Tavoita enemmän ihanteellisia asiakkaita omilla yleisöillä

14.9.2020

Tuotteistasi ja brändeistäsi kiinnostuneita ihmisiä voi olla hankalaa löytää. Jos olet käyttänyt Google-yleisöjä, olet jo ehkä kokeillut omia asiasta kiinnostuneita yleisöjä ja omia ostoaikeissa olevia yleisöjä, joiden avulla voit tavoittaa ihmisiä heidän kiinnostuksen kohteidensa tai sellaisten aiheiden perusteella, joista he etsivät aktiivisesti tietoa. Luomalla yleisöjä osuvien avainsanojen ja verkkosivustojen perusteella voit näyttää osuvampia mainoksia ja saavuttaa tavoitteesi.

Kerroimme viime vuonna, että omat asiasta kiinnostuneet yleisöt ja omat ostoaikeissa olevat yleisöt yhdistetään yhdeksi yksinkertaisemmaksi ratkaisuksi: omat yleisöt . Tällä hetkellä nämä yleisöt ovat kaikkien mainostajien käytettävissä Display-, YouTube- ja Discovery-kampanjoissa.

Parempi läpinäkyvyys personoidussa mainonnassa

Tiedämme ihmisten pitävän mainoksista, jotka on personoitu heidän tarpeidensa ja kiinnostuksen kohteidensa mukaan. Tiedämme kuitenkin myös, että he odottavat näiltä mainoksilta läpinäkyvyyttä sekä valmiuksia hallita mainoksia. Mainosasetusten ja muiden työkalujen avulla käyttäjät voivat helposti tehdä muutoksia siihen, miten heille näkyviä mainoksia personoidaan, tai poistaa mainosten personoinnin kokonaan käytöstä. Kehitämme parhaillaan uusia tapoja, jotka parantavat läpinäkyvyyttä sekä valinta- ja hallintamahdollisuuksia entisestään ja joilla käyttäjät saavat entistä enemmän tietoa siitä, mitä dataa käytetään mainosten personointiin ja mikä taho sitä käyttää.

Tutustu personoitua mainontaa koskevaan käytäntöömme. Käytännössä kerrotaan datan keräämistä koskevista standardeistamme sekä siitä, mitä kiinnostuksen kohteita mainostajat eivät saa käyttää alustoillamme.

Omien yleisöjen käytön aloittaminen

Omien yleisöjen avulla voit käyttää yhtä yleisöä mille tahansa liiketoimintatavoitteellesi, onpa tavoitteesi sitten tietoisuus, harkinta tai konversiot.

Jos olet aiemmin luonut omia ostoaikeissa olevia tai omia asiasta kiinnostuneita yleisöjä, niistä tehdään automaattisesti omia yleisöjä eikä sinun tarvitse tehdä mitään.

Luodessasi omaa yleisöä näet arvion sen tavoittavuudesta, ja kun yleisö on valmis, voit käyttää sitä Display-, Discovery- ja YouTube-kampanjoissasi.

Screenshot of Google Ads UI showing new custom audience creation

Tiedämme, että yleisöstrategian kehittäminen vaatii työtä, ja haluamme varmistaa, että työsi tuottaa tuloksia ja tavoitat enemmän ihmisiä kerralla. Lue lisää omista yleisöistä Google Adsin ohjekeskuksesta.

Kirjoittajat: Mayur Chaudhari ja Alicia Zeng, Google-yleisöjen tuotepäälliköt