Programmabeleid voor uitgevers voor audioboeken op Google Play

Digitale bestandstypen die Google accepteert voor verkoop op Google Play

Google ondersteunt momenteel mp3, wav (met PCM-codering), indelingen met AAC-codering (zoals m4a) en flac. Google accepteert 128 kbps of hoger en geeft de voorkeur aan lossless bestanden, indien van toepassing. Daarnaast geeft Google de voorkeur aan een constante bitsnelheid (constant bitrate, CBR). Waar mogelijk raadt Google u aan uw audiobestanden te laten beginnen en eindigen met een stuk stilte. Meer informatie is hier beschikbaar.

Uitleg over Catalogusprijs

Met Catalogusprijs kunnen uitgevers een adviesprijs geven voor een audioboek op Google Play. De catalogusprijs is slechts een adviesprijs en is mogelijk niet de uiteindelijke verkoopprijs van het audioboek op Google Play.

Rapportage voor aankopen van boeken op Google Play

Google stelt rapporten over de verkoop van audioboeken op Google Play beschikbaar via ons Partnercentrum. In deze rapporten worden de datums van de verkooptransacties, de catalogusprijs op het moment van verkoop, het opbrengstenaandeel en het ISBN-nummer (of een vergelijkbare unieke ID) weergegeven.

Teruggavebeleid

Behalve voor zover expliciet uiteengezet in dit beleid of afhankelijk van de toepasselijke wetgeving, zijn alle verkopen van audioboeken definitief en is retour, vervanging of terugbetaling niet toegestaan. In Zuid-Korea accepteert Google teruggaveverzoeken voor geannuleerde aankopen als het verzoek binnen zeven dagen na verkoop wordt ingediend en zolang de klant niet is begonnen met het beluisteren van het audioboek.

Google zal een teruggaveverzoek voor een aankoop op elk gewenst moment inwilligen wanneer een audioboek op Google Play naar het oordeel van Google niet de vermelde prestaties levert. Google kan daarbij ook rekening houden met andere factoren dan de prestaties van het audioboek op Google Play, zoals fouten tijdens de verkoop en pogingen tot misbruik van een teruggaveverzoek. Wanneer er een terugbetaling wordt uitgevoerd, wordt de verkooptransactie teruggedraaid: de gebruikerstoegang tot het audioboek op Google Play wordt geblokkeerd, het bedrag wordt terugbetaald aan de gebruiker en deze betaling wordt afgeschreven van uw account. (Gebruikers kunnen in bepaalde gevallen beperkte toegang tot een terugbetaald audioboek op Google Play houden als ze al een exemplaar hebben gedownload.)

Contentbeleid

Audioboeken die u verkoopt op Google Play moeten voldoen aan het toepasselijke contentbeleid voor uitgevers voor boeken op Google Play. Voor audioboeken met seksueel suggestieve content die geen artistiek, educatief of politiek doel dient (indien toegestaan volgens de lokale wetgeving), geldt het volgende: i) u moet ze markeren als content voor volwassenen in uw metadata, ii) u moet de voorbeeldweergave beperken tot 0 procent en iii) u moet minimaal $ 1,00 of het lokale equivalent in rekening brengen voor deze audioboeken.

Valuta van koper

Google kan toestaan dat u gespecificeerde prijzen voor uw audioboeken vermeldt op Google Play en dat een gebruiker uw audioboeken op Google Play koopt in een andere valuta dan die van uw opgegeven bankrekening ('Aankooptransactie in de valuta van de gebruiker'). Voor elke Aankooptransactie in de valuta van de gebruiker wordt u betaald door Google Payments via overboeking in Amerikaanse dollars of in de valuta van uw opgegeven bankrekening, zoals van tijd tot tijd bepaald door Google, op basis van een wisselkoers die wordt toegepast op het aankoopbedrag (uitgedrukt in de valuta van de koper) op het moment waarop de transactie wordt ingediend. U kunt bijvoorbeeld uw audioboeken op Google Play een prijs in euro's (EUR) geven voor Nederlandse gebruikers, maar als uw bankrekening zich in de Verenigde Staten bevindt, dan betaalt Google u in Amerikaanse dollars. De wisselkoers wordt bepaald door een financiële instelling die door Google is belast met de berekening van wisselkoersen, en kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd op basis van de marktomstandigheden. Als de Aankooptransactie in de valuta van de gebruiker vervolgens onderwerp is van een teruggave, terugboeking, terugvordering of andere aanpassing, past Google dezelfde wisselkoers en valuta toe die zijn gebruikt voor de oorspronkelijke Aankooptransactie in de valuta van de gebruiker om de teruggave, terugboeking, terugvordering of andere aanpassing te berekenen. Google behoudt zich het recht voor kosten voor deze valutaconversie in rekening te brengen.

Kopers bekijken prijzen voor audioboeken op Google Play in hun lokale valuta, USD of EUR naar eigen goeddunken van de Google Play Store in dat land. Als u geen prijzen in de aankoopvaluta kunt leveren, kunt u ervoor kiezen valutaconversie in te schakelen in het Betalingscentrum van uw account. Als u dit doet, rekent Google de prijzen die u opgeeft in een basisvaluta, automatisch om naar andere valuta's. (Deze functie is niet in alle accounts beschikbaar.) Als u al e-boeken publiceert op Google Play en valutaconversie voor e-boeken heeft ingeschakeld, wordt deze automatisch ook ingeschakeld voor uw audioboeken. Meer informatie is hier beschikbaar.

Overeenkomst voor clientservices

Als u optreedt als distributeur voor audioboeken die zijn gepubliceerd door een ander bedrijf, moet u een Overeenkomst voor clientservices aangaan met Google. De Overeenkomst voor clientservices stelt u in staat digitale bestanden te leveren en instellingen voor het Partnerprogramma en voor Google Play te implementeren voor elke uitgever die u vertegenwoordigt. Elke uitgever moet ook een rechtstreekse overeenkomst met Google hebben. U kunt hier meer informatie bekijken over hoe u Provider van clientservices kunt worden.