En ny stil på responsiva displayannonser

15 juli 2020

Eftersom många tillbringar mer tid hemma i dessa tider och besöker webbplatser, tittar på YouTube, kollar Gmail och använder mobilappar är det viktigt att finnas till hands för kunderna på ett relevant och användbart sätt. Globalt säger 78 procent av konsumenterna att företag bör visa hur de kan vara till hjälp i vår nya vardag.

Vi förbättrar därför våra responsiva displayannonser med nya annonslayouter, automatiskt genererade videor och mer engagerande annonser för att öka onlineförsäljningen.

Skilj dig från mängden med ny annonsdesign

När marknadsförare utvärderar nya displayannonser måste de tänka på både resultat och estetik. Att hjälpa dig att hitta rätt balans är en central designprincip för responsiva displayannonser. Faktum är att vi testar över 150 nya layouter varje år, och bara en handfull väljs ut.

Den här månaden lanserar vi tre nya layouter för responsiva displayannonser som använder automatiska bildförbättringar, bland annat smart bildbeskärning och textöverlagringar.  Dessa layouter är avsedda att hjälpa dig att förbättra resultatet och visa ännu mer engagerande annonser.

Kreativitet är viktigt för hudvårdsmärket COSMEDIX. ”Hur kan man skilja sig från mängden på denna konkurrensutsatta marknad?” frågar Christine Monaghan, vice VD på Cosmedix. "Framgångsrik marknadsföring kräver flexibilitet och anpassbarhet, men din personlighet måste också lysa igenom. Precis som produkten måste upplevelsen vara genuin.” Genom samarbetet med Finch började de använda dessa nya layouter tidigt.

Example responsive display ads from beauty retailer COSMEDIX
Exempel på responsiva displayannonser från hudvårdsföretaget COSMEDIX

Lägg till videor snabbt och enkelt

Konsumenterna älskar video – det är ett engagerande sätt för dem att utforska nya intressen, hitta svar och få underhållning. Marknadsförare gillar det också eftersom det ger bättre resultat. Faktum är att över 60 procent av kunderna säger att onlinevideor har gett dem idéer eller inspiration till köp. Om du lägger till video i dina responsiva displayannonser kan det leda till 5 procent fler konverteringar till liknande CPA.

Många företag har dock inte tid eller resurser att skapa egna videoannonser.  Det kan vara svårt att anpassa budskap för olika kampanjer, lägga till nya produkter och uppdatera videor med dina senaste kampanjer.

För att förenkla och snabba upp processen kan Google automatiskt skapa videoannonser med hjälp av dina befintliga bild- och texttillgångar.

Example auto-generated video from COSMEDIX
Exempel på automatiskt genererad video från COSMEDIX

Du kan bestämma om du vill använda automatiskt genererad video med en enkel kryssruta när du skapar eller redigerar annonser.

Vi rekommenderar att du låter det här alternativet vara aktiverat så att du kan visa de mest effektiva och engagerande displayannonserna.

Om du är intresserad av andra verktyg för att skapa videoannonser kan du registrera dig för betaversionen av Video Builder. Med det här kostnadsfria verktyget animeras statiska text-, bild- och logotyptillgångar för att skapa korta YouTube-klipp som kan användas som videotillgångar i dina responsiva displayannonser.

Engagera kunderna med dina bästa produkter

Många återförsäljare använder flöden för att visa upp sina produkter i responsiva displayannonser. I dag uppdaterar vi utseendet på dynamiska visningsannonser för detaljhandelsannonsörer så att du kan öka onlineförsäljningen för både nya och befintliga kunder. Vi lanserar också en ny layout med en bild per annons som framhäver enskilda produkter.

Example dynamic display ads from COSMEDIX
Exempel på dynamiska displayannonser från COSMEDIX

I dessa nya format visas nu ditt företagsnamn bredvid din logotyp så att varumärkets produkter eller tjänster framgår tydligt. Om du väljer det blir den valfria texten "promotion" (kampanj) mer synlig i de flesta annonsstorlekar, så överväg att ta med en kampanj om du inte redan har gjort det.

Du behöver inte göra något för att dra nytta av dessa uppdaterade layouter för dynamiska displayannonser och du kan förhandsgranska dem när du skapar eller redigerar responsiva displayannonser.

Vi ser fram emot att se hur du använder dessa nya format för att nå kunder på ett meningsfullt sätt.

Upplagt av Bonnie Pericolosi, Director, Display ads Product Management