Google Analytics: GA4-konfigurationstagget er nu Google-tagget. GA4-konfigurationstags i en webcontainer migreres automatisk fra og med september. Der er ingen ændringer af din eksisterende måling, og du behøver ikke at foretage dig noget. Få flere oplysninger

Set up and manage consent

Konfigurer samtykketilstand

Denne artikel henvender sig til dem, der allerede har implementeret en samtykkeløsning på deres website eller i deres app og gerne vil sende signaler om brugersamtykke til Google.

Før du begynder

For at kunne konfigurere Google-funktionen samtykketilstand skal du have implementeret en mekanisme til indhentning af brugersamtykke, f.eks. i form af et banner på dit website.

I denne artikel kan du læse om følgende:

• Forskellen på basisversionen og den avancerede version af samtykketilstand
  • Sådan konfigurerer du samtykketilstand i henhold til den aktuelle infrastruktur

Sammenligning af basisversionen og den avancerede version af samtykketilstand

Du kan implementere to forskellige versioner af samtykketilstand på dit website eller i din app: Basisversionen og den avancerede version.

Basisversionen af samtykketilstand

Når du implementerer basisversionen af samtykketilstand, medfører det, at indlæsning af Google-tags blokeres, indtil en bruger interagerer med et samtykkebanner. Med denne konfiguration sendes der ingen data til Google inden brugerens interaktion med samtykkebanneret. Når brugeren giver samtykke, indlæses der Google-tags, og API'erne for samtykketilstand køres. Via disse tags sendes der signaler om samtykketilstand til Google i følgende rækkefølge:

1. Der sendes standardsignaler om samtykketilstand.
  2. Der sendes opdaterede signaler om samtykketilstand.

Hvis brugeren ikke giver samtykke, overføres der imidlertid ingen data til Google – ikke engang data om samtykkestatus. I så fald blokeres aktivering af Google-tags fuldstændigt, og konverteringsmodellering for samtykketilstand i Google Ads baseres på en generel model.

Den avancerede version af samtykketilstand

Når du implementerer den avancerede version af samtykketilstand, indlæses der Google-tags, når en bruger åbner websitet eller appen. Dette medfører indlæsning af API'en for samtykketilstand, hvorefter der sker følgende:

1. Der angives standardindstilling for samtykketilstand. Standardindstillingen for samtykke er afvist, men du kan angive en anden standardindstilling.
    Når samtykke er afvist, sendes der pings uden cookies via Google-taggene.
  2. Der afventes brugerinteraktion med banneret, hvorefter samtykketilstanden opdateres.
    Der sendes kun fuldstændige målingsdata via Google-tags, hvis en bruger giver samtykke til dataindsamling. Få flere oplysninger om tagfunktioner.

Denne implementering giver mulighed for bedre modellering end basisversionen, da der ikke er tale om en generel model, men en annoncørspecifik model.

Oversigt

Funktion

Basisversionen af samtykketilstand

Den avancerede version af samtykketilstand

Tagindlæsning

Indlæsningen er blokeret, indtil brugeren interagerer med et samtykkebanner.

Der foretages indlæsning med standardindstillingen afvist, medmindre andet er konfigureret.

Dataoverførsel

Der sendes ingen data, før brugeren har givet samtykke – ikke engang standardsignalet for samtykkestatus.

Hvis samtykke afvises, sendes der signal om samtykketilstand og pings uden cookies.
Hvis der gives samtykke, oprettes der cookies, og alle målingsdata sendes.

Samtykketilstand

Samtykketilstand angives efter brugerinteraktion.

Standardindstillingen for samtykketilstand er afvist, medmindre andet er konfigureret, og der foretages opdatering i henhold til brugerens valg.

Tagfunktion efter brugerinteraktion

API'erne for samtykketilstand indlæses og køres kun, hvis brugeren har givet samtykke.

Tagfunktionen justeres i henhold til brugervalget for samtykke.

Konverteringsmodellering

Generel model (mindre detaljeret modellering).

Annoncørspecifik model (mere detaljeret modellering).

Sådan konfigurerer du samtykketilstand

Metoden til konfiguration af samtykketilstand afhænger af den aktuelle infrastruktur.

Websites: Konfigurer samtykketilstand ved brug af en Google-certificeret administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform)

Når du har installeret et Google-certificeret CMP-banner på dit website, kan du enten bruge basisversionen eller den avancerede version af samtykketilstand.

Konfigurer basisversionen af samtykketilstand

Når du bruger et CMP-banner, skal du normalt logge ind på den aktuelle CMP's website for at konfigurere banneret. For mange banneres vedkommende er der en indstilling, som sikrer, at tags fra Google blokeres, indtil der gives samtykke.

På nedenstående liste er der links til dokumentationsmateriale om blokering af tags via specifikke CMP'er. Hvis listen ikke indeholder et link til en vejledning vedrørende den CMP, du benytter, kan du kontakte din CMP-repræsentant eller supportteamet for at få hjælp.

Konfigurer den avancerede version af samtykketilstand

Når du bruger et CMP-banner, skal du normalt logge ind på den aktuelle CMP's website for at konfigurere banneret. For mange banneres vedkommende er der en indstilling, som sikrer, at tags fra Google blokeres, indtil der gives samtykke.

Hvis du vil bruge den avancerede version af samtykketilstand sammen med et CMP-banner, skal du tjekke, om bannerindstillingerne blokerer Google-tags. Få oplysninger om, hvordan du fjerner blokeringen af tags via en CMP.

Websites: Konfigurer samtykketilstand ved brug af et banner, som du vedligeholder

Hvis du er udvikler og vedligeholder et banner, kan du finde dokumentationsmaterialet om samtykketilstand her: Konfigurer samtykketilstand på websites

Apps: Konfigurer samtykketilstand for apps

Hvis du er udvikler og foretager måling af apps via Google Analytics til Firebase SDK, kan du finde dokumentationsmaterialet om samtykketilstand her: Konfigurer samtykketilstand for apps