UI-problem

Version 3.4.27.52
28 april 2015

Problem som har åtgärdats

Migreringen av sekundära kalendrar fungerade inte korrekt. Det här problemet har åtgärdats.

Det inaktuella kommandoradalternativet clientlogin --google_password har tagits bort.

Kommandoalternativet --noenable_calendar_fanout har tagits bort eftersom detta är standardbeteendet sedan övergången till Calendar v3 API.

Version 3.3.25.50
1 april 2015

Problem som har åtgärdats

Problem: Kundmigreringarna misslyckades om tre på varandra följande 503 backoff-svar mottogs. Klienten övergick till ett "strypt" tillstånd som snabbt förbrukade de återstående försöken och gjorde att migreringen misslyckades med meddelandet "Migreringen misslyckades på grund av ett nätverksfel".

Det här problemet har åtgärdats. Klienten utför nu en exponentiell backoff på rätt sätt vid 503-begäranden. Klienten gör upprepade försök upp till 10 gånger och ökar viloperioden exponentiellt innan ett nytt försök görs. Om en åtgärd slutförs återställs tiderna för nytt försök och vila.

Version 3.2.23.48
24 mars 2015

Nyheter

Nytt kommandoradalternativ har lagts till --emapi_sleep_time. Den här inställningen gör att du kan öka antalet millisekunder som GSMMO pausar mellan varje begäran om e-postmigrering via API.

Problem som har åtgärdats

Borttagna objekt migrerades till inkorgen i Gmail istället för till papperskorgen. Borttagna objekt migreras nu till papperskorgen.

Den obligatoriska minimiväntetiden mellan API-begäranden för e-postmigrering har ändrats från 700 ms till 1 000 ms.

Version 3.1.21.46
15 december 2014

Nyheter

GAMMO använder nu det senaste Email Migration API (version 2).

Version 3.0.19.44
5 augusti 2014

Problem som har åtgärdats

Denna version fixar integrationen med Google Apps Sync for Microsoft Outlook. Det fanns ett problem som förhindrade befintliga Outlook-profiler/PST från att importeras när du skapade en ny G Suite Sync-profil.

Version 3.0.17.42
21 juli 2014

Nyheter

Kalendermigrering med GAMMO använder nu senaste API för Google Kalender (version 3).

Migrering av kalendrar känner nu igen fler tidszoner.

GAMMO kan nu få avsändarens e-postadress från meddelandets internetrubriker även om den saknas i avsändarfältet i Outlook.

Problem som har åtgärdats

I den här utgåvan har följande problem åtgärdats:

• Tog bort stöd för ClientLogin API, eftersom API är föråldrad. Det innebär att användare nu bara kan autentisera med OAuth via webbläsaren.
  • Tog bort den felaktiga begäran om att kopiera behörighetskod under autentiseringsflödet. Prompten ber nu användaren att växla tillbaka till programmet efter att åtkomst beviljats.
  • Fixat ett problem där återmigrering av sekundära kalendrar skulle misslyckas om användaren hade raderat kalendern i G Suite.
  • Fixade problem där -noenable_label_prefixes kommandorad-alternativ inte respekterades när GUI användes.
  • Kommandoradsalternativet -noenable_label_prefixes döptes om till -noenable_label_prefix i enlighet med Google Apps Migration for Microsoft Exchange (GAMME).
  • Fixat en krasch som uppkom om lösenordsdialogen avbröts när du utförde en PST-migrering.

Version 2.3.14.36
22 maj 2013

Nyheter

GAMMO har nu stöd för Outlook 2013 (32 bitar och 64 bitar) och går att köra på Windows 8 samt operativsystem som stöds sedan tidigare.

Version 2.3
15 september 2011

Nyheter

GAMMO finns nu på 26 nya språk!

GAMMO finns nu på 26 språk (förutom engelska). Även dokumentationen finns på flera av dessa språk.

Vilka språk stöds?
kinesiska (förenklad)
traditionell kinesiska
tjeckiska
danska
nederländska
franska
tyska
filipino
finska
hindi
ungerska
indonesiska
italienska
japanska
koreanska
norska
polska
portugisiska (Brasilien)
portugisiska (Portugal)
ryska
spanska
svenska
thai
turkiska
ukrainska
vietnamesiska

GAMMO använder nu samma språk som användaren har definierat för Microsoft Outlook, under förutsättning att det är ett av de språk som stöds. Annars ställs det in på samma språk som användarens Windows-version. I tredje hand används engelska.

Dokumentationen för GAMMO finns nu även på de här språken. Om du vill läsa dokumentationen på svenska eller något annat språk besöker du följande länkar och väljer rätt språk i listrutan längst ned på sidan.

Hjälp för användare
Hjälp för administratörer

Version 2.1.1.234
29 april 2011

Nyheter

GAMMO har nu stöd för SSO via trevägs-OAuth

GAMMO stöder nu användning av trevägs-OAuth för migrering av användares e-post, kontakter och kalenderdata till G Suite. När du kör migreringsverktyget kan användare nu logga in på sitt G Suite-konto via ett SSO-system (SSO) med hjälp av deras nuvarande tjänsters inloggningsuppgifter, i stället för deras G Suite-uppgifter.

Trevägs-OAuth är också säkrare eftersom användare uttryckligen kan bevilja tillgång till sina konton och sedan återkalla den när som helst.

Den nya versionen stödjer även en ny kommandoradsflagga för att inaktivera kalenderspridningar, så att händelser endast skapas för den användare vars data migreras – utan att händelsen läggs till i andra deltagares kalendrar. Den nya flaggan är användbar när du utför testmigreringar.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.