Android Auto bètatesten

Als je een Android-telefoon* hebt, kun je deelnemen aan ons bètatestprogramma. In het programma krijg je vroege toegang tot nieuwe functies en updates in Android Auto voordat ze openbaar worden vrijgegeven.

Als bètatester kun je ons helpen een betere versie van Android Auto te ontwikkelen. Je kunt testen hoe goed nieuwe functies werken met jouw specifieke telefoon en voertuig in jouw deel van de wereld. Als je je feedback deelt, gebruiken we die om verbeteringen voor toekomstige releases te plannen.

Belangrijk: We vragen je de functies die je test, niet te publiceren of te delen totdat ze openbaar beschikbaar zijn.

*Opmerking: Bekijk wat je nodig hebt om Android Auto te gebruiken met je Android-telefoon en voertuig en in welke landen het product beschikbaar is.

Deelnemen aan het bètatestprogramma

Volg onderstaande stappen om bètatester te worden.

1. Ga naar de aanmeldingspagina om Android Auto te bètatesten.
  2. Kies Tester worden.
  3. Ga naar de Google Play Store en update je Android Auto-app naar de bètaversie.

Belangrijk: Bètaversies kunnen minder stabiel zijn en bepaalde functies werken misschien niet goed.

Met het bètatestprogramma krijg je vroege toegang tot nieuwe Android Auto-functies. Je kunt ook andere apps downloaden om te gebruiken met Android Auto. Als je vroege toegang tot nieuwe functies voor die apps wilt krijgen, kun je kijken of er bètatestprogramma's beschikbaar zijn. Hier zijn een paar programma's waaraan je kunt deelnemen:

Voor toegang tot meer bètatestprogramma's check je de Google Play Store, ga je naar de website van de app of neem je rechtstreeks contact op met de ontwikkelaar.

Opmerking: Je kunt maar 1 versie van Android Auto installeren op je telefoon. Als er geen bètaversie beschikbaar is, krijg je de reguliere versie totdat de volgende bètaversie klaar is.

Volg de onderstaande stappen als je het bètatestprogramma wilt verlaten.

1. Ga naar de afmeldingspagina.
  2. Kies Het programma verlaten.

Feedback sturen

Als bètatester kan je feedback ons helpen een betere versie van Android Auto te ontwikkelen. We horen graag hoe nieuwe functies in echte situaties werken. Meld problemen in de auto zodra ze zich voordoen en deel nuttige informatie over het probleem.

Als je feedback wilt sturen, volg je de stappen zo snel mogelijk nadat een probleem is opgetreden.

1. Houd je telefoon via de USB-kabel of draadloze verbinding aan je voertuig gekoppeld.
  2. Houd je vinger een paar seconden op het statusgedeelte (waar je de tijd, signaalsterkte en batterijstatus ziet).
  3. Wanneer je dit veilig kunt doen (niet tijdens het rijden), check je je apparaat op een melding waarmee je het feedbackrapport kunt afronden.
  4. Tik op OK in de melding.
  5. Selecteer Android Auto Android Auto.
  6. Vul het formulier in en tik op de knop Sturen.
Belangrijk: Bètatesters hoeven de ontwikkelaarsmodus niet meer aan te zetten om een bugrapport te sturen.