Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Release-opmerkingen voor Chrome Enterprise en Education

Laatst geüpdatet op 8 mei 2024

Voor beheerders die de Chrome-browser of ChromeOS-apparaten beheren voor een bedrijf of school.

Wil je ChromeOS-apparaten op afstand beheren? Start vandaag nog kosteloos uw Chrome Enterprise Upgrade-proefperiode

Aanmelden voor e-mails over toekomstige releases

Overzicht van Chrome 125-release

Updates van de Chrome-browser Beveiliging/privacy Gebruikersproductiviteit/apps Beheer
Beëindiging van cookies van derden (3PCD) in Chrome
Automatische uitgebreide scans van bestanden voor gebruikers van de uitgebreide versie van Safe Browsing
Support voor Chrome Desktop voor Windows ARM64
Wijzigingen in het Chrome-updateprogramma
Beveiligingsinzichten voor Chrome
Updates van de Chrome-bandbreedte
Veiligheidscheck voor extensies
Waarschuwingen voor onveilige formulieren op iOS
Ondersteuning voor oudere browsers voor Edge geüpgraded naar Manifest V3
Zakelijk beleid verwijderen dat wordt gebruikt voor overname van basis-URL's
Downloadrapporten sturen zonder expliciete beslissing van de gebruiker
Tabbladgroepen in tabbladraster
De aanbieder van het UI Automation-toegankelijkheidsframework op Windows
Google Play-services updaten om problemen met accountwachtwoorden op te lossen
De Storage Access API (SAA) uitbreiden naar niet-cookie-opslag
Standaardactie voor interoperabele muismove
Alias van vensterplaatsing verwijderen voor beschrijvingen van rechten en rechtenbeleid
Nieuw en geüpdatet beleid in de Chrome-browser
Verwijderd beleid in de Chrome-browser
ChromeOS-updates Beveiliging/privacy Gebruikersproductiviteit/apps Beheer
VPN-oplossing voor SAML altijd aan
ChromeOS Passpoint-instellingen
Bluetooth-telefonie via ChromeOS Audio
PrivateIP toevoegen aan DoH met ID's
Landinstelling voor live ondertiteling en dicteren
UI voor bediening van de afspeelsnelheid van galerijvideo's
De schakelaar Animaties beperken voor ChromeOS
Inlogvenster van Captive Portal
Dialoogvenster Installeren voor PWA's
Gebruikers waarschuwen voordat je de Bluetooth HID ontkoppelt
Updates in de Beheerdersconsole Beveiliging/privacy Gebruikersproductiviteit/apps Beheer
Inactieve browsers verwijderen in Chrome Enterprise Core
Nieuw ontworpen model voor ChromeOS-apparaatinschrijving en tokens genereren
Nieuwe functies voor ZTE-tokens met registratie vooraf
Functies voor uitgebreid tokenbeheer
Geanonimiseerde gegevensverzameling met URL-sleutel in Beheerde gastsessie
Nieuw beleid in de Beheerdersconsole
Geplande wijzigingen in de Chrome-browser Beveiliging/privacy Gebruikersproductiviteit/apps Beheer
Uitgebreide rapportage van Safe Browsing beëindigen
Tekst extraheren uit pdf's voor gebruikers van een schermlezer
Netwerkservice in Windows wordt gesandboxt
Support voor UserAgentClientHintsGREASEUpdateEnabled verwijderen
Tabbladgroepen op iPad
Telemetrie over pagina's waarop API's voor toetsenbord- of aanwijzervergrendeling worden getriggerd
Geüpdatet wachtwoordbeheer op Android
Watermerken
navigator.cookieEnabled uitlijnen met specificatie
Content automatisch instellen op volledig scherm
Toetsenbord-focusbare scrollcontainers
Cross-site bovenliggende ketenbit voor CookiePartitionKey van gepartitioneerde cookies
App-gebonden versleuteling voor cookies
Integratie van telemetrie van Chrome-extensie met Chronicle
Migreer extensies vóór juni 2025 over naar Manifest V3
Makkelijker inloggen en synchroniseren op Android
Mutatiegebeurtenissen beëindigen
Zakelijk beleid verwijderen dat wordt gebruikt voor verouderd gedrag van dezelfde site
Link van gebruikers vastleggen op PWA's
Sleutelinkapseling X25519Kyber768 voor TLS
Chrome ondersteunt macOS 10.15 niet meer
Het argument includeShadowRoots in DOMParser beëindigen
Controles voor toegang tot privénetwerken voor navigatieverzoeken: Alleen met waarschuwing-modus
Geplande wijzigingen in ChromeOS Beveiliging/privacy Gebruikersproductiviteit/apps Beheer
Nieuw beleid om de activerings- en slaaptijden bij Kiosk te bepalen
Jokerteken-URL's tonen in rapporten voor gegevensbeheer
Geplande wijzigingen in de Beheerdersconsole Beveiliging/privacy Gebruikersproductiviteit/apps Beheer
Beleidsgelijkheid: Aangepaste configuraties voor IT-beheerders
Interactieve installatiehandleidingen voor Chrome Enterprise Core
Rapport Verouderde technologie

Release-opmerkingen DOWNLOADEN (pdf)

↑ terug naar boven

De release-opmerkingen voor bedrijven en de informatie over updates voor Chrome zijn beschikbaar in 9 talen: Je kunt over de updates van Chrome lezen in het Engels, Duits, Frans, Nederlands, Spaans, Portugees, Koreaans, Indonesisch en Japans. Het vertalen in sommige talen kan 1 tot 2 weken in beslag nemen.

Updates van de Chrome-browser

• Beëindiging van cookies van derden (3PCD) in Chrome back to top

Cookies van derden worden in een toekomstige release van Chrome beperkt. Momenteel zijn ze standaard beperkt voor 1% van de Chrome-gebruikers om sites toe te staan een voorbeeld van de gebruikerservaring te bekijken zonder cookies van derden. De meeste bedrijven worden automatisch uitgesloten van deze groep en beheerders kunnen het beleid BlockThirdPartyCookies en CookiesAllowedForUrls gebruiken om cookies van derden weer aan te zetten als dat nodig is.

Eindgebruikers kunnen het oogicoon in de omnibox gebruiken om cookies van derden zo nodig tijdelijk 90 dagen lang opnieuw aan te zetten op een bepaalde site. Ga naar dit Help-artikel voor meer informatie over hoe je deze instellingen aan- of uitzet. Beveiligingsmaatregelen voor bouncetracking worden afgedwongen als de bouncesite geen cookies van derden mag gebruiken en kunnen worden beheerd met hetzelfde beleid. Als je zakelijke SaaS-integraties gebruikt in een cross-site context voor toepassingen zonder advertenties, kun je die registreren voor een proefperiode na beëindiging voor derden of de proefperiode na beëindiging voor jezelf voor doorlopende toegang tot cookies van derden gedurende een beperkte periode.

Ga naar de geüpdatete landingspagina over de voorbereiding voor de beëindiging van cookies van derden voor meer informatie over hoe je je kunt voorbereiden, feedback kunt geven en mogelijke siteproblemen kunt melden.

• Vanaf Chrome 120 op ChromeOS, Linux, Mac, Windows
      Voor 1% van het wereldwijde verkeer worden cookies van derden uitgezet. Waar mogelijk worden zakelijke gebruikers hiervan automatisch uitgesloten. Er is een beleid beschikbaar om de wijziging te overschrijven.

• Automatische uitgebreide scans van bestanden voor gebruikers van de uitgebreide versie van Safe Browsingback to top

Sinds Chrome 91 zijn er uitgebreide scans van downloads gelanceerd voor gebruikers van de uitgebreide versie van Safe Browsing. Gebruikers moesten destijds voor elk bestand dat ze grondig wilden laten scannen toestemming geven. Vanaf Chrome 125 hoeven gebruikers dat niet meer te doen. Uitgebreide scans worden automatisch uitgevoerd als onderdeel van de verbeterde beveiligingsmaatregelen van de uitgebreide versie van Safe Browsing. Beheerders die niet willen dat gebruikers in de uitgebreide Safe Browsing-modus werken, kunnen het beleid SafeBrowsingProtectionLevel gebruiken of uitgebreide scans uitzetten met SafeBrowsingDeepScanningEnabled

• Chrome 125 op Lacros, Linux, Mac, Windows: functie wordt uitgerold

• Support voor Chrome Desktop voor Windows ARM64 back to top

Chrome heeft ondersteuning voor Windows ARM64 uitgerold. Zakelijke installatieprogramma's zijn binnenkort beschikbaar. Je kunt de ARM64-versie downloaden via google.com/chrome. Als je problemen ondervindt, kun je hier bugs melden. Op dit moment worden andere versies van Chrome die worden uitgevoerd op ARM64-apparaten niet automatisch geüpgraded. Installeer Chrome opnieuw als je een ARM64-apparaat gebruikt.

• Chrome 125 op Windows: Er zijn tegen midden mei nieuwe zakelijke installatieprogramma's beschikbaar.

• Wijzigingen in het Chrome-updateprogrammaback to top

We zijn een nieuwe versie van Google Update aan het uitrollen. Als onderdeel van deze wijziging wordt de locatie voor GoogleUpdate.exe in Windows gewijzigd en verandert de naam in updater.exe. Het oude pad blijft bestaan tot de transitie volledig is afgerond. GoogleUpdate.exe is ook aangepast zodat deze verwijst naar updater.exe.

* Oude pad: %PROGRAMFILES(X86)%\Google\Update\GoogleUpdate.exe
    * Huidige pad: %PROGRAMFILES(X86)%\Google\GoogleUpdater\<VERSION>\updater.exe

• Chrome 125 in Windows: Deze wijzigingen worden weergegeven in Windows.

• Beveiligingsinzichten voor Chromeback to top

Als je Chrome Enterprise Core (Cloudbeheer voor de Chrome-browser) en Workspace Enterprise Standard of Workspace Enterprise Plus met toegewezen licenties hebt, kun je nu Chrome-beveiligingsinzichten aanzetten. Met deze tool kun je controleren op insiderrisico's en gegevensverlies voor Chrome-activiteit. Ga naar Controle op insiderrisico's en gegevensverlies voor meer informatie.

• Chrome 125 op ChromeOS, Linux, Mac, Windows

• Updates van de Chrome-bandbreedteback to top

Chrome introduceert een nieuw mechanisme voor het updaten van bepaalde Chrome-componenten. Dit kan ertoe leiden dat er extra bandbreedte wordt gebruikt door je apparaten. Je kunt dit beheren met het beleid GenAILocalFoundationalModelSettings.

• Chrome 125 op Linux, Mac, Windows

• Veiligheidscheck voor extensiesback to top

De Veiligheidscheck voor extensies informeert gebruikers over extensies die mogelijk malware, beleidsschendingen en extensies bevatten waarvan de publicatie van lang geleden ongedaan is gemaakt. De service biedt gebruikers een interface waarin ze deze extensies kunnen bekijken en kunnen bepalen of ze gemarkeerde extensies willen behouden of verwijderen.

Chrome 125 bevat nieuwe triggers om de bruikbaarheid en het bereik van deze functie uit te breiden, zodat gebruikers ook andere potentieel risicovolle extensies kunnen beoordelen. Er zijn 2 nieuwe extensietypen die we nu markeren zodat gebruikers ze kunnen beoordelen.

- Extensies die niet worden geïnstalleerd via de Chrome Web Store

- Extensies die het winkelbeleid schenden door misleidende installatietactieken te gebruiken en als ongewenste software worden beschouwd

Extensies die afgedwongen zijn geïnstalleerd, zijn geïnstalleerd door het beleid, zijn vastgezet met versies of worden geblokkeerd door beleid, worden genegeerd en niet gemarkeerd door deze triggercriteria.

• Chrome 125 op ChromeOS, Linux, Mac, Windows: Tijdens de uitrol worden de 2 nieuwe triggers toegevoegd aan de veiligheidscheck voor extensies die je vindt op de pagina chrome://extensions/.

• Waarschuwingen voor onveilige formulieren op iOSback to top

Chrome 125 blokkeert formulierinzendingen van beveiligde pagina's naar onveilige pagina's op iOS. Als Chrome een onveilige formulierinzending waarneemt, wordt er een waarschuwing getoond waarin de gebruiker wordt gevraagd de inzending te bevestigen. Het doel is om te voorkomen dat formuliergegevens uit platte tekst worden gelekt zonder dat de gebruiker hiervoor expliciet toestemming heeft gegeven. Het beleid InsecureFormsWarningsEnabled is beschikbaar om deze functie te beheren.

• Ondersteuning voor oudere browsers voor Edge geüpgraded naar Manifest V3back to top

Ondersteuning voor oudere browsers voor Edge is geüpgraded naar Manifest V3. Dit is een grote update die misschien bugs bevat, dus je kunt de bètaversie van deze extensie proberen. We raden je aan deze in je omgeving te testen. Als je problemen ondervindt, kun je hier bugs melden.

• Chrome 125 op Linux, Mac, Windows: In de Add-ons Store van Microsoft Edge wordt geleidelijke uitrol niet ondersteund, dus daar wordt dit in één keer uitgerold. De beoogde releasedatum is 30 mei, dus ongeveer 2 weken na de levenscyclus van Chrome 125.

• Zakelijk beleid verwijderen dat wordt gebruikt voor overname van basis-URL's back to top

In Chrome 114 hebben we NewBaseUrlInheritanceBehaviorAllowed geïntroduceerd om te voorkomen dat gebruikers of Google Chrome-varianten NewBaseUrlInheritanceBehavior aanzetten als er compatibiliteitsproblemen zijn gevonden. Chrome 125 verwijdert het tijdelijke beleid NewBaseUrlInheritanceBehaviorAllowed.

• Chrome 125 op Android, ChromeOS, Linux, Mac, Windows: Het beleid NewBaseUrlInheritanceBehaviorAllowed wordt verwijderd.

• Downloadrapporten sturen zonder expliciete beslissing van de gebruikerback to top

Het Safe Browsing-rapport voor de client is een telemetrierapport dat naar Safe Browsing wordt gestuurd als een waarschuwing wordt getoond in Chrome. Momenteel worden er downloadrapporten gestuurd als gebruikers een downloadwaarschuwing negeren. Op basis van de inzichten uit het eerste aangepaste waarschuwingsexperiment worden veel downloadwaarschuwingen niet expliciet genegeerd. Er worden voor deze waarschuwingen geen rapporten verstuurd, dus Safe Browsing heeft geen inzicht in de effectiviteit van deze waarschuwingen. Deze functie is bedoeld om deze telemetriekloof te dichten door rapporten te sturen wanneer de download automatisch wordt verwijderd of de browser wordt gesloten.

• Chrome 125 op ChromeOS, Lacros, Linux, Mac, Windows

• Tabbladgroepen in tabbladrasterback to top

Gebruikers van Chrome voor iPhone kunnen tabbladgroepen maken en beheren in hun tabbladrasters. Zo kunnen gebruikers overzicht houden en hun taken efficiënter beheren.

• Chrome 125 op iOS

• De provider van het UI Automation-toegankelijkheidsframework op Windowsback to top

Vanaf Chrome 126 gaat Chrome toegankelijkheidsclientsoftware rechtstreeks ondersteunen die het toegankelijkheidsframework voor UI-automatisering van Microsoft Windows gebruikt. Vóór deze wijziging werkte dergelijke software met Chrome via een compatibiliteit-shim in Microsoft Windows. We voeren deze wijziging door om de toegankelijkheid voor veel gebruikers te verbeteren. Het biedt volledige ondersteuning voor Verteller, Vergrootglas en Spraaktoegang. en verbetert apps van derden die het toegankelijkheidsframework van Windows UI Automation gebruiken. Gebruikers van Chrome merken dat het geheugengebruik en de verwerkingsoverhead lager zijn als ze worden gebruikt in combinatie met toegankelijkheidstools. Ook de ontwikkeling van software met ondersteunende technologie neemt af.
    Vanaf Chrome 125 kunnen beheerders het zakelijke beleid UiAutomationProviderEnabled gebruiken om de nieuwe provider geforceerd aan te zetten (zodat alle gebruikers de nieuwe functionaliteit krijgen) of de nieuwe provider uitzetten. Dit beleid wordt ondersteund tot en met Chrome 136 en wordt verwijderd in Chrome 137. Deze periode van 1 jaar is bedoeld om bedrijven voldoende tijd te geven om samen te werken met externe leveranciers, zodat ze eventuele compatibiliteitsproblemen kunnen oplossen die voortkomen uit de overstap van de compatibiliteit-shim van Microsoft naar de provider van automatisering van de gebruikersinterface van Chrome.

• Chrome 125 voor Windows: We introduceren het beleid UiAutomationProviderEnabled zodat beheerders de frameworkprovider voor UI-automatisering van Chrome kunnen aanzetten en checken of toegankelijkheidstools van derden blijven werken.
    • Chrome 126 op Windows: We gebruiken het framework voor Chrome-varianten om gebruikers van het framework voor automatisering van UI-automatisering van Chrome aan te zetten. Het wordt geleidelijk aangezet voor de volledige stabiele populatie, met onderbrekingen als dat nodig is om compatibiliteitsproblemen op te lossen die kunnen worden opgelost in Chrome. Zakelijke beheerders kunnen het beleid UiAutomationProviderEnabled blijven gebruiken om zich eerder aan te melden voor het nieuwe gedrag of om zich tijdelijk af te melden via Chrome 136.
    • Chrome 137 op Windows: Het beleid UiAutomationProviderEnabled wordt verwijderd uit Chrome. Alle clients gebruiken de provider van het UI Automation-toegankelijkheidsframework van de browser.

• Google Play-services updaten om problemen met accountwachtwoorden op te lossenback to top

Gebruikers met oude versies van Google Play-services hebben misschien geen toegang tot de wachtwoorden die zijn opgeslagen in hun Google-accounts. Deze gebruikers zien nu waarschuwingen om Google Play-services te updaten in het gedeelte voor wachtwoordbeheer om weer toegang te krijgen tot hun accountwachtwoorden. Dit maakt deel uit van een voortdurende migratie die alleen van invloed is op Android-gebruikers van Google Wachtwoordmanager.

• Chrome 125 op Android

• De Storage Access API (SAA) uitbreiden naar niet-cookie-opslagback to top

Chrome breidt de Storage Access API uit om toegang toe te staan tot niet-gepartitioneerde cookie- en niet-cookie-opslag in een context van derden. De huidige API biedt alleen toegang tot cookies. Dit heeft een andere toepassing dan de opslag van niet-cookies. De API kan als volgt worden gebruikt (JS wordt uitgevoerd in een ingesloten iframe):

// Vraag een nieuwe opslaghandle aan via rSA (dit moet de gebruiker vragen)
    let handle = await document.requestStorageAccess({all: true});

// Schrijf cross-site lokale opslag
    handle.localStorage.setItem("userid", "1234");

// Open of maak een indexedDB die wordt gedeeld met de first-party context
    let messageDB = handle.defaultBucket.indexedDB.open("messages");

Hetzelfde proces wordt gebruikt door iframes om een opslaghandle te krijgen als hun bovenliggende entiteit rSAFor heet, maar in dit geval het recht opslagtoegang al is verleend en daarom is voor de aanroep rSA geen gebruikersgebaar vereist en wordt er geen prompt getoond, waardoor verborgen iframes toegang krijgen tot opslag.

• Chrome 125 op Windows, Mac, Linux, Android

• Standaardactie voor interoperabele muismoveback to top

muismove annuleren voorkomt tekstselectie of slepen en neerzetten niet. Chrome stond toe dat mousemove-gebeurtenissen werden geannuleerd om andere API's te voorkomen, zoals tekstselectie (en voorheen zelfs slepen en neerzetten). Dit komt niet overeen met andere belangrijke browsers en voldoet ook niet aan de W3 UI-gebeurtenissenspecificatie.

Met deze functie is tekstselectie niet langer de standaardactie van mousemove. Tekstselectie en slepen en neerzetten kunnen nog steeds worden voorkomen door respectievelijk selectstart- en dragstart-gebeurtenissen te annuleren, die voldoen aan specificaties en die volledig interoperabel zijn.

• Chrome 125 op Windows, Mac, Linux, Android

• Alias van vensterplaatsing verwijderen voor beschrijvingen van rechten en rechtenbeleidback to top

Chrome 125 verwijdert de alias van vensterplaatsing voor beschrijvingen van rechten en rechtenbeleid. Alle instanties van vensterplaatsing worden vervangen door vensterbeheer, dat de gerelateerde API-functionaliteit beter beschrijft. Dit is een vervolg op de functieverbeteringen voor de vensterbeheer-API en een nieuwe naam voor de Multi-Screen Window Placement API. Ga naar Chrome Platform-status voor meer informatie.

• Chrome 125 op Windows, Mac, Linux

• Verwijderd beleid in de Chrome-browserback to top
    Beleid Beschrijving
    NewBaseUrlInheritanceBehaviorAllowed Hiermee kunt u de functie NewBaseUrlInheritanceBehavior aanzetten

ChromeOS-updates

• VPN-oplossing voor SAML altijd aanback to top

We hebben het nieuwe zakelijke beleid AlwaysOnVpnPreConnectUrlAllowlist toegevoegd om zakelijke klanten te ondersteunen die een Always-on VPN gebruiken in de strenge modus, waarbij gebruikersverkeer alleen toegang heeft tot het internet via VPN en SAML-verificatie. Met dit beleid kun je URL's opgeven waar gebruikers naartoe mogen gaan voordat het VPN verbinding heeft gemaakt, zodat je SAML-services bereikbaar zijn om de gebruiker via de systeembrowser te verifiëren bij het VPN.

• ChromeOS Passpoint-instellingenback to top

Je kunt Wifi Passpoint nu bekijken en beheren in de instellingen van ChromeOS. Je kunt je geïnstalleerde Passpoint-abonnement bekijken en verwijderen op de detailpagina van het Passpoint.

• Bluetooth-telefonie via ChromeOS Audioback to top

ChromeOS ondersteunt nu knoppen voor gespreksbediening op compatibele bluetooth-headsets. Zo kun je gesprekken beantwoorden, weigeren of beëindigen en het geluid van de microfoon uitzetten.

• PrivateIP toevoegen aan DoH met ID'sback to top

Er is een netwerk-ID toegevoegd aan de beveiligde DNS URI-templates met ID's. Beheerders kunnen nu een nieuwe tijdelijke aanduiding instellen in de DNS URI-templates. Deze wordt vervangen door de lokale IP-adressen van het apparaat als de gebruikers verbinding hebben met beheerde netwerken.

• Meer talen voor live ondertiteling en dicterenback to top

ChromeOS 125 breidt de ondersteuning voor live ondertiteling uit van 1 naar 6 talen en dicteren van 1 naar 18 talen. We gebruiken nu een nieuw model voor spraakherkenning die voor een nog betere batterijbesparing zorgt. Je kunt live ondertiteling in ChromeOS gebruiken voor video's die worden afgespeeld met de speler-app Galerij, op YouTube, in Google Meet, in Zoom of op social media. Als je de huidige taal van je live ondertiteling wilt bekijken of wijzigen, selecteer je Instellingen > Audio en ondertiteling > Live ondertiteling > Talen beheren. Bekijk dit Helpcentrum-artikel voor meer informatie over live ondertiteling.

Dicteren is beschikbaar in Google Documenten en in andere tekstinvoer door dicteren aan te zetten in de taakbalk, op de microfoonknop te klikken en te spreken. Als je de dicteertaal wilt bekijken of wijzigen, selecteer je Instellingen > Toegankelijkheid > Toetsenbord en tekstinvoer > Dicteren > Taal.Bekijk dit Helpcentrum-artikel voor meer informatie over dicteren.

• UI voor bediening van de afspeelsnelheid van galerijvideo'sback to top

De ChromeOS-videospeler heeft nu een menu waarmee je de afspeelsnelheid kunt bepalen.

• De schakelaar Animaties beperken voor ChromeOSback to top

Er is nu een instelling voor animaties beperken beschikbaar in ChromeOS. Deze instelling is beschikbaar via Toegankelijkheid > Weergave en vergroting > Minder animaties. Klanten die te maken krijgen met bewegingsziekte, afleiding of andere ongemakken bij het zien van animaties, kunnen deze instelling wijzigen.

• Inlogvenster van captive portalback to top

Met ChromeOS 125 kun je makkelijker inloggen via een captive portal met een speciaal venster. Het venster wordt geopend als een pop-upvenster zonder tabellen. De URL wordt getoond maar kan niet worden bewerkt.

Captive portal

• Installatiedialoogvenster voor PWA'sback to top

Met ChromeOS 125 wordt een installatiedialoogvenster voor web-apps aangezet. Deze functie heft installatiescenario's van web-apps op en is onderdeel van ons werk om een voorspelbaarder, toegankelijker en betrouwbaarder installatieplatform voor web-apps te maken.

• Gebruikers waarschuwen voordat je de Bluetooth HID ontkoppeltback to top

In ChromeOS 125 en hoger tonen Chromeboxes en Chromebases een melding om te voorkomen dat bluetooth-apparaten onbedoeld worden ontkoppeld. Deze melding verschijnt als je bluetooth probeert uit te zetten terwijl alleen Human Interface Devices (HID's) zoals toetsenborden of muizen die via bluetooth zijn verbonden, actief zijn.

Updates in de Beheerdersconsole

• Inactieve browser verwijderen in Chrome Enterprise Coreback to top

Tussen april en juni 2024 is het beleid Inactieve periode voor browserverwijdering uitgerold. Sindsdien worden ingeschreven browsers die langer inactief zijn dan de periode die is vastgesteld door de Beheerdersconsole automatisch verwijderd uit de Beheerdersconsole. Bij de release van het beleid is de standaardwaarde voor de inactiviteitsperiode 540 dagen. Dit betekent dat alle ingeschreven browsers die langer dan 540 dagen inactief zijn, uit je account worden verwijderd. Beheerders kunnen de waarde voor de inactieviteitsperiode wijzigen met dit beleid. De maximumwaarde voor de inactiviteitsperiode is 730 dagen en de minimumwaarde is 28 dagen (meer informatie).

Als je de ingestelde beleidswaarde verlaagt, kan dit gevolgen hebben voor browsers die momenteel zijn ingeschreven. Alle getroffen browsers worden als inactief beschouwd en kunnen daarom definitief worden verwijderd. Als je wilt dat verwijderde browsers de volgende keer dat ze opnieuw worden opgestart automatisch opnieuw worden ingeschreven, stel je de beleidswaarde Beheer van apparaattokens in op Token verwijderen voordat je de waarde van dit beleid verlaagt. De inschrijftokens in deze browsers moeten nog geldig zijn op het moment dat de browser opnieuw wordt opgestart.

• Nieuw ontworpen model voor ChromeOS-apparaatinschrijving en tokens genererenback to top

Sinds april 2024 is de zero-touch enrollment-functionaliteit verbeterd met een nieuw toegangspunt voor inschrijving, handleiding voor het maken van tokens, de mogelijkheid om SKU- en partnerrechten op te geven en verbeterd tokenbeheer

• Nieuwe functies van ZTE-tokens voor registratie voorafback to top

Tokens voor registratie vooraf hebben de volgende functies:
    • Ondersteuning voor Kiosk & Signage Upgrade door toe te staan dat zero-touch enrollment-tokens voor registratie vooraf worden gemaakt met Chrome Enterprise Upgrade of Kiosk & Signage Upgrade
    • De mogelijkheid voor preregistratiepartner om aangepaste velden op te geven (item-ID, locatie en gebruiker)
    • Meerdere tokens per organisatie-eenheid

• Functies voor uitgebreid tokenbeheer   back to top

De pagina Inschrijftokens is geüpdatet met de volgende functies:
    • De pagina is toegevoegd aan het linkernavigatievenster om deze makkelijker te openen
    • Tokens kunnen nu worden gefilterd op status, gemaakt door gebruiker, annotatie en upgradetype
    • Met een nieuwe knop kunnen beheerders met één klik de token en de klant-ID kopiëren
    • Extra kolommen voor meer informatie over de token
    • Token Management

• Geanonimiseerde gegevensverzameling met URL-sleutel in Beheerde gastsessieback to top

Het beleid voor geanonimiseerde gegevensverzameling met URL-sleutel, UrlKeyedAnonymizedDataCollectionEnabled, is beschikbaar in de Beheerdersconsole. Dit beleid wordt vanaf 1 juni afgedwongen en blijft tot die datum uitstaan.

↑ terug naar boven

Binnenkort beschikbaar

Opmerking: De items hieronder zijn experimentele of geplande updates. We kunnen ze wijzigen, vertragen of annuleren voordat we ze lanceren op het Stabiele kanaal.

Geplande browserwijzigingen

• Uitgebreide rapportage van Safe Browsing beëindigenback to top

Uitgebreide rapportage van Safe Browsing is een functie die de beveiliging van alle gebruikers verbetert door telemetrie-informatie van deelnemende gebruikers te verzamelen die wordt gebruikt voor Google Safe Browsing-beveiliging. De verzamelde gegevens omvatten URL's van bezochte webpagina's, beperkte systeeminformatie en bepaalde paginacontent. Deze functie wordt nu vervangen door de modus Geoptimaliseerde beveiliging. We raden gebruikers aan over te stappen op Geoptimaliseerde beveiliging om alle gebruikers te beschermen en om de krachtigste beveiliging te bieden die beschikbaar is in Chrome. Ga naar Safe Browsing-beschermingsniveaus voor meer informatie.

• Chrome 126 op iOS, ChromeOS, Linux, macOS, Windows: Beëindiging van uitgebreide rapportage van Safe Browsing
      Safe browsing

• Tekst extraheren uit pdf's voor gebruikers van een schermlezerback to top

De Chrome-browser lanceert een AI-lezer voor Optical Character Recognition (OCR) voor pdf's. Dit is onze eerste in de browser ingebouwde pdf-schermlezer voor ontoegankelijke documenten en we hebben het web nog toegankelijker gemaakt voor blinde en slechtziende gebruikers.

Deze functie maakt gebruik van de OCR-modellen van Google om tekst uit pdf-documenten te extraheren en op te delen om het document toegankelijker te maken. Er wordt een lokale bibliotheek voor machine intelligence toegevoegd die scherm-AI-technologie gebruikt om screenshots of de toegankelijkheidsstructuur te analyseren. Ook wordt er meer informatie geëxtraheerd voor ondersteunende technologie, zoals teksten (OCR) en hoofdcontent van de pagina.

• Chrome 126 op ChromeOS, Linux, macOS, Windows
    PDF reader

• Netwerkservice in Windows wordt gesandboxtback to top

De netwerkservice, die al in een eigen proces wordt uitgevoerd, wordt in Windows gesandboxt om de beveiliging en betrouwbaarheid te verbeteren. Code van derden die momenteel de netwerkservice kan manipuleren, kan dat daarna misschien niet meer doen. Dit kan leiden tot interoperabiliteitsproblemen met software die code injecteert in de procesruimte van Chrome, zoals software ter voorkoming van gegevensverlies. Met het beleid NetworkServiceSandboxEnabled kun je de sandbox uitzetten als je compatibiliteitsproblemen ervaart. Je kunt de sandbox in je omgeving testen door deze instructies te volgen en eventuele problemen te melden.

• Chrome 125 op Windows: Netwerkservice gesandboxt in Windows

• Ondersteuning verwijderen voor UserAgentClientHintsGREASEUpdateEnabledback to top

We beëindigen het beleid UserAgentClientHintsGREASEUpdateEnabled omdat het geüpdatete GREASE-algoritme al meer dan een jaar standaard aanstaat. Het beleid wordt uiteindelijk verwijderd.

• Chrome 124 op Android, ChromeOS, Linux, Mac, Windows: Beleid wordt beëindigd
    • Chrome 126 op Android, ChromeOS, Linux, Mac, Windows: Beleid wordt verwijderd

• Tabbladgroepen op iPadback to top

Gebruikers van Chrome voor iPad kunnen tabbladgroepen maken en beheren. Zo kunnen gebruikers overzicht houden en hun taken efficiënter beheren.

• Chrome 126 op Android

• Telemetrie over pagina's waarop API's voor toetsenbord- of aanwijzervergrendeling worde getriggerdback to top

Als een gebruiker van de uitgebreide versie van Safe Browsing een pagina bezoekt waarop een API voor toetsenbord- of aanwijzervergrendeling wordt getriggerd, worden kenmerken van die pagina naar Safe Browsing gestuurd. Als de telemetrie wordt verstuurd en de pagina schadelijk lijkt, zien gebruikers een Safe Browsing-waarschuwing en wordt hun toetsenbord of aanwijzer ontgrendeld als ze waren vergrendeld.

• Chrome 126 op Android, ChromeOS, Lacros, Linux, macOS, Windows, Fuchsia

• Geüpdatete functionaliteit voor wachtwoordbeheer op Android back to top
    In Chrome op Android kunnen sommige gebruikers die wel zijn ingelogd bij Chrome maar de Chrome-synchronisatie niet hebben aangezet toch wachtwoorden gebruiken en opslaan in hun Google-account. Relevant bedrijfsbeleid, zoals BrowserSignin, SyncTypesListDisabled en PasswordManagerEnabled, blijft werken zoals voorheen en kan worden gebruikt om in te stellen of gebruikers wachtwoorden kunnen gebruiken en opslaan in hun Google-account.
    • Chrome 126 op Android

• Watermerkenback to top

Met deze functie kunnen beheerders een watermerk op een webpagina plaatsen als hiernaartoe navigeren een specifieke DLP-regel triggert. Het watermerk bestaat uit een statische tekenreeks. Watermerken zijn beschikbaar voor Chrome Enterprise Premium-klanten.

• Chrome 124 op Linux, Mac, Windows: toegang als betrouwbare tester
    • Chrome 126 op Linux, Mac, Windows: functie wordt uitgerold

• navigator.cookieEnabled uitlijnen met specificatieback to top

navigator.cookieEnabled geeft momenteel aan of 'de user-agent cookies probeert te verwerken' in een bepaalde context. Een wijziging in Chrome, de 'shipping' als onderdeel van de beëindiging van cookies van derden (3PCD), zou ertoe leiden dat het systeem aangeeft of niet-gepartitioneerde cookietoegang mogelijk is (waardoor 'false' wordt geretourneerd in de meeste iframes op verschillende sites). We moeten het eerdere gedrag van navigator.cookieEnabled herstellen, dat alleen aangaf of cookies waren aan- of uitgezet voor de site, en de functie document.hasStorageAccess gebruiken om aan te geven of niet-gepartitioneerde cookietoegang mogelijk is.

• Chrome 126 op Windows, Mac, Linux, Android

• Content automatisch instellen op volledig schermback to top

Met een nieuwe contentinstelling Automatisch volledig scherm is Element.requestFullscreen() toegestaan zonder gebruikersgebaar en kunnen browserdialoogvensters worden getoond zonder het volledige scherm te sluiten.

De instelling is standaard geblokkeerd en sites kunnen niet om toestemming vragen. De nieuwe UI-opties zijn beperkt tot de instellingenpagina's van Chrome (chrome://settings/content/automaticFullScreen) en de ballon met sitegegevens. Gebruikers kunnen geïsoleerde web-apps toestaan en bedrijfsbeheerders kunnen aanvullende bronnen toestaan met het beleid AutomaticFullscreenAllowedForUrls.

In combinatie met het recht Vensterbeheer en niet-geblokkeerde pop-ups (chrome://settings/content/popups) krijg je toegang tot waardevolle functies op volledig scherm:

- Met één gebaar op een ander scherm een pop-up op volledig scherm openen

- Met één gebaar op meerdere schermen content op volledig scherm tonen

- Content op volledig scherm op een nieuw scherm tonen als dit is verbonden

- Met één gebaar wisselen tussen vensters op volledig scherm

- Content op volledig scherm tonen na het verlopen of gebruiken van een gebruikersgebaar

• Cross-site bovenliggende ketenbit voor CookiePartitionKey van gepartitioneerde cookiesback to top

Chrome 125 voegt een cross-site bovenliggende bit toe aan de sleutel van de CookiePartitionKey van de gepartitioneerde cookie. Met deze wijziging wordt de partitiesleutel samengevoegd met de partitiesleutelwaarden die worden gebruikt bij opslagpartitionering en wordt bescherming toegevoegd tegen clickjacking-aanvallen door te voorkomen dat ingesloten frames op meerdere sites toegang hebben tot de gepartitioneerde cookies van de top-level site.
    Als een bedrijf problemen ondervindt met ingesloten iframes, kunnen ze het beleid CookiesAllowedForUrls gebruiken of SameSite=None-cookies gebruiken zonder het kenmerk Gepartitioneerd en daarna de Storage Access API (SAA) aanroepen of resources van verschillende bronnen delen (CORS) gebruiken om ervoor te zorgen dat ingesloten iframes toegang hebben tot dezelfde cookies als het top-level domein.

• Chrome 126 op Windows, Mac, Linux

• Toetsenbord-focusbare scrollcontainersback to top

Door scrollcontainers focusbaar te maken met opeenvolgende focusnavigatie, is de toegankelijkheid aanzienlijk beter. Tegenwoordig focust de Tab-toets scrollers niet, tenzij tabIndex expliciet is ingesteld op 0 of meer.

Als je scrollers standaard focusbaar maakt, kunnen gebruikers die geen muis kunnen (of willen) gebruiken, de focus op een fragment plaatsen met de Tab-toets en de pijltoetsen op het toetsenbord. Dit gedrag wordt alleen aangezet als de scroller geen focusbare onderliggende items van het toetsenbord bevat. Deze logica is nodig zodat we geen regressies veroorzaken voor bestaande focusbare elementen die mogelijk voorkomen in een scroller, zoals een <textarea>.

• Chrome 127 op Windows, MacOS, Linux, Android

• App-gebonden versleuteling voor cookiesback to top

We willen de beveiliging van cookies in Windows verbeteren. Daarom wordt de versleutelingssleutel die wordt gebruikt voor cookieversleuteling verder beveiligd door deze te binden aan de app-identiteit van Chrome. Zo bescherm je jezelf tegen malware die misschien cookies van het systeem probeert te stelen. Dit biedt geen bescherming tegen aanvallers die rechten kunnen wijzigen of injecteren in de processen van Chrome.
    Het zakelijke beleid ApplicationBoundEncryptionEnabled is beschikbaar om App-gebonden versleuteling uit te zetten.

• Chrome 127 op Windows

• Integratie van telemetrie van Chrome-extensie met Chronicleback to top

Verzamel relevante telemetriegegevens voor extensies vanuit Chrome (beheerde profielen en apparaten) en stuur deze naar Chronicle. Chronicle analyseert de gegevens om meteen een analyse en context te bieden over risicovolle activiteiten.

• Chrome 127 op ChromeOS, LaCrOS, Linux, Mac, Windows

• Alle extensies moeten vóór juni 2025 worden geüpdatet om Manifest V3 te kunnen gebruiken back to top

Extensies moeten worden geüpdatet om Manifest V3 te kunnen gebruiken Chrome-extensies gaan over op een nieuwe manifestversie: Manifest V3. Zo beschikken je gebruikers over meer privacy, bijvoorbeeld door over te stappen op een model waarin extensies verzoeken declaratief aanpassen zonder de mogelijkheid om afzonderlijke verzoeken te zien. Ook wordt de extensiebeveiliging beter, omdat op afstand gehoste code niet is toegestaan op Manifest V3.

Vanaf juni 2024 zal Chrome Manifest V2-extensies die in de browser worden uitgevoerd geleidelijk deactiveren Het bedrijfsbeleid ExtensionManifestV2Availability is beschikbaar om te beheren of Manifest V2-extensies zijn toegestaan. Met dit beleid kun je Manifest V3 testen in je organisatie voorafgaand aan de officiële overstap. Daarnaast worden Manifest V2-extensies pas volgend jaar (juni 2025) uitgezet op apparaten waarop het beleid is aangezet. Daarna verwijderen we het beleid.

Op de pagina Apps en extensiegebruik in Chrome Enterprise Core staat welke Manifest-versie de Chrome-extensies op je apparaten gebruiken. Je vindt meer informatie in de Manifest-tijdlijn, met als hoofdpunten:

• Chrome 110 op ChromeOS, LaCrOS, Linux, MacOS, Windows: Met het zakelijke beleid ExtensionManifestV2Availability kun je beheren of Manifest V2-extensies zijn toegestaan. Met dit beleid kun je Manifest V3 testen in je organisatie voorafgaand aan de officiële overstap. Na de migratie kun je met het beleid het gebruik van Manifest V2-extensies verlengen.
    • Chrome 127 op ChromeOS, Lacros, Linux, macOS, Windows: Chrome zal Manifest V2-extensies geleidelijk deactiveren op gebruikersapparaten. Alleen gebruikers voor wie het zakelijke beleid ExtensionManifestV2Availability aanstaat, kunnen Manifest V2-extensies blijven gebruiken in hun organisatie.
    • Chrome 139 op ChromeOS, Lacros, Linux, MacOS, Windows: Het beleid ExtensionManifestV2Availability wordt verwijderd.

• Makkelijker inloggen en synchroniseren op Androidback to top

Chrome lanceert een vereenvoudigde en geconsolideerde manier van inloggen en synchroniseren in Chrome op Android. Chrome-synchronisatie wordt niet meer als afzonderlijke functie getoond in de instellingen of op andere plekken. In plaats daarvan kunnen gebruikers inloggen bij Chrome en informatie (zoals wachtwoorden en bookmarks) gebruiken en opslaan in hun Google-account, volgens het relevante bedrijfsbeleid.

De functie, die eerder onderdeel was van Chrome-synchronisatie en die Chrome-gegevens opslaat en opent in het Google-account, kun je net als eerst volledig uitzetten via SyncTypesListDisabled. Je kunt inloggen bij Chrome uitzetten via BrowserSignin, net als eerst.

Deze wijzigingen hebben geen invloed op de mogelijkheid van gebruikers om in te loggen bij Google-services op internet (zoals Gmail) zonder in te loggen bij Chrome, de mogelijkheid om uitgelogd te blijven bij Chrome of de mogelijkheid om te bepalen welke informatie wordt gesynchroniseerd met hun Google-account.

De wijzigingen zijn vrijwel identiek aan de vereenvoudigde manier van inloggen en synchroniseren die we in iOS 117 hebben gelanceerd.

• Chrome 127 op Android

• Intentie om te beëindigen: mutatiegebeurtenissenback to top

Synchrone mutatiegebeurtenissen, waaronder DOMSubtreeModified, DOMNodeInserted, DOMNodeRemoved, DOMNodeRemovedFromDocument, DOMNodeInsertedIntoDocument en DOMCharacterDataModified, hebben een negatieve invloed op de paginaprestaties en maken het aanzienlijk complexer om nieuwe functies toe te voegen aan het web. We hebben deze API's in 2011 verwijderd uit de specificaties en (in 2012) vervangen door de gebruiksvriendelijkere Mutation Observer API. Je moet gebruik van de beëindigde mutatiegebeurtenissen verwijderen of overzetten naar Mutation Observer. Vanaf Chrome 124 is er een tijdelijk bedrijfsbeleid, MutationeventsEnabled, beschikbaar om beëindigde of verwijderde mutatiegebeurtenissen weer aan te zetten. Als je problemen ondervindt, kun je hier bugs melden.

Ondersteuning voor mutatiegebeurtenissen wordt rond 30 juli 2024 standaard uitgezet vanaf Chrome 127. Code moet vóór die datum worden gemigreerd om te voorkomen dat de site niet meer werkt. Als je meer tijd nodig hebt, zijn er een paar opties:

- De proefperiode na beëindiging van mutatiegebeurtenissen kan worden gebruikt om de functie tijdelijk weer aan te zetten op een bepaalde site. Deze kan tot 25 maart 2025 worden gebruikt tot en met Chrome 134.

- Ook het bedrijfsbeleid MutationEventsEnabled kan hiervoor worden gebruikt tot en met Chrome 134.

Bekijk deze blogpost voor meer informatie.

• Chrome 127 op Windows, Mac, Linux, Android

• Link van gebruikers vastleggen op PWA'sback to top

Weblinks leiden gebruikers automatisch naar geïnstalleerde web-apps. In Chrome wordt het makkelijker om te schakelen tussen de browser en geïnstalleerde web-apps om beter aan te sluiten bij de verwachtingen van gebruikers rond geïnstalleerde web-apps. Als de gebruiker op een link klikt die kan worden verwerkt door een geïnstalleerde web-app, voegt Chrome een chip aan de adresbalk toe met het voorstel om over te schakelen naar de app. Als de gebruiker op de chip klikt, wordt de app rechtstreeks gestart of wordt er een raster met apps geopend die de link ondersteunen. Bij sommige gebruikers wordt de app altijd automatisch geopend als ze op een link klikken.

• Chrome 121 op Linux, macOS, Windows: Als sommige gebruikers op een link klikken, wordt deze altijd geopend in een geïnstalleerde PWA. Bij andere gebruikers wordt de link geopend in een nieuw tabblad met een chip in de adresbalk. Als de gebruiker op de chip klikt, wordt de app geopend. Er is een flag beschikbaar om deze functie te beheren: chrome://flags/#enable-user-link-capturing-pwa.
    • Op zijn vroegst in Chrome 127 op Linux, macOS, Windows: We lanceren naar 100% van de stabiele versie met de functie standaard aan (altijd een app starten na klikken op een link) of standaard uit (altijd openen in een tabblad, app wordt alleen gestart als de gebruiker op de chip in de adresbalk klikt).
    Link PWAs

• Sleutelinkapseling X25519Kyber768 voor TLSback to top

Vanaf Chrome 124 staat Chrome standaard op alle desktopplatforms het nieuwe post-quantum veilige inkapselingsmechanisme voor TLS-sleutels X25519Kyber768 aan, op basis van een NIST-standaard (ML-KEM). Zo wordt netwerkverkeer van Chrome beschermd tegen servers die ook ML-KEM ondersteunen tegen ontsleuteling door een toekomstige quantumcomputer. Dit wordt getoond als een nieuwe TLS-cipher suite. TLS onderhandelt automatisch over ondersteunde coderingen, dus deze wijziging zou transparant moeten zijn voor serveroperators. Deze codering wordt gebruikt voor zowel TLS 1.3- als QUIC-verbindingen.

Sommige TLS-middleboxes zijn mogelijk niet voorbereid op de grootte van een Kyber-sleutelinkapseling (ML-KEM) of een nieuw TLS ClientHallo-coderingspunt, wat kan leiden tot afgebroken of hangende verbindingen. Je kunt dit probleem oplossen door je middlebox te updaten of het mechanisme voor sleutelinkapseling uit te zetten via het tijdelijke bedrijfsbeleid PostQuantumKeyAgreementEnabled. Dit is beschikbaar tot eind 2024. Er zijn echter post-quantum beveiligde coderingen op de lange termijn vereist in TLS en het bedrijfsbeleid wordt verwijderd. Post-quantum cryptografie is vereist voor CSNA 2.0.

Bekijk deze blogpost voor meer informatie.

• Chrome 124 op Windows, Mac, Linux
    • Chrome 128 op Android

• Chrome ondersteunt macOS 10.15 niet meer back to top

Chrome ondersteunt macOS 10.15 niet meer. Deze versie wordt al niet meer ondersteund door Apple. Gebruikers moeten hun besturingssysteem updaten om de Chrome-browser te blijven gebruiken. Voor de beste beveiliging is het belangrijk om een ondersteund besturingssysteem te gebruiken. Als je macOS 10.15 gebruikt, blijft er in Chrome een infobalk staan die gebruikers eraan herinnert dat Chrome 129 geen ondersteuning meer biedt voor macOS 10.15.

• Chrome 129 op MacOS: Chrome ondersteunt macOS 10.15 niet meer.

• Het argument includeShadowRoots in DOMParser beëindigen back to top

Het argument includeShadowRoots was een nooit gestandaardiseerd argument voor de functie DOMParser.parseFromString(). Dit argument was bedoeld om verplichte parseerbaarheid van HTML-content met een declaratieve schaduw-DOM mogelijk te maken.Dit is verstuurd in Chrome 90 als onderdeel van de eerste verzending van declaratieve schaduw-DOM. Toen de discussie over standaarden in 2023 opnieuw aanwakkerde, is de vorm van DSD-API's veranderd, waaronder deze functie voor verplichte parseerbaarheid. Voor meer informatie bekijk je de details van de context over de gerelateerde normen en er is ook informatie beschikbaar over de gerelateerde beëindigingen van DOM-serialisatie van schaduw-DOM en schaduwwortelkenmerk.

Nu er een gestandaardiseerde versie van deze API, in de vorm setHTMLUnsafe() en parseHTMLUnsafe() , wordt verstuurd in Chrome 124, moet het niet-standaard argument includeShadowRoots worden beëindigd en verwijderd. Al het gebruik moet dienovereenkomstig veranderen:

In plaats van:

(new DOMParser()).parseFromString(html,'text/html',{includeShadowRoots: true});

Kan dit worden gebruikt:

document.parseHTMLUnsafe(html);

• Chrome 129 op Windows, Mac, Linux, Android

• Controles voor toegang tot privénetwerken voor navigatieverzoeken: Alleen met waarschuwing-modus back to top

Voordat website A naar website B in het privénetwerk van de gebruiker navigeert, doet deze functie het volgende:

1. Controleren of het verzoek is gestart vanuit een beveiligde context.

2. Een pre-flightverzoek sturen en controleren of B reageert met een header die toegang tot privénetwerken toestaat.

Er zijn al functies voor subresources en werkers, maar deze is specifiek voor navigatieverzoeken. De bovenstaande controles worden uitgevoerd om het privénetwerk van de gebruiker te beschermen. Omdat deze functie werkt in de modus Alleen met waarschuwing, mislukken de verzoeken niet als de uitkomst van een of meerdere controles negatief is. In plaats daarvan wordt een waarschuwing getoond in DevTools, zodat ontwikkelaars zich kunnen voorbereiden op de komende afdwinging.

• Chrome 130 op Windows, Mac, Linux, Android

↑ terug naar boven

Geplande wijzigingen in ChromeOS

• Nieuw beleid om de activerings- en slaaptijden bij Kiosk te bepalenback to top

Vanaf ChromeOS 126 introduceren we een nieuw beleid voor Kioskapparaten waarmee beheerders kunnen plannen wanneer een apparaat wordt geactiveerd en in de slaapstand gaat. Ga naar Kiosk-instellingen voor meer informatie.

• Jokerteken-URL's tonen in rapporten voor gegevensbeheerback to top

Met regels voor gegevensbeheer in ChromeOS kunnen beheerders bron- en bestemmings-URL's opgeven als een jokerteken ( * ). Gegevensbeheergebeurtenissen in ChromeOS worden beheerd in het Chrome-controlerapport. Je kunt ze bekijken in de Google Beheerdersconsole of via de Chrome Reporting Connector. Als je logboekgebeurtenissen bekijkt, zie je dat nu in plaats van het jokerteken de URL die de regel heeft getriggerd wordt gerapporteerd.

Geplande wijzigingen in de Beheerdersconsole

• Beleidsgelijkheid: Aangepaste configuraties voor IT-beheerdersback to top

Op de pagina Aangepaste configuraties kunnen IT-beheerders met json-scripts Chrome-beleid instellen dat nog niet in de Beheerdersconsole staat. Alle Chrome-beleidsregels zijn nu configureerbaar in Chrome Enterprise Core in de Beheerdersconsole. Je kunt ze configureren op de pagina Instellingen of de pagina Aangepaste configuraties. Je kunt deze pagina ook gebruiken om de installatiemodus voor extensies in te stellen die niet wordt ondersteund in de Beheerdersconsole, zoals 'normal_installed'.

• Al vanaf Chrome 126 op Android, iOS, Linux, Mac, Windows: toegang voor betrouwbare testers
    • Al vanaf Chrome 127 op Android, iOS, Linux, Mac, Windows: functie wordt uitgerold

• Interactieve installatiehandleidingen voor Chrome Enterprise Core back to top
    Het Team Chrome Enterprise introduceert nieuwe interactieve installatiehandleidingen voor browserbeheer in de Beheerdersconsole. Hier kunnen beheerders kiezen welke stappen ze willen volgen en kunnen ze rechtstreeks in de installatiehandleidingen voor Chrome praktische training volgen. Met de gidsen kun je bijvoorbeeld het volgende leren:
    • Testorganisatie-eenheden maken
    • Rapporten aanzetten
    Deze handleidingen zijn ideaal voor nieuwe beheerders of voor beheerders die nieuwe leermogelijkheden willen.
    • Browsers inschrijven
    • Browserbeleid toepassen
    • Extensie-instellingen configureren
    • Een beheerder maken

Setup guides
    • Al vanaf Chrome 125: toegang als betrouwbare tester
    • Al vanaf Chrome 126: functie wordt uitgerold

• Rapport Verouderde technologie back to top

Vanaf Chrome 127 is het rapport Verouderde technologie beschikbaar in de Beheerdersconsole. Er worden proactief websites gerapporteerd (zowel intern als extern) die technologie gebruiken die wordt beëindigd, zoals cookies van derden, wijzigingen in SameSite-cookies en oudere beveiligingsprotocollen zoals TLS 1.0/1.1 en cookies van derden. Met deze informatie kunnen IT-beheerders samenwerken met ontwikkelaars om de vereiste technische migraties te plannen voordat de beëindiging van functies ingaat.

Deze functie is momenteel beschikbaar via ons programma voor betrouwbare testers. Als je ons wilt helpen deze functie te testen, kun je je hier aanmelden voor het Chrome Enterprise-programma voor betrouwbare testers.
    • Al vanaf Chrome 127 op Linux, macOS, Windows: Het rapport Verouderde technologie is beschikbaar in de Beheerdersconsole.
    Legacy tech report

↑ terug naar boven

Eerdere release-opmerkingen

Meer bronnen

Heb je nog hulp nodig?

Google en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.