Belangrijke update: De supportartikelen uit de Help van Local Guides worden in de komende maanden overgezet naar het Helpcentrum van Google Maps.

Tips voor het maken van geweldige video's

Bijschrift: Je kunt nu in Maps de camera gebruiken om video's te delen

Je kunt nu video's delen op Google Maps. U kunt de camera in Maps gebruiken om een video van 10 seconden te maken of een video van 30 seconden te uploaden vanuit uw filmrol. Hier zijn een paar tips:

• Leg de sfeer vast: laat anderen zien hoe het is om daar te zijn. Gebruik je video om de inrichting en de atmosfeer van een plaats vast te leggen (voorbeeld).
  • Zoek goed verlichte ruimten: licht kan een groot verschil maken. Met weinig licht kan de kwaliteit van een video achteruitgaan. Daglicht is het beste en dat geldt ook voor gewone fotografie.
  • Vergeet de buitenkant niet: probeer te filmen bij mooi, uitnodigend weer. Breng elementen in beeld zoals de gevel van het gebouw, de parkeergelegenheid of de tuin (voorbeeld).
  • Benadruk details: breng de services of producten in beeld die een plaats te bieden heeft. Probeer een close-up te filmen van een bepaald product of van iemand die een artikel oppakt, maar film het gezicht van diegene niet rechtstreeks. Houd je aan één product per video en houd het onderwerp goed in beeld.
  • Eten en drinken: toon de gerechten die het restaurant te bieden heeft, met name kenmerkende gerechten met een visueel interessante opmaak (voorbeeld). Probeer een actiescène van iemand die het gerecht begint te eten, maar houd de camera strak op het gerecht gericht (vermijd gezichten te filmen). Film slechts één schotel per video of een zicht op de hele tafel met meerdere gerechten van bovenaf.
  • Persoonlijke beoordeling: een persoonlijke beoordeling die een bepaald gerecht of interessante tips voor bezoekers toont, is een prettige manier om een plaats onder de aandacht te brengen (voorbeeld). Voeg gerust bijzonderheden en informatie toe en je mening is ook goed, maar onthoud dat voor video's hetzelfde reviewbeleid geldt als voor geschreven beoordelingen.