Bestrida en debitering (återbetalningar)

Om du ser en debitering på ditt kontoutdrag som inte verkar stämma kontaktar du banken och skickar ett bestridande. Ditt ärende kallas för återbetalning.

Viktigt! Om du tror att det kan röra sig om ett bedrägeri kontaktar du omedelbart support för Google Workspace

Process för bestridande

När du skickar ett bestridande om en specifik debitering till ditt finansinstitut fastställer de resultatet.

Obs! Det kan ta upp till 120 dagar för din bank att lösa detta.

Först informerar din bank Google om en återbetalning. Därefter sker följande från Googles sida:

1. Du informeras via e-post om att ditt bestridande har tagits emot
  2. Detaljerna i bestridandet och dokumentationen eller bevisen som du har tillhandahållit granskas
  3. Ett beslut skickas till din bank baserat på resultaten av granskningen

Resultat av ett bestridande

Om Google inte godkänner ditt bestridande av en debitering och den kortutfärdande banken:

• Inte löser återbetalningen i din favör — debiteringen returneras inte till dig. Ditt konto förblir aktivt.
  • Löser bestridandet i din favör — ditt konto har ett utestående saldo. Gör en inbetalning direkt för att kunna fortsätta använda kontot.

Om Google godkänner ditt bestridande av debiteringen korrigeras den och visas i din transaktionshistorik.

Relaterade ämnen