Krijg toegang tot nog meer berichtfuncties met RCS. Meer informatie over hoe je RCS-chats aanzet

Berichtbezorging beheren

Je berichten kunnen niet altijd meteen worden bezorgd, bijvoorbeeld als jij of je contact geen mobiele of internetverbinding heeft. Google Berichten probeert doorlopend om niet-verstuurde berichten alsnog te bezorgen. Als er iets misgaat of je een andere bezorgmethode wilt proberen, kun je overschakelen van RCS naar sms/mms.

Belangrijk: Als je berichten stuurt als sms-/mms-berichten, worden ze niet versleuteld met end-to-end-versleuteling. Checken of een gesprek volledig is versleuteld

Niet-verstuurde berichten sturen als sms-/mms-berichten

Als een bericht is verstuurd maar niet is bezorgd:

1. Open Google Berichten .
  2. Tik op het gesprek met het bericht dat niet is bezorgd.
  3. Tik op het tijdstempel van het bericht dat niet is bezorgd.
  4. Tik op Overschakelen naar sms (sms/mms).

Tips:

• Sms'jes worden donkerblauw weergegeven in de RCS-status en lichtblauw in de status Sms/mms.
  • Houd je data ingeschakeld om te zorgen dat je berichten snel kunt versturen en ontvangen.