Nu sker överflyttningen av Google Workspace

Den 6 oktober 2020 lanserade vi Google Workspace som varumärke, produktupplevelse och en rad erbjudanden som förbereder våra kunder på framtidens arbetsmiljö. Oavsett om du är hemma, på jobbet eller i klassrummet är Google Workspace det bästa sättet att skapa, kommunicera och samarbeta.

Google Workspace-utgåvor

Vi lanserade även nya prenumerationsalternativ för att ge dig fler valmöjligheter för att tillgodose dina behov.

• Business-familjen – för mindre företag lanserade vi anpassade erbjudanden som gör det enkelt och kostnadseffektivt att komma igång med Google Workspace. Detta omfattar bland annat klassledande verktyg för samarbete och produktivitet, säkerhetsskydd och administrativa kontroller.
  • Enterprise-familjen – för större företag lanserade vi en rad erbjudanden med ytterligare funktioner för produktivitet, administrativa kontroller i företagsklass och våra mest avancerade säkerhets- och efterlevnadsfunktioner både på team- och organisationsnivå.

Nu är det dags att flytta över till Google Workspace

Om du har en äldre prenumeration på G Suite kontaktar vi dig med information om överflyttningen till Google Workspace. Du kan flytta över på två sätt:

Överflyttningen påverkar inte din Google Workspace-data eller tillgängligheten för tjänsterna.

Om du föredrar att vänta meddelar vi dig minst 30 dagar innan det är dags för din automatiska överflyttning. Kvalificering för automatisk överflyttning sker löpande från och med november 2021.

Saker att tänka på innan du gör överflyttningen

När du väljer vilken Google Workspace-utgåva du vill gå över till rekommenderar vi att du tänker på dessa faktorer:

• Antal användare – Google Workspace Business-utgåvor kan ha upp till 300 användare. Om du har fler än 300 användare måste du flytta över till en Enterprise-utgåva. Kontakta säljteamet för Google Workspace för att hitta den överflyttningsstrategi som passar dina behov bäst.
  • Funktioner som du använder för närvarande – se till att du väljer en utgåva som har de funktioner som organisationen är beroende av i dag.
  • Funktioner som du vill använda i framtiden – finns det funktioner som du vill lägga till som organisationen inte använder för närvarande?

Logga in och jämför funktioner

Om du redan är administratör för ett G Suite- eller Google Workspace-konto loggar du in nu för att jämföra funktioner i tillgängliga utgåvor: Logga in på ditt konto (slutar inte på gmail.com).

GÅ ÖVER NU

Vanliga frågor om överflyttningen i Google Workspace

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Hur påverkar överflyttningen min nuvarande prenumeration på G Suite?

Din nuvarande prenumeration på G Suite och relaterade tjänster fortsätter att fungera på samma sätt som i dag tills du gör överflyttningen själv eller tills vi automatiskt flyttar över organisationen till en av de nya utgåvorna.

Vi rekommenderar att du flyttar över till ett Google Workspace-erbjudande som passar dina behov. Om du föredrar det kan vi även göra överflyttningen automatiskt när organisationen blir kvalificerad. Vi meddelar dig minst 30 dagar innan det är dags för din automatiska överflyttning.

Om du har en prenumeration med årsavgift/fast längd inträffar kvalificeringsdatumet för automatisk överflyttning efter det nuvarande förnyelsedatumet.

Kan jag behålla min prenumeration på G Suite?

Alla G Suite-prenumerationer måste flytta över till Google Workspace. Om du har en aktiv prenumeration med årsavgift/fast längd förblir den oförändrad tills det är dags att förnya. Vi rekommenderar att du flyttar över så snart som möjligt så att du kan nytta av funktionerna i Google Workspace.

Om du väljer att inte flytta över själv gör vi en automatisk överflyttning av organisationen till en rekommenderad Google Workspace-utgåva när organisationen är kvalificerad. De första överflyttningarna äger rum i november 2021 och vi informerar dig 30 dagar i förväg med alla uppgifter.

När flyttas min organisation över till Google Workspace?

Vi rekommenderar att du gör överflyttningen till Google Workspace själv när det passar dig. Om du föredrar att vänta gör Google en automatisk överflyttning när organisationen är kvalificerad. Vi kontaktar dig minst 30 dagar i förväg med mer information om tidpunkten för överflyttningen.

Kan jag byta direkt från G Suite till Google Workspace?

Ja. Du kan byta när det passar dig genom att följa anvisningarna i Flytta över till Google Workspace. Läs igenom Saker att tänka på innan du gör överflyttningen innan du byter.

Hur flyttar jag över om jag köpte min G Suite-prenumeration från Google Domains?

Om du har köpt dinG Suite från Google Domains måste du flytta över prenumerationen tillGoogle Workspace via dinGoogle Domains-konto. Följ de här stegen för att flytta över prenumerationen.

1. Logga in på ditt Google Domains-konto och navigera till fliken Mina domäner.
  2. Klicka på namnet på domänen som är kopplad till din G Suite-prenumeration.
  3. Klicka på E-postföljt avHantera prenumeration.
  4. Bredvid Flytta till Google Workspace klickar du på Flytta.
  5. Välj den Google Workspace-utgåva du vill ha, klicka på Flytta till Google Workspace och följ anvisningarna på skärmen

Du kan behöva upprepa stegen ovan om du har fler än en G Suite-prenumeration som måste flyttas över.

Om du har frågor kontaktar du supporten för Google Domains.

Jag vill att Google ska sköta överflyttningen åt mig. Vilken utgåva flyttas jag då över till?

Vi flyttar över dig till en Google Workspace-utgåva som passar dina behov, baserat på de funktioner du använder för närvarande.

Om du till exempel har G Suite Business och använder Google Arkiv flyttar vi över dig till Business Plus så att du kan fortsätta använda den funktionen. I tabellerna ovan finns andra exempel på premiumfunktioner som du kan använda och de Google Workspace-utgåvor som har stöd för dem.

Obs! Det kan ta några dagar innan funktionsändringarna registreras i våra system. Om du slutar använda en funktion strax innan organisationen är kvalificerad för automatisk överflyttning får vi kanske inte kännedom om ändringen innan vi flyttar över dig.

Hur vet jag vilken prenumeration och betalningsplan jag har?

Du kan se din nuvarande prenumeration och betalningsplan på sidan Faktureringföljt avHantera prenumerationer i Googles administratörskonsol. Mer information finns i Vad har jag för prenumeration och betalningsplan?

När flyttas jag över om jag har en prenumeration med fast längd?

Om du har en prenumeration med årsavgift/fast längd beror din möjlighet att flytta över på betalningsplanen:

Kan jag upp- eller nedgradera efter att ni har gjort en automatisk överflyttning av prenumerationen?

Ja. Vi flyttar över dig till en Google Workspace-utgåva med de funktioner du använder för närvarande och behåller din data. Om du vill byta till en annan Google Workspace-utgåva kan du göra det efter överflyttningen.

Om du har fler än 300 användare kan du bara byta till en Enterprise-utgåva.

Du kan inte byta till en G Suite-prenumeration.

Kan jag fortsätta att lägga till användare i min G Suite-prenumeration?

Ja. Du kan lägga till fler användare i din nuvarande G Suite-prenumeration tills den flyttas över till Google Workspace.

Vad händer om jag inte längre använder min G Suite-prenumeration?

Om du inte längre använder den äldre G Suite-prenumerationen kan du säga upp prenumerationen. Anvisningar finns i Säga upp Google Workspace.

Måste jag uppgradera om jag har fler än 300 användare i G Suite-prenumerationen?

Ja, du måste flytta över till Google Workspace Enterprise-familjen. Mer information finns i Byta Google Workspace-utgåva.

Vilka Google Workspace-utgåvor innehåller Google Arkiv?

Arkiv är tillgängligt med utgåvorna Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus.

Vad händer med mina tilläggsprenumerationer när jag flyttar över?

Vissa Google Workspace-utgåvor har samma funktioner som är tillgängliga med tilläggsprenumerationer. Arkiv ingår till exempel i Business Plus. Om utgåvan du flyttar över till har samma funktioner avslutar vi tilläggsprenumerationer när vi automatiskt flyttar över dig till Google Workspace.

Om du har inaktiverat automatisk licensiering avslutar vi inte tilläggsprenumerationer för att undvika dataförluster. Om du inte vill ha en separat tilläggsprenumeration rekommenderar vi att du tilldelar din basprenumeration tilläggslicenserna för Google Workspace och sedan avslutar tilläggsprenumerationen 24 timmar efter att du har tilldelat om licenserna.

Flyttas G Suite for Nonprofits-prenumerationer över automatiskt?

Ja. Vi flyttar automatiskt över din prenumeration på G Suite for Nonprofits till en Google Workspace for Nonprofits-prenumeration baserat på de funktioner du använder för närvarande. Besök Google Workspace-erbjudanden för ideella organisationer om du vill veta mer om priser.

Flyttas G Suite-prenumerationer med arkiverad användare över automatiskt?

Ja. Vi flyttar automatiskt prenumerationen med arkiverad användare när vi flyttar över G Suite-prenumerationen. Vi flyttar dig till en prenumeration med arkiverad användare som motsvarar din nya Google Workspace-prenumeration. Om vi till exempel flyttar över dig från G Suite Business till Google Workspace Business Plus, flyttar vi även prenumerationen med arkiverad användare till Business Plus – arkiverad användare.

Om du föredrar att flytta över själv måste du flytta över prenumerationen med arkiverad användare samtidigt som du flyttar över G Suite-prenumerationen. Mer information finns i Byta utgåva med arkiverad användare.

Om du har en prenumeration med årsavgift/fast längd med G Suite-prenumeration med årsavgift kan du inte flytta över innan avtalsperioden löper ut. Om du vill kunna flytta över dina prenumerationer för G Suite och arkiverade användare tillsammans efter att avtalsperioden har löpt ut på din G Suite-prenumeration följer du stegen på Övergång till Google Workspace för årsprenumerationer med fast längd.