Schokkende content

Omvat de volgende content:

• Content die gruwelijke, expliciete of weerzinwekkende beschrijvingen of beelden bevat.

Voorbeelden: Bloed, ingewanden, gestold bloed, seksuele vloeistoffen, menselijke of dierlijke uitwerpselen, foto's van een plaats delict of ongeval.

• Content die gewelddadige handelingen beschrijft.

Voorbeelden: Beschrijvingen of afbeeldingen van schietpartijen, explosies of bomaanslagen, executievideo's.

• Content die een aanzienlijke hoeveelheid obsceen of grof taalgebruik bevat of dit prominent in beeld brengt.

Voorbeelden: Scheldwoorden, varianten en foutieve spelling van godslasterlijke taal.

Uitzondering voor gameplay-afbeeldingen: In de context van gameplay-afbeeldingen wordt content alleen beschouwd als 'gruwelijke, expliciete of walgelijke afbeeldingen' of 'afbeeldingen van geweld' als de afbeeldingen het volgende bevatten:

• Martelingen.

Voorbeelden: Geweldsdaden waardoor ernstige pijn of ernstig leed wordt toegebracht aan mensen die worden vastgehouden of die gevangen zijn genomen.

• Seksueel geweld.
  • Geweld tegen minderjarigen.
  • Geweld tegen prominente echte personen.

Voorbeelden: Elk type geweld jegens echte presidenten, overheidsfunctionarissen, beroemdheden of atleten.

• Geweld tegen een persoon of groep op basis van een kenmerk dat wordt geassocieerd met systematische discriminatie of marginalisering.
  • Voorbeelden: Geweld tegen een persoon op basis van ras of etnische afkomst, religie, beperking, leeftijd, nationaliteit, veteranenstatus, seksuele geaardheid, geslacht, genderidentiteit.

Tips om deze beperking te begrijpen

De afbeeldingen aan de rechterkant hieronder bevatten voorbeelden van schokkende content. Als er advertenties worden getoond bij deze content, wordt de advertentievraag beperkt. De voorbeelden aan de linkerkant bevatten educatief materiaal over schokkende content. Advertenties kunnen hierbij onbeperkt worden getoond.

Meer informatie over de veelgebruikte beleidstermen en wat deze betekenen is te vinden in de woordenlijst.