Tips om hvordan du finner ut hvem seerne dine er

Målgruppe-fanen i YouTube Analytics kan du ta en nærmere titt på seerne dine. I disse diagrammene kan du se hvem som ser, hvor ofte de kommer til kanalen din og hvor de kommer fra. Hvis du kjenner målgruppen din, er det enklere å utarbeide en innholdsstrategi for å få flere engasjerte seere.

Tenk gjennom hvem gjennomsnittsseeren din er, og prøv deretter å svare på disse spørsmålene:

• Hvor gammel er personen?
  • Hvilket kjønn identifiserer personen seg med?
  • Hvilket land eller hvilken region bor personen i?
  • Hvilket språk snakker personen?

På Målgruppe-fanen i Analytics finner du diagrammer med følgende informasjon:

Seerne dine inndelt etter alder

Seerne dine inndelt etter kjønn

Seerne dine inndelt etter land eller region

Seerne dine inndelt etter tekstspråk

Sammenlign svarene dine ovenfor med diagrammene på Målgruppe-fanen.

• Hvis svarene samsvarer, vet du hvem mange av seerne dine er.
    • Tenk på hvilke andre grupper du vil nå ut til. Hvilke endringer kan du gjøre for å nå ut til dem?
  • Hvis svarene ikke samsvarer, kan du prøve denne øvelsen. Bruk det du har funnet ut om målgruppen, til å se for deg hvem som sitter foran skjermen, og svar på disse spørsmålene:
    • Kan de relatere til videoene dine?
    • Hvilken livsfase er de i, og hvordan er dette relevant for innholdet ditt?
    • Hvilke andre interesser kan de ha?

Viktig å vite

Er målgruppen min den rette for meg?

• Skapere vokser over tid. Etter hvert som du bygger opp et publikum og lager mer konsekvente videoer, bør du tenke på om du når ut til målgruppen som virkelig inspirerer deg.
  • Det er helt OK at du endrer den kreative retningen din. Du kan eksperimentere med noe nytt og deretter se om de «riktige» seerne fortsetter å se på. Det kan hende at du mister noen seere, men hvis disse seerne ikke tilhører idealmålgruppen din, er dette kanskje ikke et problem. Deretter kan du fokusere på hva den nye målgruppen liker, og lage mer av dette innholdet.

Vi anbefaler følgende

Ta en titt på den demografiske informasjonen innimellom for å følge med på eventuelle endringer. Det kan være nyttig å kjenne til disse endringene når du skal utarbeide en innholdsstrategi.

Neste: Få tips om hvordan du finner ut hva seerne ser på