Duo is geüpgraded naar Meet, dé app voor videogesprekken en vergaderingen. Meer informatie

Problemen oplossen met ontbrekende of vertraagde gespreksmeldingen

Als je geen gespreksmeldingen ontvangt of als ze zijn vertraagd, probeer je deze tips om het probleem op te lossen.

Probeer algemene oplossingen

• De app opnieuw openen: Als je Duo opnieuw wilt starten, sluit je de app en open je deze opnieuw.
  • De nieuwste versie van de app downloaden: Controleer of je de nieuwste versie van Duo in de Play Store gebruikt. Als dat niet het geval is, wordt 'Updaten' weergegeven op de pagina.
  • Verbinding maken met wifi: Als je wifi gebruikt in plaats van mobiele data, controleer je of wifi is ingeschakeld.
    1. Open de app 'Instellingen' Instellingen van je Android-apparaat.
    2. Tik op Wifi en dan Instellingen Instellingen.
    3. Schakel Wifi behouden in slaapstand in.

Probeer meer oplossingen

Als je meer tips nodig hebt, probeer dan eens de volgende:

Duo-meldingen inschakelen

Zorg ervoor dat meldingen niet worden geblokkeerd op de volgende twee plaatsen:

• Je apparaatinstellingen: Open op je apparaat de app Instellingen Instellingen en dan Apps en meldingen  en dan Duo en dan App-meldingen en controleer of meldingen zijn ingeschakeld.
  • In de app: Open Duo en dan Meer Meer en dan Meldingen en dan schakel Oproepmeldingen in.
Geblokkeerde nummers controleren
Controleer of het telefoonnummer niet is geblokkeerd.
  1. Open Duo op je Android-apparaat en dan Meer Meer en dan Instellingen en dan Geblokkeerde nummers.
  2. Controleer of het nummer niet wordt vermeld.
Vermijd het gebruik van 'Gedwongen stoppen'

Als je 'Gedwongen stoppen' hebt gebruikt om de Duo-app te stoppen toen deze niet werkte, moet je de app opnieuw openen om er meldingen voor te ontvangen.

1. Ga naar je lijst met apps.
  2. Tik op Duo om de app te openen.
Toestaan dat Duo actief is op de achtergrond

Controleer of achtergrondgegevens zijn ingeschakeld voor Duo en Google Play-services.

1. Open de app 'Instellingen' Instellingen van je Android-apparaat.
  2. Tik op Apps en dan Duo en dan Datagebruik.
  3. Schakel Achtergrondgegevens in.
  4. Herhaal de bovenstaande stappen voor Google Play-services.
De modus Batterijbesparing uitschakelen

Batterijbesparing kan ervoor zorgen dat Duo geen meldingen kan verzenden. Meer informatie over het uitschakelen van batterijbesparing.

Apps die niet door Google zijn gemaakt, zoals Juice Defender of Antivirus, kunnen ervoor zorgen dat meldingen niet werken. Andere fabrikanten kunnen hun eigen modi voor batterijbesparing hebben om te controleren:

• Sony: Schakel de modus Stamina uit.
  • Huawei: Markeer Duo als beveiligde app via Energy Saver (Energiebesparing) en dan Protected Apps (Beveiligde apps).
  • Xiaomi/MIUI: Controleer of de modi voor energiebesparing zijn uitgeschakeld. Open ook de beveiligings-app en dan Permissions (Machtigingen) en dan voeg Duo toe aan Autostart (Automatisch starten). Start Task Manager (Taakbeheer), zoek Duo en sleep de app omlaag totdat het hangslotpictogram wordt weergegeven.